Desertų vakaras su likeriu

       Laukiau vieno meilo, gavau kitą - Sveikos, primenu, kad rytoj 18 val. laukiame jūsų abiejų (t.y. manęs ir Eglės) desertų gamybos vakare “Kulinarijos studijoje"... Pavarčiau akis, perkračiau atmintį. Nieko. Rašau Eglei - kur mes ryt einam? ... Ai, pamiršau pasakyt. Desertų vakaras su likeriais".
      Tai va, vakar alkoholinių gėrimų gamintojas "Stumbras" pristatė naują produktą iš "Poema" serijos - kreminį likerį iš šviežios grietinėlės. Man tai jie visai nieko tie kreminiai likeriai, ypač Baileys. Su ledukais neblogai susivartoja. Likerio ragavom nedaug, nes gaminom desertus. Tris saldžius desertus. Labai saldžius. Kaip atskiri desertai jie yra puikūs, bet kai juos visus paragauji per vieną vakarą... saldus likerio padažas, džiovinti vaisiai, aliejuje kepti tokie kaip žagarėliai, maskarponė, plakta grietinėlė, keptas obuolys, vėl maskarponė, vėl plakta grietinėlė, panna cotta su likerio padažu... Och, man taip retai  būna. Tikrai retai... Pusryčiams graužiau juodą duoną, o kava be cukraus pasirodė visai vartotinas gėrimas.
       Dalyvių nuomonės dėl geriausio deserto išsiskyrė. Asmeniškai man skaniausia buvo panna cotta su džiovintomis slyvomis. Tos slyvos ten tiesiog idealiai dera.  

Grietinėlės ir likerio "Poema" panna cotta pagal Darių Dabrovolską
10 porcijų

30 g želatinos
500 ml pieno
500 ml grietinėlės
300 ml likerio Poema
100 g džiovintų slyvų

Padažas:
300 ml kavos
100 ml grietinėlės
50 g cukraus
6 kiaušinio tryniai

       Užverdame pieną su grietinėle, supilame likerį. Atvėsiname ir sumaišome su ištirpinta želatina.  Slyvas supjaustome šiaudeliais, sudedame į indelius ir užpilame atvėsusiu mišiniu. Indelius sudedame į šaldytuvą ir šaldome tol, kol panna cotta sustingsta.
       Padažas: sumaišome kavą su grietinėle. Trynius plakame su cukrumi tol, kol pabaltuoja. Kavos ir grietinėlės mišinį pakaitiname, pilame į išplaktus trynius, permaišome ir kaitiname ant garų maišant, kol padažas sutirštėja.







4 komentarai:

Indrė 2011 m. gegužės 12 d. 22:55  

Buvo tikrai smagu ir linksma. Ir nei kiek ne per saldu, viskas pats tas :) na žinoma vakarui 3 kiek daugoka, bet iš esmės tai gerai. Ypač kai buvau be pietų :]]

In 2011 m. gegužės 14 d. 13:48  

Man turbūt labiausiai patiko keptas obuolys, nors visi desertai turėjo kažką tokio užkabinančio:)
Bet kai visi desertai vienu metu, tai buvo tikra saldumynų bomba :)))))

julė 2011 m. gegužės 14 d. 14:01  

Vau vau vau oho oho oho :)

Unknown 2011 m. gegužės 15 d. 19:32  

Ineta, tikrai, kad buvo ne tik saldumynų, bet ir kalorijų bomba :))

Jule, mhm... :)))

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP