Flaugnarde su obuoliais

- Kur yra Makedonija?
- Kur, kur.... Pusfinaly.
                            M-1



--------
     
     Jei mėgstat flaną, tai receptas tikrai turėtų patikti. Flaugnarde (dar gali būti flagnarde, flognarde or flougnarde) yra flano tipo prancūziškas desertas su vaisiais. Gali būti gaminamas su obuoliais, kriaušėmis, persikais, slyvomis ir kitais vaisiais. Yra dar ir kitas panašus desertas clafoutis, kuris paprastai yra gaminamas tik su vyšniomis. 
      Na, man tai labai patiko tas flaugnarde su obuoliais. Šiltas panašus į omletą, purus ir lengvas. Atvėsęs įgauna jau kiek kitokį skonį, o pati pyrago struktūra irgi pasikeičia į tvirtesnę. Man asmeniškai skanesnis yra atšalęs, nors šiltas irgi skanus. Sakyčiau, pusryčiams visai tinkamas variantas. Labai lengvai ir greitai gaminamas. Ir jokių ypatingų produktų nereikia, o rezultatas be galo puikus. 



Reikės (kepimo forma 24 cm):
3 kiaušinių
90 g cukraus
70 g miltų
350 ml pieno
2 v. š. aliejaus
2 dideli obuoliai, nulupti ir supjaustyti

1. Mikseriu plakame kiaušinius tol, kol masė padvigubėja.
2. Vis plakant suberiame cukrų, supilame aliejų ir galiausiai suberiame miltus.
3. Pieną pašildome, bet neužverdame. Pienas turi būti karštas. Tuomet labai maža srovele iš lėto pilame pieną ir tuo pačiu vis maišome tešlą.
4. Kepimo formą ištepame sviestu. Supilame tešlą ir sudedame obuolius.
5. Kepame 210 laipsnių temperatūroje 30-40 minučių.
6. Nepanikuokit dėl itin rudo pyrago viršaus. Taip turi būt. Na, aišku, žiūrėkit vis tik, kad nesudegtų.

Kepta garinėje Electrolux orkaitėje.

Nužiūrėta iš čia (su step by step).

Skanaus!














9 komentarai:

Bri 2011 m. rugsėjo 17 d. 09:45  

Nesusivaldžiau neparašius, na bet kokia švari orkaitė!
Flaugnarde šįryt jau nebespėsim pasigamiti, tačiau dar yra sekmadienis :)

Ausrra 2011 m. rugsėjo 17 d. 11:41  

Ir man apie orkaitę kilo įtartinos mintys :) Turbūt nauja, nes labai graži :) Pyragėlis atrodo daugiau nei puikiai ir viliojančiai..

Stefania 2011 m. rugsėjo 18 d. 15:48  

Deliziosa ♥ciao

Žaidžiame Paryžių 2011 m. rugsėjo 20 d. 11:36  

Neįmanoma atsižavėti Jurgos nuotraukomis!

Asta 2011 m. rugsėjo 25 d. 02:14  

Absoliučiai pritariu dėl nuotraukų. Žavios.

Salt Neutraliser 2011 m. rugsėjo 25 d. 21:28  

I recently came across your post and read it. After reading it I felt I should admire your hard work so just wanna say very well written. Good on you.

NM 2011 m. spalio 2 d. 14:22  

O kaip gerai! Tiek kartų jį bandžiau daryti ir nesigavo, kad jau nebedrįsau daugiau. Dabar pabandysiu pagal šitą patikrintą receptą... Ačiū.

Ieva 2011 m. spalio 2 d. 22:28  

Fantaaastika! Labai mėgstu visus flan tipo skanėstus. Sužadinai apetitą - jaučiu, kad teks planuot kitam savaitgaliui Tavo aprašytą kepinį:)O nuotraukos nerealios!

Akvilina 2011 m. spalio 4 d. 14:55  

Net apsispjoviau ta apie Makedonija perskaicius :)) O paskui dar kur tie obuoliai snekasi, irgi geras :)) Kazkoks juoko seansas bloge pas tave! Noriu tokio pyrago obuoliu. Penktadieni kepsiu! As tik penktadieniais kepu ka nors :)

Beje! Kokio nepriekaistingo svarumo orkaite! Pas nieka dar tokiu nemaciau! Nebent pas mama panasiai :)

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP