Būtina išbandyti

Taigi kovo mėnesio must try sąraše atsidūrę receptai. Kai kas buvo net ir išbandyta.

Savaitgalio (ir ne tik) pusryčiams


Rūkytos lašišos ir apelsino paštetas
Rūkytos lašišos ir apelsino paštetas - Eglė visai neseniai savo savaitgalio džiugesiuose buvo paminėjusi. Man labai jis patiko. Apelsinas ir citrina ten labai niam. O su daiginta rukola iš viso gerai suėjo.

Žirnelių daigai su česnaku ir kiaušiniene - žirnelių daigai man buvo mėnesio atradimas. Ne pats daigų faktas, aišku. Tuos tai daiginu visokiausius ir dedu visur. Bet pats žirnelių daigų dydis kažkaip nustebino. Prieš kelias dienas pasisodinau ir aš. Man atrodo, turėtų būt skanu.

Kepti duonos gabaliukai su skystu kiaušiniu - karališkiems savaitgalio pusryčiams.

Omletas su prieskoninėmis žolelėmis ir špinatais

Sardinių paštetas su citrina


Užkandžiai, salotos, sriubos


Baklažanų musas - mano meilė baklažanams yr didelė ir neišmatuota.

Morkų avokado salotos

Kepto pankolio sriuba su rūkyta lašiša - pankolis su žuvim... mmm.... yr gi žiauriai skanu.

Apie sultinius


Pagrindiniai patiekalai


Prieskonių mišinys žiediniams kopūstams

Ottolenhgi mėsos kukuliai - tik gaminau ne su malta jautiena, bet su vištiena. Su jautiena ir turėtų būtų skanūs.

Kepta višta su citrinžole 

Kopūstų, svogūnų ir paprikų tarta - vien į nuotrauką pažiūrėjus kaupiasi seilės. 

Pasta su kopūstas ir ančiuviais - šitą išbandžiau. Labai patiko. Nežinau, kaip kitiems, bet man kepti kopūstai yra skanu.

Kepti žiediniai kopūstai - šitas receptas yra žiauriai geras. Bandžiau ir su žiediniais kopūstais, ir su brokoliu. Vienodai gerai. O prieskonių mišinys yra idealus visokių prieskonių sunaudojimui. Pasidariau jau antrą kartą.


Desertai


Pasta su keptais kopūstais ir ančiuviais

Varškės sausainiai - patiko "sulankstymo" būdas.

Sezamų sausainiai

Šokoladiniai keksiukai - na, skaniai atrodo gi.

keksiukai su mėlynėmis

Šokoladiniai cupcake'ai

Snickers pyragas


Kruasanai - kada nors tikrai gaminsiu.


Įvairūs


Ottolenghi mėsos kukuliai
Bulgariškas prieskonių mišinys - sprendžiant iš sudėties, turėtų būt geras.

Cukrus su žolelėmis - nors sunkiai įsivaizduoju cukrų su šalavijais, bet kodėl gi ne.

Migdolų pienas

Keptas šamas su keptais svogūnais aluje


Praeitą kartą rašiau apie garintą šamą su pankoliais. Kadangi man dar liko to dovanoto šamo, tai šį kartą keptas šamas su keptais svogūnais aluje. Pagal receptą svogūnų padažą reikia sutirštinti miltais, bet man labiau patinka palaukti, kol alus nugaruoja ir viskas pradeda karamelizuotis. 

Reikės:
šamo filė
miltų apvoliojimui
sviesto kepimui
2 didelių svogūnų
apie 300 ml alaus
1 a. š. muskovado cukraus
1 v. š. sidro acto (arba baltojo vyno acto)
druskos, baltųjų pipirų pagal skonį

Šamo filė supjaustome norimo dydžio gabaliukais, apvoliojame miltuose ir iškepame svieste.

Svogūną supjaustome kubeliais. Keptuvėje ištirpiname sviestą, sudedame svogūnus ir apkepame apie 5 minutes ant mažos ugnies. Supilame alų. Verdame viską 15 minučių, arba kol alus beveik išgaruoja. Įberiame druskos pagal skonį, baltųjų pipirų, muskovado cukraus ir supilame actą. Išmaišome ir dar patroškiname kelias minutes. 

Patiekiame su bulvių koše.

Šaltinis N. Marcinkevičienė "Metai už stalo". Šiek tiek pakeista.




  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP