Šokoladinis pyragas


Susirūpinau biškelį savo svoriu, susikaupiau ir galiausiai išdrįsau užlipti ant svarstyklių, o ten, pasirodo, net žemiau normos. Tai vadinas ramiai galim kept pyragą. Tik klausimas, kodėl man vieni džinsai braška per šonus? 

Tai va, pyragas... ar tai duona, jei žiūrėt anglišką pavadinimą, iš Deivido knygos "The Sweet Life in Paris". Jis rašo, kad tai yra jo Pain d'epices versija. Žinot, kas tai yr? O gi spice bread. Na, tipo prieskoninė duona, duona su prieskoniais ar kaip čia dabar verst reikėtų. Bet man tai duonos šita jo versija visiškai nepriminė. Galvoju, kad ten yr grynų gryniausias brownie'is, bet na tebūnie tai šokoladinis pyragas. Intensyvaus skonio, labai šokoladinis, drėgnas ir sunkus. Na, toks uch. Kitą dieną ypač gerai išryškėja visi skoniai - gvazdikėliai, cinamonas, anyžius ir medus. Man tai labai jis patiko. Užtenka mažo gabaliuko su kava ir gyvenimas tęsiasi. 

Reikės (23 cm skersmens apvali forma):
100 g sviesto, supjaustyto kubeliais + formos ištepimui
200 g šokolado (naudojau konditerinį), stambiai sukapoto

160 g miltų
25 g kakavos miltelių
1 a. š. kepimo miltelių
3/4 a. š. cinamono
1/2 a. š. malto imbiero
1/2 a. š. maltų gvazdikėlių
1/4 a. š. druskos
1/2 a. š. malto anyžiaus

2 dideli kiaušiniai, kambario temperatūros
2 tryniai, kambario temperatūros
80 g skysto medaus
130 g cukraus

Ant garų dubenyje ištirpinkite sviestą su šokoladu. Palikite atvėsti iki kambario temperatūros.

Kitame dubenyje persijokite ir šluotele gerai permaišykite miltus, kakavos miltelius, kepimo miltelius ir visus prieskonius.

Trečiame dubenyje mikseriu išplakite kiaušinius su cukrumi ir medumi. Plakite apie 5 minutes. Masė turi padvigubėti, o cukraus nesijausti. 

Pusę kiaušinių plakinio supilkite į ištirpintą šokoladą su sviestu. Išmaišykite. Tuomet supilkite likusią dalį.

Per tris kartus suberkite miltus. Su maišymu labai nepersistenkite. Tik viskas susimaišo ir sustojam.

Ištepkite 23 cm skersmens formą sviestu, apibarstykite miltais, nukratykite perteklių. Supilkite tešlą. Kepkite 30-35 minutes 180 laipsnių temperatūroje. Pyrago vidurys turi būti dar šiek tiek liūlantis. 

Iškepusį pyragą ištraukite iš orkaitės. Leiskite pravėsti 15 minučių. Tuomet išimkite iš formos ir leiskite visiškai atvėsti ant grotelių. Sandariai suvyniokite pyragą į maistinę plėvelę ir palikite parai, kad pyragas "pailsėtų", o skoniai susigulėtų ir atsiskleistų visu gražumu. 

Suvyniotą galima laikyti apie savaitę, bet nemanau, kad kas nors jį tiek išlaikys. Šypt.

Skanaus!



15 komentarai:

Citrina ir bulvė 2013 m. sausio 28 d. 10:11  

Manau, kad džinsai tiesiog išplauti susitraukė :)
Pyragas gerulis ir labai teisingas atrodo :)

Unknown 2013 m. sausio 28 d. 10:17  

Tame ir bėda, kad aš jų neploviau :D

Vilma 2013 m. sausio 28 d. 12:57  

Dėl svarstyklių parodymų sveikinu, aš jau pyragų kuris laikas nebekepu...
Bet šitą vis tiek užsisaugosiu, gal dar mane svarstyklės irgi nudžiugins :)

Rennie 2013 m. sausio 28 d. 14:24  

Wow! Kas čia su tuo D.L. ir šokoladu, aš savaitgalį irgi iš tos pačios knygos jo dvigubai šokoladinius blynus bandžiau :)

Unknown 2013 m. sausio 28 d. 15:36  

Vilma, tikriausiai reik mažiau parintis dėl to. Kažkaip lyg ir nieko nedariau, bet ėmė ir nukrito :)

Renata, tai kad jo receptai šiaip jau yr wow :) Kaip blynai? Geri išėjo?

Rennie 2013 m. sausio 28 d. 16:44  

Blynai geruliai buvo, tokie "šokoladas šokoladuotas", greit aprašysiu :)

Aušra 2013 m. sausio 28 d. 18:56  

Labai liuks

Aušra 2013 m. sausio 29 d. 12:32  

Paskutinėj nuotraukoj visiškas mėnulis ir dalis visatos aplink jį :)

Unknown 2013 m. sausio 29 d. 13:51  

Kaip tik ant pilnaties ir pataikiau :)

Vilma 2013 m. sausio 29 d. 13:56  

Hm, jei džinsai neskalbti, bet spaudžia, gal svarstyklėms metrologinio patikrinimo reikia? :D

Unknown 2013 m. sausio 29 d. 14:40  

Nooooo :D nežlugdyk mano iliuzijų :D

Viktorija 2013 m. spalio 5 d. 23:44  

Man jis išėjo toks labai trupantis, taip turi būt?

Unknown 2013 m. spalio 7 d. 09:57  

Neee... Man jis drėgnas gavosi. Gal perkepė?

Viktorija 2013 m. spalio 25 d. 10:52  

Kepiau 30 min., bet čia gal naujos orkaitės reikalas - dar gal nesusidraugavom.. :) Bandysiu dar kada. Ačiū už receptą :)

Unknown 2013 m. spalio 25 d. 15:54  

Viktorija, viskas priklauso nuo orkaitės :) Matyt, greičiau iškepė nei mano.

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP