Šiltos antienos salotos
Su sąlyga, jei turit šventinės anties likučių, o kad jų turit po švenčių, tai net neabejoju. Kitais metais būtinai jas vėl gaminsiu.
Vienai porcijai reikės:
1 v. š. anties riebalų, likusių po kepimo
1 duonos riekės, supjaustytos kubeliais
1 mandarino sulčių
1 v. š. balzamiko
1 nedidelės išspaustos česnako skiltelės
žiupsnio druskos ir šviežiai maltų pipirų
1 v. š. džiovintų spanguolių
2 mandarinų
geros saujos rukolos (ar kokių kitų lapų)
- Antį supjaustome gabaliukais ir lengvai apkepame riebaluose. Sudedame į dubenį, o likusiuose riebaluose apkepiname duonos kubelius.
- Dubenėlyje sumaišome mandarinų sultis, išspaustą česnaką ir balzamiką. Pagal skonį įberiame druskos ir šviežiai maltų pipirų. Viską išmaišome.
- Nulupame mandarinus ir supjaustome riekelėmis.
- Apkeptus anties gabaliukus sudedame į dubenį, suberiame spanguoles, supjaustytus mandarinus, rukolą ir padažą. Viską atsargiai permaišome.
Idėja iš Jamie, Nr. 13. Recepto originalą galima rasti ir internete - Crispy Duck Salad with Giant Croutons.
9 komentarai:
Kaip skaniai atrodo - norėčiau pietums tokių salotų, gaila aplink nieks negamina, o anties neturiu :)
Ir atrodo nuostabiai - Jurga tau turbūt negražiai maistas neišeina :)
Labai skaniai žiūrisi ir skaitosi. O aš tik vakar kalakuto likučius pribaigiau :) Gražių Naujųjų!
Salotos labai labai, bet kaip man tos lentos po lėkšte užsireikė :)
anties taukai yra vienas geriausiu mano 2011 atradimu. kartais atrodo kad verta anti orkaitej kept kad galetum susirinkti tauku:) Man labai labai skanu plonai supjaustytos (su mandolina) saknines darzoves pakepintos taukuose. Su jomis dariau ir lasagnia ir tarta:) O tavo salotos atrodo labai skaniai! Nauju metu proga linkiu daug ikvepimo 2012!
Indre, ir dar kaip išeina :))
Renata, ačiū :) Tau irgi gražių metų :)
Sandra, ieškok kieno nors kieme apipuvusios lentos :D
Jura, aš pati pirmą kartą šiemet susipyliau anties taukus. Na, labai geras dalykas. O kokias konkrečiai daržoves kepini? Reiks ir man pabandyt.
Ir ačiū už palinkėjimus. Jo tikrai prireiks :) Tau irgi gražių ateinančių metų :)
Aš dariau su 5-iomis šakninėmis daržovėmis: bulvės, morkos, pastarnokai, raudonieji svogūnai ir toks vienas iš ropinių šeimos (angl. rutabaga). Kepiau karštoje orkaitėje. Mano manymu anties taukai šias daržoves perkelia į visiškai naują tooookį lygį. Paskui gali sluoksniuoti lazanija, tartą ar net picą.
Ačiū, Jura :) Jau žinau, ką kepsiu savaitgalį :)
Salotos atrodo fantastiškai!
O aš TAU labai dėkinga už rekomenduotą filmą. Su tooookiu malonumu pažiūrėjau!
O geras! Netikėjau, kad kas nors jį žiūrės :D
Rašyti komentarą