Šiltos antienos salotos


Su sąlyga, jei turit šventinės anties likučių, o kad jų turit po švenčių, tai net neabejoju. Kitais metais būtinai jas vėl gaminsiu. 

Vienai porcijai reikės:
1 v. š. anties riebalų, likusių po kepimo
1 duonos riekės, supjaustytos kubeliais
1 mandarino sulčių
1 v. š. balzamiko 
1 nedidelės išspaustos česnako skiltelės
žiupsnio druskos ir šviežiai maltų pipirų
1 v. š. džiovintų spanguolių
2 mandarinų
geros saujos rukolos (ar kokių kitų lapų)

  1. Antį supjaustome gabaliukais ir lengvai apkepame riebaluose. Sudedame į dubenį, o likusiuose riebaluose apkepiname duonos kubelius. 
  2. Dubenėlyje sumaišome mandarinų sultis, išspaustą česnaką ir balzamiką. Pagal skonį įberiame druskos ir šviežiai maltų pipirų. Viską išmaišome. 
  3. Nulupame mandarinus ir supjaustome riekelėmis. 
  4. Apkeptus anties gabaliukus sudedame į dubenį, suberiame spanguoles, supjaustytus mandarinus, rukolą ir padažą. Viską atsargiai permaišome. 
Idėja iš Jamie, Nr. 13. Recepto originalą galima rasti ir internete - Crispy Duck Salad with Giant Croutons


9 komentarai:

  1. Kaip skaniai atrodo - norėčiau pietums tokių salotų, gaila aplink nieks negamina, o anties neturiu :)
    Ir atrodo nuostabiai - Jurga tau turbūt negražiai maistas neišeina :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai skaniai žiūrisi ir skaitosi. O aš tik vakar kalakuto likučius pribaigiau :) Gražių Naujųjų!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Salotos labai labai, bet kaip man tos lentos po lėkšte užsireikė :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. anties taukai yra vienas geriausiu mano 2011 atradimu. kartais atrodo kad verta anti orkaitej kept kad galetum susirinkti tauku:) Man labai labai skanu plonai supjaustytos (su mandolina) saknines darzoves pakepintos taukuose. Su jomis dariau ir lasagnia ir tarta:) O tavo salotos atrodo labai skaniai! Nauju metu proga linkiu daug ikvepimo 2012!

    AtsakytiPanaikinti
  5. Indre, ir dar kaip išeina :))

    Renata, ačiū :) Tau irgi gražių metų :)

    Sandra, ieškok kieno nors kieme apipuvusios lentos :D

    Jura, aš pati pirmą kartą šiemet susipyliau anties taukus. Na, labai geras dalykas. O kokias konkrečiai daržoves kepini? Reiks ir man pabandyt.
    Ir ačiū už palinkėjimus. Jo tikrai prireiks :) Tau irgi gražių ateinančių metų :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Aš dariau su 5-iomis šakninėmis daržovėmis: bulvės, morkos, pastarnokai, raudonieji svogūnai ir toks vienas iš ropinių šeimos (angl. rutabaga). Kepiau karštoje orkaitėje. Mano manymu anties taukai šias daržoves perkelia į visiškai naują tooookį lygį. Paskui gali sluoksniuoti lazanija, tartą ar net picą.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Ačiū, Jura :) Jau žinau, ką kepsiu savaitgalį :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Salotos atrodo fantastiškai!

    O aš TAU labai dėkinga už rekomenduotą filmą. Su tooookiu malonumu pažiūrėjau!

    AtsakytiPanaikinti
  9. O geras! Netikėjau, kad kas nors jį žiūrės :D

    AtsakytiPanaikinti

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.