Moliūgų apelsinų džemas


Asmeniškai man šitas džemas buvo iš wow serijos. Greičiausiai todėl, kad nelabai tikėjau, kai A. šūkaliojo, koks jis nuostabus. Ir su R. vos ne parą laiko praleidusios virtuvėj išsivirė daug.... tikrai daaaug šito džemo. O aš tai ką... viriau tik iš pusantro kilogramo moliūgo, bet man užteks ir tiek. O dar vat verdant po namus pasklido labai malonūs aromatai. Tokių kaip ir... Kalėdų. Tai skaitau, kad čia ir didelis džemo pliusas. 

Reikės:
1500 g moliūgo (svoris be odos ir sėklų), supjaustyto 1 cm kubeliais
700 g cukraus
1 apelsino tarkuota žievelė
5 apelsinai, nulupti ir supjaustyti gabaliukais
1 citrinos tarkuota žievelė
1 citrinos sultys
2 a. š. šviežiai tarkuoto imbiero
1 a. š. prieskonių mišinio moliūgui*

Moliūgus užpilkite cukrumi ir palikite per naktį.

Kartu su moliūgais sudėkite į puodą apelsinus, suberkite apelsino ir citrinos tarkuotas žieveles, supilkite citrinos sultis. Užvirinkite, sumažinkite ugnį iki minimumo ir virkite apie 60 minučių vis pamaišydami. Sudėkite tarkuotą imbierą (iš pradžių galite dėti 1 a.š., o tada jau žiūrėkit, kaip Jums skonis. Man trūko, tai įdėjau dar vieną arbatinį šaukštelį), suberkite prieskonius. Virkite dar apie 30 minučių. Nepamirškite vis pamaišyti. 

Džemą supilkite į paruoštus stiklainius, atvėsinkite ir laikykite šaltai.


*Prieš gamindama šiek tiek pagūglinau. Ir nusprendžiau dar pasidaryti prieskonių mišinio moliūgui, kurį ir panaudojau džemui:
4 a.š. malto cinamomo
1 a.š. maltų kvapiųjų pipirų
1 a.š. malto muskato
1 a.š. malto kardamono

Viską sumaišom ir laikom sandariai uždarytą.

Skanaus!


8 komentarai:

  1. A. jau rami rami (privalgius to džemo "iki negaliu") dabar kasdien klausosi kaip D. šūkauja, kad jai reikia skrudintuvo, katro pagalba galėtų šitą stebuklą užsitept ant skrudintos duonos riekės :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. :DD Tai negi D. neturi skrudintuvo? Negaliu patikėt!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Na, kadangi A. namuose jis atsirado tik prieš gerą mėnesį, tai turbūt nenuostabu, kad D. jo neturi :DDD

    AtsakytiPanaikinti
  4. Džiugu matyti, kad grįžo įkvėpimas gaminti ir rašyti! :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. O koks įdomus! vien dėl spalvos gaminčiau :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Koks gražus naujas puslapio dizainas!!!! Puikus atsinaujinimas:) O džemas atrodo labai skaniai. Ir tos nuotraukos, keliančios apetitą... niam niam!

    AtsakytiPanaikinti
  7. Aš kai pamačiau A. nuotraukas iš gamybos proceso feisbuke, tai iš to rimto famrikėlio supratau, kad ne juokas šitas džemas. kaip tik turiu 2 moliūgus, virsiu. Jau įsivaizduoju kaip jis gerai ant lietuviško varškės sūrio su kmynais... yum.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Mano gimdytojai kaip tik aną savaitę išvirė kalną šio džemo, nes pernai jis jiems buvo ohohoho koks :)

    AtsakytiPanaikinti

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.