Jau antrą kartą su kitais blogeriais sau susiorganizavom maisto gaminimo kursus "Japoniško maisto studijoj". Pirmą kartą gaminom vištienos teriyaki su medumi, salotomis ir soba makaronais, o šį kartą ponia Alina mums patarė rinktis labai žieminį patiekalą - šiabu šiabu. Tai yra japoniškas fondiu, kuomet karštame sojos ir vandens sultinyje yra verdamos daržovės ir jautiena. Na, ką aš jums galiu pasakyt. Užskaitau aš šitas sesijas visu 100%. Patiko ir pirmą kartą, patiko ir antrą. Maistas lengvas ir be galo skanus, nereikia daug gamint, o malonumo tai tikrai daug gaudant grybus ir kopūstus su lazdelėm po puodą. Ir, aišku, bendraujant tarpusavy.
Reikės:
plonai supjaustytos jautienos išpjovos (prieš tai palaikytos kameroj, tuomet bus lengviau pjaustyti)
kininio kopūsto, stambiai supjaustyto
Pievagrybių, supjaustytų stambiomis riekelėmis
tofu, supjaustyto kubeliais
I Padažas:
1 porcija
6 v. š. vandens
2 v. š. sojos
1 v. š. ryžių acto
1 v. š. cukraus sirupo
taip pat reikės smulkiai supjaustytos raudonos paprikos, čili pipiro, smulkiai sukapotų krapų ir petražolių, sutarkuoto imbiero gabaliuko. Visa tai reikia sumaišyti su padažu.
Padažas skirtas jautienai.
II Padažas:
1 porcija
goma (kepinti sezamai)
1 a. š. sojos
1 a. š. vandens
Viskas yra sumaišoma indelyje. Ir valgoma kartu su daržovėmis arba tofu. Nors man ir su jautiena buvo skanu.
Kuomet inde užverda soja su vandeniu, pirmiausia yra sumetamos daržovės ir tofu. Tuomet imame jautienos gabaliuką, merkiame jį į karštą sultinį, ištariame šiabu šiabu, ištraukiame, merkiame į padažą, kad mėsa atvėstų, ir valgome. Tą patį darome su daržovėmis ir tofu. Tik merkiame į sezamų padažą.
Kuomet baigiame valgyti mėsą ir daržoves, į indą sudedame ryžių makaronus. Ir valgome kaip sriubą. Lafa.
Pavydu, pavydu, kad va šitaip smagiai laiką leidžiat :)
AtsakytiPanaikintiTu irgi laiką gerai leidi :) Nezvimbk :D
AtsakytiPanaikintiVarvinu seiles, kaip skaniai atrodo :)
AtsakytiPanaikintiGerumėlis... tas šiabušiabu.
AtsakytiPanaikinti