Obuolių pyragas

Nei ruduo, nei ką, bet aš kepu obuolių pyragus, nes turiu du maišus naminių obuolių, kurie šiuo metu tikrai nebėra skanūs, pavytę ir susiraukšlėję, sultys su jais irgi ne kažką gaunas, rytiniams kokteiliams irgi nėra labai tinkami. Iš tiesų tai laukiu, kol jie supus ir tada galėsiu išmest be sąžinės graužimo. 

Pyragas yra Mary Berry, aprašytas kaip "very best apple cake". Kaip tai skeptiškai žiūriu į tuos visokius apibūdinimus geriausias, nuostabiausias ir kitoks -iausias. Nors pati ir nevengiu tokių apipūdinimų... Cha cha.... Tai va, bet pyragas yra geras. Tikrai geras. Man labai patiko. Vienas geresnių kepinių su obuoliais. 

Aš ten šiek tiek pakeičiau dalį miltų į migdolų miltus. Man jie visada n kartų pagerina kepinių skonį. Tikriausiai sakyt nereikia, kad migdolų miltus galima pasidaryt namie sumalus migdolų drožles (Tik nereikia persistengti malant, nes kitaip jau gausite riešutų sviestą, nors tai ir nėra blogai). Ir pačią tešlos maišymo eigą irgi pakeičiau, nes man visada keistokai atrodo darbo eiga - maždaug viską suverskit į dubenį ir sumakaluokit. Tai jau dariau, kaip esu pripratusi. 

Reikės:
180 g miltų
45 g migdolų miltų
2 a.š. kepimo miltelių
225 g cukraus
2 kiaušiniai
1 a.š. vanilės pastos
150 g sviesto, ištirpinto
350 g obuolių (svoris jau nuluptų ir supjaustytų gabaliukais)
25 g migdolų drožlių
cukraus pudros apibarstymui

20 cm skersmens kepimo formą ištepkite sviestu ir apibarstykite džiūvesėliais. Perteklių iškratykite. 

Miltus, migdolų miltus, kepimo miltelius suberkite į dubenį ir gerai permaišykite. 

Į virtuvinį kombainą sudėkite kiaušinius ir cukrų. Išplakite iki purios masės. Sudėkite vanilės pastą ir po truputį supilkite tirpintą sviestą. Plakite iki vientisos masės. Kombainą išjunkite. Ir medinių šaukštu maišydami po truputį supilkite miltus. Viską išmaišykite iki vientisos masės. 

Pusę tešlos supilkite į kepimo formą, suberkite obuolius į kepimo formos vidurį ir ant viršaus supilkite likusią tešlą. Jei pasirodys, kad tešlos yra per mažai ir ji nepadengia obuolių, tai čia nieko tokio. Kepant tešla išsilygina ir obuoliai gražiai pasidengia tešla. Apibarstykite migdolų drožlėmis. 

Kepkite 160 laipsnių temperatūroje apie 60 - 90 minučių priklausomai nuo Jūsų orkaitės. Patikrinkite su mediniu pagaliuku, ar pyragas iškepęs, ypač jo vidurys. Jei ištraukiate sausą, tai kepinį galite traukti laukt. Šiek atvėsinkite, išimkite iš kepimo formos ir apibarstykite cukraus pudra. 

Skanaus!




6 komentarai:

Anonimiškas 2014 m. sausio 30 d. 11:22  

Tokie pyragai tinka ir širdį sušildo bet kuriuo metų laiku. Mano šaldytuve irgi pilna valgymui negražių obuolių, kepsiu ir aš pyragą :)

Indrė 2014 m. sausio 30 d. 15:04  

O man kaip tik patinka "viską suverskit ir sumakaluokit". Na gerai - visus šlapius iš eilės dedi ir makaluoji, o tada visus sausus ir vėl makaluoji :) atskirai po bliūdus miltus, sviestus, kiaušinius nemaišau - o kas plaus po to be manęs? :D

Unknown 2014 m. sausio 30 d. 20:07  

Ievamarija, tikiuos, kad patiks :)

Indre, kad kuo mažiau bliūdų tai ir man patinka. Bet miltus visada atskirai maišau su kepimo milteliais. Kitaip man kažkaip jie neišsimaišo :)

Dovilė 2014 m. vasario 5 d. 11:37  

išbandžiau;) puikus pyragas, neįmantrus ir neprastas, ypač patiko traškus paviršius...man kiek per saldus, gal kad obuoliai nelabai rugštūs, bet šeimyna įvertino)

Unknown 2014 m. vasario 6 d. 09:55  

Va, man tas traškus paviršius ir žiauriai patiko. Kiek saldokas ir man buvo, bet vis tiek jis skanus :) Smagu, kad patiko :)

Anonimiškas 2014 m. rugsėjo 22 d. 09:03  

Pyragas - puikumėlis, nė iš tolo neprimena paprasto obuolių pyrago - vis tik riešutai padaro savo gerą darbą :)
Taigi, pyragą šį savaitgalį kepiau du kartus... O tai jau daug ką pasako :)
O vaikai liepė jį ne pyragu, o tortu vadinti!
Tik mes dar valgėm su namine karamele ir ledais - irgi nuostabus dalykas
Ačiū už puikų receptą,
Vilma

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP