Clafoutis su abrikosais ir rozmarinu


Clafoutis atėjo pas mus iš Prancūzijos. Ir yra daromas su su vyšniomis. Ir pageidautina su kauliukais, nes tuomet neva tai skonis yra geresnis. Bet ne apie tai kalba, nes nenaudosim jokių vyšnių. Nei su kauliukais, nei be jų. Vietoj jų dėsime abrikosus ir šiek tiek šviežio rozmarino, o paviršių pabarstysime migdolų drožlėmis. Ir visa tai, mano galva, dera puikiai. Galima netgi būtų orkaitėje išsikepti abrikosų puselių, apibarstytų rozmarinu, cukraus pudra ir migdolių drožlėmis. Kažkaip atrodo, kad turėtų būti itin gerai.  

Šiaip tai vartau akis, nes nejaučiu skirtumo tarp flaunarde ir clafoutis. Jų skonis beveik identiškas. Galbūt flaunarde šiek tiek puresnis buvo, bet aname recepte ir miltų mažiau buvo. Čia gal ir visa esmė yra? Arba vyšnios su kauliukais. Na, nesupaisysi tų prancūzų ir jų virtuvės vingrybių. 

Reikės: 
500 g abrikosų
60 g sviesto + formos pertepimui
4 kiaušiniai
100 g cukraus
125 g miltų
200 ml grietinėlės
200 ml pieno
3 šakelės šviežio rozmarino lapelių 
migdolo drožlių paviršiui pabarstyti
cukraus pudros paviršiui pabarstyti

Ištepkite kepimo formą sviestu. 

Abrikosus perpjaukite per pusę, išimkite kauliukus ir išdėliokite kepimo formoje. 

Ant mažos ugnies ištirpinkite sviestą. Palikite atvėsti. 

Kiaušinius išplakite su cukrumi iki baltumo. Suberkite persijotus miltus. Išmaišykite. Maišant iš lėto supilkite pieną, grietinėlę ir praaušusį sviestą. Gausite pakankamai skystą tešlą. Suberkite rozmariną. 

Tešlą užpilkite ant abrikosų. Užberkite migdolų drožlių. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30-40 minučių, arba kol paviršius gražiai paruduoja. Iškepusį apibarstykite cukraus pudra. 

Skanaus! 

Su pakeitimais iš Savuers, 04/2011. 


13 komentarų:

  1. oi kaip skaniai. man dabar abrikosu manija uzejus.. Bet tai klafutis koks geltonas - superiniu vistu kiausinius, matyt, dejai. Man tai baltas visada gaunasi.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Joooo... Tikrų tikriausi naminiai kiaušai :) Pati negalėjau patikėt tokia spalva :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. saule, sviesta dedi 2 karus :)
    maisau pusryciams sita geri dabar!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Oi, Ieva, ten CUKRUS turi būt! Gerai, kad pasakei! Tikiuos, kad jo įdėjai :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Hmmm o rozmarino tiek daug? Nors kepinyje nesimato tiek daug. Visgi gal uzteks keleto smulkintu lapeliu?

    AtsakytiPanaikinti
  6. Daliam, aš neturėjau omeny tų šakelių, kurias pardavinėja supakuotas parduotuvėse :) Nedidelės tos šakelės. Ždž, dėkit tiek, kiek jums atrodo verta :) Keli lapeliai rezultato neduos jokio :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. cukraus, Jurga, cukraus dejau :) ka tu cia mane visai nurasai :)

    rozmarinu dosniai kroviau ir TAIP SKANU ir gera buvo! eik tu sau!

    AtsakytiPanaikinti
  8. Tik apsidraudžiu, Ieva, tik apsidraudžiu :D
    Einu žiūrėt, kaip ten iškepei :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Nu supratau, teks genet savo rozmarina :D
    O ciobrelis tinka tokiem dalykam ar nelabai?

    AtsakytiPanaikinti
  10. Galvoju dėl čiobrelio... Gal ir tiktų. Verta visai pabandyt. Vat su persikais čiobreliai gerai tinka. Esu bandžiusi ne kartą, ypač šituos keptus mėgstu http://www.zaidimuaikstele.lt/2009/08/ant-groteliu-kepti-persikai-su.html

    AtsakytiPanaikinti
  11. Clafouti aš dažniausiai darau pagal kitą (gal net ir paprastesnį) receptą. Bet štai rozmarino idėja yra GENEALI! Dabar mėgaujuosi clafouti su abrikosais ir slyvomis ir tas rozmarinas TAIP tinka! Ačiū už idėją!

    AtsakytiPanaikinti
  12. Clafoutis yra su vyšniom ir tik su vyšniom, o flaugnarde yra tas pats clafoutis tik su kokiais nors kitais vaisiais ar uogom. va :)

    AtsakytiPanaikinti

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.