Obuolinis keksas



Daug nerašysiu, nes reik eit pakuotis lagaminą. Kol mūsų sinoptikai tariasi, ar čia jau buvo bobų vasara, ar dar nebuvo, aš važiuoju į Tbilisį su Borjomi prasitęst vasaros. O iki Kalėdų liko 101 diena. Ir Pinterest'as jau mirga nuo visokių šventinių papuošimų. Kažkaip nesveika. Na, žodžiu, palieku Jus su labai saldžiu rudeniniu keksu. Juk visokie ten obuoliai, cinamonai, muskatai ir imbierai nuteikia rudeniui, šiltoms kojinėms, karštam vynui ir vis trumpėjančiom dienom.    

Reikės:
250 g miltų
2 a. š. kepimo miltelių
1/2 a. š. cinamono
1/4 a. š. muskato
1/4 a. š. malto imbiero
1/4 a. š. druskos
140 g sviesto, kambario temperatūros
300 g cukraus
2 dideli kiaušiniai
235 ml obuolių tyrės
2 vidutiniai obuoliai, nulupti ir sutarkuoti per burokinę tarką
120 g graikinių riešutų, stambiai sukapotų

Kepimo formą ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais. Miltų perteklių iškratykite. 

Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, prieskonius ir druską. 

Kitame dubenyje mikseriu išplakite sviestą su cukrumi iki purumo. Po vieną įmaišykite kiaušinius. Plakite po minutę po kiekvieno kiaušinio įdėjimo. Gausite lengvą ir purią tešlą. Įmaišykite obuolių tyrę. Tešla gali sušokti   tokiais gabaliukais, bet tai nieko tokio. Įtakos keksui neturi. Tuomet įmaišykite tarkuotus obuolius. Ir galiausiai po truputį suberkite sausus ingredientus. Įmaišykite riešutus. 

Kepkite 50-55 minutes 180 laipsnių temperatūroje. Atvėsusį keksą apibarstykite cukraus pudra. Arba visiškai atvėsusį keksą galite suvynioti ir palikti per naktį kambario temperatūroje, kad įsigertų ir atsiskleistų visokie ten skoniai ir kvapai.  

Skanaus!  

Šaltinis Dorie Greenspan "Baking". 



3 komentarai:

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.