Porų sriuba su rūkyta lašiša


     Galvojau, kad porų sriuba su bulvėm jau yra gerai. Galvojau, kad įdėjus šoninės yra dar geriau. Galvojau, kad pieną pakeitus grietinėle jau yra netoli tobulumo. Ir vis tik su rūkyta lašiša yra geriausia. Viena paprasčiausių,  bet tikrai viena geriausių sriubų.


2 porcijoms reikės (kiekiai orientaciniai):
gabaliukas sviesto kepimui
1 poras
2-3 bulvės
400-500 ml vištienos sultinio
50-100 ml grietinėlės (liesesnės)
50 g rūkytos lašišos
žiupsnis baltųjų pipirų

  1. Geriausia imti tokį puodą, kuriame galima ir kepti. Porą supjaustome gabaliukais ir pakepiname svieste, kol suminkštėja. 
  2. Sudedame supjaustytas bulves. Supilame sultinį. Verdame apie 15-20 minučių. Arba kol išverda bulvės.  
  3. Supilame grietinėlę. Palaukiame, kol užvirs ir išjungiame. Dabar galimi du variantai - patiekti taip, kaip yra, arba sriubą sutrinti blenderiu
  4. Sudedame lašišą, supjaustytą gabaliukais. Išmaišome. Pagardiname baltaisiais pipirais. 
Skanaus!

Šaltinis BBC Good Food, 2010 gruodis.

Na, dar šiek tiek rudens. Tokio, koks man patinka labiausiai. 



10 komentarai:

Violeta 2011 m. lapkričio 23 d. 09:57  

Gražus Vilnius. Sriuba kaip jaukiai skaniai atrodo. sukūrei tu čia tobulą nuotaiką, I like :)

Eugenija 2011 m. lapkričio 23 d. 10:10  

reiks siandien isbandyt sia sriuba :)grazios Vilniaus nuotraukos,nostalgija uzpuole :)

sundayavenue 2011 m. lapkričio 23 d. 10:11  

Mano vargšas, šaldytuve tūnantis poras, turėjęs virsti gardžiu padažu, dabar neabejotinai virs šia sriuba!

Eugenija 2011 m. lapkričio 23 d. 18:02  

as jau isbandziau.duodu 10 balu :) valge visa seima,net mazasis,kuriam 3 metukai. tik as dar idejau krapu,kurie skonio nepagadino :)
aciu uz recepta

Jurga 2011 m. lapkričio 23 d. 19:47  

Vio, ;) reik susimatyt, gerbiamoji :

Kokia Eugenija greita :) Džiaugiuos, kad patiko :) Tikiuos, kad ir Sundayavenue patiko.

Egle 2011 m. lapkričio 23 d. 22:20  

aš virsiu šeštadienį :)

Mindaugas 2011 m. lapkričio 24 d. 10:29  

Jurga, tikrai skanu, nes panašią sriubą valgiau suomijoje, tik ten irg krapų buvo pridėta :)

Indrė 2011 m. lapkričio 27 d. 22:05  

Kas dėl puodo tai aš sėkmingai viską pakepu ir po to paverdu tuose pačiuose pigiausiuose "blėkiniuose" po 7lt maxėse. Nors žinoma juos paskui neblogai paplaut reikia :]]

Ir šita sriuba atrodo labai geras reikalas - būtinai bandysiu. Pirmam kartui tik į šaukštą lašišos įdėsiu paragaut, o po to jau kaip pasirodys :) nes visa kita tai nuostabiai atrodo.

Viktoras 2011 m. lapkričio 28 d. 17:52  

Nuostabi sriuba, galima kasdien valgyt! Siandien puse dienos apie ja mastant seiles kaupesi :)

Anonimiškas 2012 m. birželio 26 d. 17:52  

Nuostabi sriuba! vis verdu ir nepabosta :)

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP