Vištiena aluje
Šiandien, rugsėjo 14 d., sueina lygiai metai nuo Keith Floyd mirties. Nuo jo tikriausiai ir prasidėjo mano aistra maistui. Dar buvo tokia Merrilees Parker, kuri vienodai skaniai valgydavo ir desertus Paryžiuje, ir troškinį iš šiaurės elnio kraujo Švedijoje, bet apie ją kada nors vėliau. Floyd'as... Rašo, kad jis mirė taip, kaip ir gyveno - su taure vyno vienoje rankoje ir cigarete - kitoje. Keith'o laidos buvo žavingos, elegantiškos, kupinos aistros ir meilės tam, ką jis darė. Ir vynas ten liejosi laisvai. Daug vyno. Taip, jis tikrai nebuvo sveiko gyvenimo būdo propaguotojas ir vyno jis gal per daug
Taigi, vištiena aluje pagal Keith Floyd. Kas yra valgęs, visiems be galo patiko. Alų imkit tokį, kokį mėgstat. Esu bandžiusi ir su šviesiu, ir su tamsiu alumi. Su visais tiko ir patiko.
Reikės (2 porcijom):
apie 600 g vištienos (gali būti višta gabalais, gali būti šlaunelės, sparneliai etc.)
0,5 l alaus
2-3 morkos
5-6 nedidelės bulvės
1 svogūnas
2 česnako skiltelės
keli lauro lapeliai, pipirų, druskos
aliejaus kepimui
1. Vištieną iš abiejų pusių pakepiname keptuvėje ant vidutinės ugnies apie 10 minučių.
2. Nuskutame morkas ir supjaustome griežinėliais. Bulves švariai nuplauname. Jei bulvės didesnės, galite perpjauti per pusę.
3. Į puodą sudedame keptą vištieną ir visus kitus produktus bei prieskonius. Užpilame alumi. Puodą uždengiame ir verdame ant vidutinės ugnies apie 20-30 minučių.
Skanaus!
10 komentarai:
Aš labai mėgau Travel laidas su Floyd. Ir, tiesą pasakius, nežinojau, kad jo nebėra. Tik vis pagalvoju, kodėl nebėra jo laidų... Visuomet skaniai atrodė jo maisto gaminimo būdas - primityvus, beveik visada lauke, kokiom nors egzotinėm sąlygom ir "užlaistytas" vynu, bet viliojantis....
Vištiena aluje - labai skani. Aš troškinu orkaitėj, bet jokio skirtumo, puikus receptas... :)
Aušra, man atrodo, kad dar rodė kažkokią laidą su juo per Travel. Nors gal ir klystu.
Mhm, vištiena tai tikrai labai gera išeina. Puode gal greitesnis variantas. Reiks pabandyt ir orkaitėje kada :)
Skaniai atrodo. Tik po savaitgalio dar ilgai į mėsą pažiūrėt negalėsiu - atrodo gavau ūmią reakciją ar tai nuo šašlykų ar tai nuo vištienos kumpinės... :(
Bet vis tiek - vištiena+alus yra gerai. O tikrai druskos nereikia? Aš kažkaip iš įpročio turbūt papirinčiau ir padruskinčiau.
Indre, druskos reikia, reikia :) Nepastebėjai tikriausiai :)
Aaaaaaa matai, kai neišskirta ir nesimato man :>
Arba čia tau taip po to savaitgalio :)
Atrodo nereliai (kaip ir viskas tavosiose nuotraukose). Taip paprasta ir skanu
Labai gražios nuotraukos :) pasiilgau naujų įrašų...iš tikrųjų labai labai :)
Sima, šiek tiek atostogos užsitęsė :) Bet jau greit grįšiu.
aš dar įdėjau kmynų ir darau su kalakutena:)
Rašyti komentarą