Susirūpinau biškelį savo svoriu, susikaupiau ir galiausiai išdrįsau užlipti ant svarstyklių, o ten, pasirodo, net žemiau normos. Tai vadinas ramiai galim kept pyragą. Tik klausimas, kodėl man vieni džinsai braška per šonus?
Tai va, pyragas... ar tai duona, jei žiūrėt anglišką pavadinimą, iš Deivido knygos "The Sweet Life in Paris". Jis rašo, kad tai yra jo Pain d'epices versija. Žinot, kas tai yr? O gi spice bread. Na, tipo prieskoninė duona, duona su prieskoniais ar kaip čia dabar verst reikėtų. Bet man tai duonos šita jo versija visiškai nepriminė. Galvoju, kad ten yr grynų gryniausias brownie'is, bet na tebūnie tai šokoladinis pyragas. Intensyvaus skonio, labai šokoladinis, drėgnas ir sunkus. Na, toks uch. Kitą dieną ypač gerai išryškėja visi skoniai - gvazdikėliai, cinamonas, anyžius ir medus. Man tai labai jis patiko. Užtenka mažo gabaliuko su kava ir gyvenimas tęsiasi.
Reikės (23 cm skersmens apvali forma):
100 g sviesto, supjaustyto kubeliais + formos ištepimui
200 g šokolado (naudojau konditerinį), stambiai sukapoto
160 g miltų
25 g kakavos miltelių
1 a. š. kepimo miltelių
3/4 a. š. cinamono
1/2 a. š. malto imbiero
1/2 a. š. maltų gvazdikėlių
1/4 a. š. druskos
1/2 a. š. malto anyžiaus
2 dideli kiaušiniai, kambario temperatūros
2 tryniai, kambario temperatūros
80 g skysto medaus
130 g cukraus
Ant garų dubenyje ištirpinkite sviestą su šokoladu. Palikite atvėsti iki kambario temperatūros.
Kitame dubenyje persijokite ir šluotele gerai permaišykite miltus, kakavos miltelius, kepimo miltelius ir visus prieskonius.
Trečiame dubenyje mikseriu išplakite kiaušinius su cukrumi ir medumi. Plakite apie 5 minutes. Masė turi padvigubėti, o cukraus nesijausti.
Pusę kiaušinių plakinio supilkite į ištirpintą šokoladą su sviestu. Išmaišykite. Tuomet supilkite likusią dalį.
Per tris kartus suberkite miltus. Su maišymu labai nepersistenkite. Tik viskas susimaišo ir sustojam.
Ištepkite 23 cm skersmens formą sviestu, apibarstykite miltais, nukratykite perteklių. Supilkite tešlą. Kepkite 30-35 minutes 180 laipsnių temperatūroje. Pyrago vidurys turi būti dar šiek tiek liūlantis.
Iškepusį pyragą ištraukite iš orkaitės. Leiskite pravėsti 15 minučių. Tuomet išimkite iš formos ir leiskite visiškai atvėsti ant grotelių. Sandariai suvyniokite pyragą į maistinę plėvelę ir palikite parai, kad pyragas "pailsėtų", o skoniai susigulėtų ir atsiskleistų visu gražumu.
Suvyniotą galima laikyti apie savaitę, bet nemanau, kad kas nors jį tiek išlaikys. Šypt.
Skanaus!
Manau, kad džinsai tiesiog išplauti susitraukė :)
AtsakytiPanaikintiPyragas gerulis ir labai teisingas atrodo :)
Tame ir bėda, kad aš jų neploviau :D
AtsakytiPanaikintiDėl svarstyklių parodymų sveikinu, aš jau pyragų kuris laikas nebekepu...
AtsakytiPanaikintiBet šitą vis tiek užsisaugosiu, gal dar mane svarstyklės irgi nudžiugins :)
Wow! Kas čia su tuo D.L. ir šokoladu, aš savaitgalį irgi iš tos pačios knygos jo dvigubai šokoladinius blynus bandžiau :)
AtsakytiPanaikintiVilma, tikriausiai reik mažiau parintis dėl to. Kažkaip lyg ir nieko nedariau, bet ėmė ir nukrito :)
AtsakytiPanaikintiRenata, tai kad jo receptai šiaip jau yr wow :) Kaip blynai? Geri išėjo?
Blynai geruliai buvo, tokie "šokoladas šokoladuotas", greit aprašysiu :)
AtsakytiPanaikintiLabai liuks
AtsakytiPanaikintiPaskutinėj nuotraukoj visiškas mėnulis ir dalis visatos aplink jį :)
AtsakytiPanaikintiKaip tik ant pilnaties ir pataikiau :)
AtsakytiPanaikintiHm, jei džinsai neskalbti, bet spaudžia, gal svarstyklėms metrologinio patikrinimo reikia? :D
AtsakytiPanaikintiNooooo :D nežlugdyk mano iliuzijų :D
AtsakytiPanaikintiMan jis išėjo toks labai trupantis, taip turi būt?
AtsakytiPanaikintiNeee... Man jis drėgnas gavosi. Gal perkepė?
AtsakytiPanaikintiKepiau 30 min., bet čia gal naujos orkaitės reikalas - dar gal nesusidraugavom.. :) Bandysiu dar kada. Ačiū už receptą :)
AtsakytiPanaikintiViktorija, viskas priklauso nuo orkaitės :) Matyt, greičiau iškepė nei mano.
AtsakytiPanaikinti