Blog'ų (savi)reklamos savaitė

       Turi blog'ą - reklamuok kitus. Taip sako Rokiškis, skelbdamas šią savaitę - blog'ų (savi)reklamos savaite.  Taigi mano prenumeruojamų lietuviškų blog'ų sąrašas:

Natūralu, kad pradedu nuo maisto blog'ų:

 Ir visos kitos temos:
 Skanaus skaitant!

        Sausainiai su šokolado gabalėliais

              Tai gi va... Fone lengvai skambant M. Buble'iui  ... Šiemet nusprendžiau pasižadėt ne tai, ką darysiu, bet tai, ko nebedarysiu:

               Pasižadu, kad daugiau nebežadėsiu pradėt sportuot - nei nuo sausio 1 dienos, nei nuo gimtadienio, nei kalendorinio pavasario ar vasaros pirmos dienos. Daugiau niekada. Nes pripažinkim, kad sporto klubų aplink mano namus nėra. Ir ačiū dievui. O trenktis kažkur tingiu nenoriu. Ir nebežadėsiu pradėt bėgiot, nors šalia namų yra puikus miškas. Kiek gi galima jaust tą spaudimą, a? 

               Pasižadu, kad daugiau nesuksiu galvos, kodėl nesuprantu tokių filmų, kaip Antikristas, kodėl krentančiuose medžiuose neįžvelgiu falo simbolių... aaa... mmm... Taip, tai buvo parašyta vienoj gudrioj recenzijoj. Ir tas filmas manęs visai nesukrėtė iki sielos gelmių.

               Pasižadu, kad nebenorėsiu perskaityti visų must read knygų. Pripažinkim, kai kurios yra visai neįdomios ir neaišku, kokiais kriterijais remiantis buvo įtrauktus į tuos sąrašus.

               Pasižadu, kad daugiau nežadėsiu, jog valgysiu daugiau daržovių ar sveiko maisto. Ir nebesigraušiu dėl to. Ir nebežadėsiu, kad valgysiu mažiau saldumynų. Ir pagaliau pripažinsiu, kad tai yra neatskiriama mano raciono dalis. 


        Reikės (Produktai turi būti kambario temperatūros):
        115 g šviežios grietinėlės sviesto (82 proc.)
        200 g cukraus (naudojau baltąjį, bet jei turit maišykit su ruduoju)
        1 kiaušinis (L)
        0,5 a.š. vanilės ekstrakto
        180 g kvietinių miltų (405D)
        0,5 a.š. kepimo miltelių
        200 g stambiai susmulkinto pieninio šokolado
        geros saujos stambiai sukapotų lazdyno riešutų

        1. Sviestą išsukame mikseriu (arba rankomis) kartu su cukrumi iki purios, pabaltavusios ir vientisos masės. Tai turėtų trukti ne mažiau kaip 5 minutes, jei plaksite mikseriu, o rankomis... hmm...ilgiau... daug ilgiau.  
        2. Įmušame kiaušinį ir supilame vanilės ekstraktą. Viską gerai išmaišome.
        3. Kitame dubenyje kartu su kepimo milteliais persijojame miltus.
        4. Miltus po truputį įmaišome į sviestą iki vientisos masės. Įmaišome šokoladą ir riešutus.
        5. Masę išverčiame ant maistinės plėvelės ir susukame į "dešrą". Dedame į šaldytuvą 24-36 val*.
        6. Pjauname gabaliuką ir rankomis formuojame teniso dydžio rutuliuką, kurį šiek tiek paspaudžiame. Turi išeiti 12 sausainių. Sausainius apibarstome druska, bet tik šiek tiek, vos vos. Tarp sausainių palikite nemažus tarpus, kad nesuliptų.
        6. Kepame 180 laipsnių temperatūroje 15-18 minučių arba kol gražiai paruduoja. Bet neperkepkit, kaip kad aš padariau. Sausainius ištraukiame ir leidžiame vėsti 10 minučių, tuomet galima perkelti ant grotelių.

        * Tai perskaičiau NY times viename straipsnyje apie sausainius. Kažkoks kepėjas padarė eksperimentą. Tešlai leido pailsėti šaldytuve 12, 24 ir 36 valandas. Dabar tiksliai neatgaminu to straipsnio, bet geriausi rezultatai buvo po 36 valandų tešlos poilsio. Ypač tai išryškėjo skonyje, kuris buvo daug intensyvesnis. Tikriausiai realiai reikėtų padaryt tokį eksperimentą, kad būtų galima palyginti rezultatą. Dabar tik miglotai prisimenu, kokie sausainiai išeidavo anksčiau.

        Pagal David'ą.

        Skanaus!

          © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

        Back to TOP