Keptos ančiukų šlaunelės
Metų pabaiga - laikas, kuomet galima apmąstyt visus metus. Ką Jums atnešė šie metai? Buvo daugiau gero ar blogo? Buvo ypatingi? Ar net nepastebėjot, kaip tiesiog praslinko? Man jie patiko.
- Šiais metais sutikau puikių naujų žmonių. Susitinkam retokai, bet būna be galo smagu.
- Šiais metais iš naujo pažinau kai kuriuos žmones. Vieni nustebino maloniai, kiti - švelniai tariant, ne taip maloniai. Nuotrauką pasiskolinau Astos iš "Saulės pievos".
- Šiais metais supratau, ko noriu iš gyvenimo. Galų gale.
- Šiais metais pirmą kartą keliavau viena. Gal tai ir nieko tokio, bet man visą gyvenimą keliavusiai su kuom nors, tai buvo šis tas. Ir man patiko. Ir aš noriu dar. Ir jau planuoju kitų metų atostogas.
- Šiais metais nutiko tai, kas nutinka kitiems. Paskutinę atostogų dieną bankrutavo Star1. Naobettačiau tikriausiai esu vienintelė iš 120 keleivių, kuri nesigaili, kad taip nutiko ir yra dėkinga už dvi papildomas naktis Žironoje su tuo tarakonu.
- Šiais metais atradau naujų skonių - ledus su bazilikais, sausainius su karamelizuota šonine, garintus baklažanus, paprastus pusryčių sumuštinius su avokadu. Bet keptas brie su riešutais ir rozmarinu vis tik yra geriausias metų atradimas. Genialu tai, kas paprasta.
- Šiais metais... jei reikėtų rinkti žmogų, palikusį didžiausią įspūdį šiais metais, aišku, tai būtų Kristoffer Hovland.
- Šiais metais "eglę" papuošė gerokai prieš Kalėdas. Smagu žiūrėt į ją kas vakarą.
Tai va taip va... o 2011 bus dar geresni. Pamatysit.
--------
Reikės:
4 ančiukų šlaunelių (1,2 kg)
1 kg slyvų
2 v.š. cukraus
Marinatui:
3 v.š. medaus
2 v.š. sojos
1 a.š. maltų pipirų
1 a.š. malto anyžiaus
1 a.š. malto pankolio sėklių
0,5 a.š. cinamono
0,5 a.š. maltų gvazdikėlių
0,5 a.š. druskos
1. Marinato ingredientus gerai išmaišome.
2. Šlauneles sudedame į maišelį, supilame marinatą ir užrišame. Su visu maišeliu dedame į šaldytuvą 24 val. Kas tris-keturias valandas maišelį vis pavartom, kad marinatas pasiskirstytų.
3. Slyvas pjauname per pusę, išimame kauliuką. Apibarstome cukrumi, užpilame marinatu nuo šlaunelių. Viską rankomis permaišome. Ant viršaus dedame šlauneles ir kepame 170 laipsnių temperatūroje apie 2-2,5 val. arba kol iškepa.
4. Paragaukite slyvų padažo ir jei ko trūksta - cukraus ar sojos - įdėkit.
Tą patį galima daryti ir su visa antim. Prieš kelias savaites išbandėm. Sukapojom antį gabalais, parą marinavom, po to dar troškinom gerą valandą ir tada kepėm. Šlaunelės labiau patiko, nes jos gerokai minkštesnės.
Patiekite su ryžiais. Man skaniausia yra tiesiog be nieko.
Skanaus!
Pagal Jamie Oliver
16 komentarai:
mes kaip tik šiandien nuo ankstyvo ryto prie kavos puodukų aptariam ir skrebenam į užrašų knygutes ateinančių metų "resolutions" (įsipareigojimus?)! Ar šitas reikalas pas tave jau "gatavas"? :)
o šiuos metus aš spiriu lauk! tfu!
bet kaip aš žaviuosi, jog tu išmokai viena keliauti! prašysiu konsultacijų ;)
Man patikti tavo metai. Šauniai taip skamba, va.
Ir tikra tiesa, '11 bus dar labiau.
ieva, joa... resolution'us jau apmečiau mintyse. Va, kaip tik per atostogas reikės susirašyt viską :)
Dėl keliavimo galėsiu pakonsultuot :D ir linkiu, kad kiti metai būtų puikūs :)
jule, džiaugiuosi susipažinus šiemet ;)
Skaitau, skaitau ir galvoju, kad beveik viską mačiau iš arti: Mildos ranką, katinus, brie, Kristofferį... Šie metai tikrai buvo geri, ką ir bepridurti.. Džiaugiuos, kad atsiradai čia kur esi :)
labai patiko tavo metai! Linkiu daug daugiau gerų geriausių potyrių... o taip pat ir ne tokių gerų, kurie "nustumtų" reikiama linkme ;)
Egle, na, didele dalim prie mano metų gerumo tu ir prisidėjai ;) ypač už Kristoffer'į ačiū :D
Labai smagu, kad susipažinom :)
Valentina, ačiū :) aha, tie negeri potyriai paprastai į naudą išeina :)
aš taip žaviuos tavim, kad moki džiaugtis, kad domiesi ir tobulėji, kad fotoaparatas pašonėj, kad jis taip pripratęs prie tavo rankų ir širdies, kad pyragai tokie įspūdingai gražūs tau pavyksta, kad imi ir iškeliauji, kad moki spjaut ir kita akimirką jau nebesinervuot :) tu esi puiki :) laimės dideliausios tau tegaliu palinkėt :)
Puikūs metai :)
Bet užvis labiausiai man patiko paskutinis sakinys - 2011 bus dar geresni. :) Nuostabūs yra žmonės, kurie moka gyventi tokiomis optimistiškomis mintimis, šaunuolė :)
Geri Tavo metai, Jurga. Linkiu dar geresnių '11! Beje, net širdis atsigavo pagaliau tarp visų meduolių, pepparkakor ir pyragų pamačius kažką mėsiško. Tikrai labai apetitą kelią :)
Vio, kažkaip čia per gražiai apie mane :)Tikrai. Aš tokia nesu.
Asta, taip, taip, esu optimistė :) nes kitaip juk būt negali - tik geriau ;)
Kotryna, ačiū :)
tai vat ir nepridūriau, kad dar moki pasiginčyt :)
nu, tą tai moku tikrai :DD
Metai buvo įdomus - ir gero ir blogo buvo, bet tikiu, kad gero buvo daugiau. O kas liečia pažintis - šiemet su tiek žmonių teko susipažinti ir dauguma jų tikrai įdomūs, su kuriais nebūtų nuobodu.
Iš 11 tikrai daug tikiuosi - vis tik 4 kursų pabaiga ir reiks galvot ką toliau daryt...
O patiekalas atrodo labai gundančiai - antį tik kartą esu valgiusi ir labai patiko. Manau kokios progos proga reiktų pagaminti
Smagu, kai praėję metai palieka smagius prisiminimus! Linkiu, kad toliau metai tik gėrėtų:)
O mes naujiems kaip tik antį išsikepėm. Tikiuosi, laimė neišskris (tfu, tfu, tfu). Nors šiaip, netikiu prietarais, reiškia, jie manęs neveikia :)
Viktorija, tau ir gerų metų! :)
Oi! Į kadrą pakliuvau! :))
Aš irgi labai džiaugiuosi šita pažintim. Labai labai! Ech tik gaila, kad toli!!!!
Gerų 2011!!!
Rašyti komentarą