Vegetariška pica
Pavyzdžiui man visai patinka dargana, lietus ir vėjas... Na, bet tik tuo atveju, jei tai savaitgalis. Su chalatu galima slampinėti iki pat pietų be didelio sąžinės graužimo, pasigaminti sočius pusryčius, ramiai išgerti kavos su pienu. Tiesiog - nieko neveikimo grožis. Kuo subtiliau ir gražiau gali nieko neveikti, tuo didesnis laimėjimas. Neva tai italai taip sako. Nežinau, nebuvau, nemačiau ir negirdėjau, bet toks tinginystės pateisinimas man patiko. Kaip tik šiuo metu skaitau "Valgyk, melskis, mylėk". Vieną akimirką buvau jau besigailinti, kad rugsėjo mėnesį važiuoju į Barseloną, o ne į Romą. Na, bet pas ispanus ir nuolatinė manjana.
Perskaičius skyrių apie plonytę, minkštutę, gardžią ir burnoje tirpstančią rojaus picą kažkokioje Pizzeria da Michele Neapolyje buvo aišku, kas bus gaminama pietums/vakarienei. Pagrindui ėmiau Eglės picos pagrindą. Kiekį dalinau per pusę, bet vis tiek gavau dvi dideles picas. O viršus nužiūrėtas iš vienos picerijos, kur ta pica yra vadinama graikiška.
Pagrindas:
125 ml šilto vandens
Perskaičius skyrių apie plonytę, minkštutę, gardžią ir burnoje tirpstančią rojaus picą kažkokioje Pizzeria da Michele Neapolyje buvo aišku, kas bus gaminama pietums/vakarienei. Pagrindui ėmiau Eglės picos pagrindą. Kiekį dalinau per pusę, bet vis tiek gavau dvi dideles picas. O viršus nužiūrėtas iš vienos picerijos, kur ta pica yra vadinama graikiška.
Pagrindas:
125 ml šilto vandens
1 v. š. alyvuogių aliejaus
0,5 v. š. cukraus
1 a. š. druskos
375 ml miltų
30 ml kukurūzų kruopų
1,5 a. š. sausų mielių
Mieles išmaišome šiltame vandenyje ir paliekame 5 minutėms. Per tą laiką sumaišome visus likusius produktus, supilame vandenį su mielėmis ir gerai išminkome. Uždengiame švariu rankšluosčiu ir pastatome šiltai kokiai valandai, kol tešla pakils. Tešlą dar kartą išminkome ir plonai iškočiojame.
Įdaras (Kiekiai iš akies):
trintų pomidorų tyrės
pusė pakelio varškės
česnako skiltelė
ožkos pieno sūrio
mocarelos gabaliuko
špinatų (naudojau šaldytus)
šviežių bazilikų
Varškę ir česnaką sutriname su blenderiu. Padą ištepame pomidorų tyre, o visą kitą sudedame ant picos pado.
Skanaus!
8 komentarai:
Nu ta prasme... Viena didelė karolio pica yra kitiems 2 didelės. nepaminėjau šito fakto :D
Egle, :DDD aš galvojau, kad gal ploniau iškočiojau, nes man jos gavosi per visą skardą. Tai antrą picą kočiojau jau storiau, nebedariau tokios didelės.
Dabaiginėja K. picą (pašildytą. khm khm) pusryčiams prieš išvaiuodamas į komandiruotę. Bet vakar vakare nusprendėm, kad kitas receptas (nežymiai skirias proporcijos ir be manų) mums gal labiau patiko. Nu reikės greit gamint ir užrašyt :)
Man ir patinka ruduo, net ir tie bagaliniai lietūs, kaip ir Tau, ypač savaitgaliais, kai už lango šalta, o namie šilta ir jauku ir dar mėgaujiesi jaukiu maistu...be to jau pasiilgau braidžioti po rudens lapus :) nuotraukos kaip visada įkvepiančios :)
Egle, laisvas plotas? :)
Sima, mhm... ypač po tokios karštos vasaros toks oras veikia gaiviai :)
Egluže, aš galvoju bandyt rizikuot ir cukrų per pusę dalint. Kaip manai?
man be čiobrelių gyvenimo nebūtų :)
nu, ką, pirmadienis, o mano smegenai nustojo veikt net nepradėja... ilga savaitė laukia :)
Jurga, ar bandei picą su minkštu ožkos sūriu ir sviežiom figom? būtinai pabandyk ant to antrojo papločio ;)
ieva, atsidariusi kelis langus vienu metu? :DDD
nėr pas mus figų nėr :( Arba jei būna, tai nelabai vykusios. O figas aš taip mėgstu :)
Rašyti komentarą