Baravykai su makaronais

       Toks jausmas, kad jau antra savaitė visi tik ir ūžia apie grybus - kiek ir kur rado. Šiandien bendradarbis grįžo nusivylęs - rado tik 35 baravykus. Aišku, aš ir taip jausčiausi, jei praeitą savaitę būčiau radus 100 baravykų. Iki šiol dar akyse stovi facebook'e gražiai išguldyti 63 tikrieji (!) baravykai. Prieš valandą buvo įdėta nuotrauka su 79 baravykais. Išprotėjimas visiškas... Bet tai kaip smagu palakstyt po mišką, a?



       Labai norėjau rizoto su baravykais, bet grįžus iš miško staigiai apsisprendžiau dėl baravykų su makaronais. Rizotas...na, reikia nusiteikt meditatyviam maišymui, o kai skrandis tuščias, norisi greitesnio rezultato. Taigi baravykai su makaronais. Kitu metų laiku būtų makaronai su baravykais, o dabar... dabar baravyyyykai su makaronais. Kiekių šį kartą ir nebus. Viskas priklauso nuo turimo baravykų kiekio. O ir šiaip... visi ir visos šitą receptą žinot. Tik vieni gamina su šonine, su svogūnais, be svogūnų, su grietine, su grietinėle, su krapais ar su čiobreliais, patiekiat su bulvėm, bulvių koše ar makaronais. Makaronai dar gerai ir tuom, kad jų skust nereikia.


Reikės:
didelio svogūno
baravykų
sviesto
šiek tiek grietinėlės (arba pieno)
makaronų

1. Supjaustom svogūnus ir kepiname svieste, kol suminkštėja.
2. Sudedame stambiai suspjaustytus baravykus, uždengiame dangčiu ir viską kepame apie 10-15 minučių. Įpilame grietinėlės ar pieno.
3. Tuomet į keptuvę suverčiame jau išvirusius makaronus. Išmaišome viską ir paliekame kelioms minutėms, kad visi skoniai susimaišytų ir persimaišytų.

Skanaus!

7 komentarai:

Rima Stefanija Petrauskaitė 2010 m. rugsėjo 7 d. 20:46  

Labai gražios nuotraukos... :) Jaukus ir skanus ruduo... :)

Inga 2010 m. rugsėjo 7 d. 21:01  

Baravykai yra liga. Greit plintanti. Ir visai čia nėra ko stebėtis. Grybavimas - sportas, kuriam nereikia treniruočių, o pergalės vis tiek saldžios. O jei dar paskui šaukštas sviesto, pora didžiagalvių, druska ir duona... Ir nieko daugiau gyvenime, rodos, nebereikia. Trumpam, žinoma, bet tai juk geriau nei nieko, tiesa?

egidija 2010 m. rugsėjo 7 d. 21:37  

nuo pat ryto svajojau vat apie šitokį patiekalą..
bet man šiandien negrybinga diena buvo, matyt. grįžau iš turgaus nieko nepešus. ryt pasiryžus anskčiaus atsikelti ir jau aštuonios kempenkios atakuoti bobulytes -grybautojas. pati paniškai bijau erkių...

Asta 2010 m. rugsėjo 7 d. 22:23  

Aha aha, tikra baravykų manija šiemet :) Močiutė mano irgi kasdien vis girias - va, šiandien 43 baravykus padžiovė, tai nedaug palyginti (!). :))

Ne į temą: pirma nuotrauka tai tokia u-uu-ūūū.. Lyg iš kokio siaubo filmo :)

Juliana 2010 m. rugsėjo 7 d. 22:32  

Nuotraukos nuostabios! Ir pirma, ir antra, ir.... na, supratai :)
O aš kažkodėl nesergu ta grybavimo/uogavimo manija. Bet valgyt juos uuuj kaip mėgstu! :)

Unknown 2010 m. rugsėjo 8 d. 08:52  

RIMA, ačiū :)

INSOLENTE, o taip! Sutinku visiškai :)

EGIDIJA, na, tikiuos, kad šiandien rasi grybų ;) O erkių ir aš bijau. Dar kelias dienas po to vis vaidenasi, kad kažkas ropinėja :D

ASTA, tik taip atrodo, kad ūūūū, bet realiai visai smagu rūkuotame miške vaikščiot :) O močiutei tai smagu, kad ir tiek "nedaug" baravykų radus :)

JULIANA, aš ir anksčiau nesirgau, bet amžius savo daro :D Dabar su malonumu važiuoju į mišką.

Simona 2010 m. rugsėjo 10 d. 10:42  

Koks nuotraukų grožis... Mmm... Atrodo, net kvepia rudeniniu mišku :)

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP