Svogūnų tarta


Mano paskutinis malonus atradimas yra Raymond Blanc. Toks labai entuziastingas ir gan keistoko humoro prancūzų šefas, gyvenantis Britanijoje. Turi savo restoraną su dviem mišelinais (tarp kitko - yra savamokslis), išleidęs nemažai knygų ir dar veda TV laidas. Laidos jo visai neprastos. Paieškokit jutubėj. Mažu irgi patiks. Tai va, šita svogūnų tarta nuo jo ir nužiūrėta. Nieko fancy ir neįprasto, bet gomurį nuteikia tikrai maloniai.

Reikės:
forma 18 cm skersmens (Visiškai nekeisdama recepto naudojau 24 cm)

Tešlai:
200 g miltų
žiupsnis druskos
100 g sviesto, supjaustyto kubeliais
1 vidutinis kiaušinis
2 v. š. šalto vandens

Įdarui:
apie 450 g svogūnų (4 dideli svogūnai), supjaustytų plonomis riekelėmis
50 g sviesto
žiupsnis malto muskato
druskos pagal skonį
kelios šakelės čiobrelio
10 g miltų
100 ml šilto pieno
100 ml natūralaus jogurto
3 kiaušiniai
100 g šoninės, supjaustytos kubeliais ir pakepintos

Dubenyje sumaišykite miltus su druska. Įdėkite sviestą, apvoliokite miltuose ir pirštais sutrinkite iki gausite smėlio tekstūrą. Tuomet įmuškite kiaušinį, supilkite šaltą vandenį ir išminkykite. Jei tešla labai limpa prie rankų, įberkite šiek tiek miltų, tačiau tešla turi būti minkšta. Tešlą susukite į maistinę plėvelę ir įdėkite į šaldytuvą valandai.

Orkaitę įkaitinkite iki 170 laipsnių. Iškočiokite tešlą, įdėkite į kepimo formą, pirštais suformuokite kraštus, dugną subadykite šakute, ant viršaus uždėkite kepimo popieriaus ir užpilkite pupelėmis dėl svorio. Kepkite 20 minučių.

Ant vidutinės ugnies keptuvėje ištirpkite sviestą ir sudėkite svogūnus su prieskoniais. Kepkite apie 15 minučių, kol svogūnai suminkštėja ir pasidaro permatomi.

Suberkite miltus ir vis pamaišydami kepkite apie 5 minutes.

Iš lėto supilkite šiltą pieną. Maišydami dar kepkite apie kelias minutes.

Dubenėlyje lengvai išplakite kiaušinius su jogurtu ir suberkite šoninę. Svogūnus nuimkite nuo ugnies ir įmaišykite kiaušinių plakinį. Viską supilkite ant iškepusio pagrindo. Kepkite apie 30 minučių 170 laipsnių temperatūroje.

Prieš patiekiant leiskite tartai "pailsėti" apie 10 minučių.

Skanaus!




3 komentarai:

Unknown 2013 m. liepos 24 d. 23:34  

Suniai! esu irgi apie ji girdejusi, "entuziastingas" zodis kaip tik! O ir tart is kart primena Prancuzija, ir Nica, kurioje negalim atsilaikyti gabaleliui "pissaladière". Esi viena is poros mano sekamu lietuvisku blog'u, visuomet stebini idomiais pasirinkimais. O cia mano (si kart visai i tema), ir dar visai sviezias blog www.tartamour.com

Unknown 2013 m. liepos 26 d. 09:54  

Ačiū, Gelmina ;) Smagu girdėt tokius žodžius. Ir būtinai užsuksiu į Jūsų blogą :)

Julija 2013 m. liepos 26 d. 11:42  

Oj, kaip mes mėgstam tokius pyragučius. Tikrai bandysim :) ačiū už idėją :)

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP