Lapkričio mėnesį...

APSILANKYTI
Lapkričio 3-9 dienomis pirmą kartą vyks Vilniaus Gastronomijos savaitė, kuriuos organizuoja sostinės restoranai. Puiki proga pasimėgauti geru maistu.
Plačiau Vilniaus Gastronomijos savaitės facebook puslapyje.
Dalyvaujančių restoranų žemėlapis.
Kaina - 35 Lt ir 70 Lt.



Lapkričio 6-8 dienomis vyks Baltijos maisto ir gėrimų mugė BAF 2014. Plačiau turbūt nereikia pristatinėti.
Adresas - Litexpo, Laisvės pr. 5, Vilnius
Kaina -  12 Lt

Lapkričio 8 dieną Litexpo rūmuose vyks Lietuvos virėjų nacionalinės komandos, atstovausiančios Lietuvą lapkričio 24-26 d. pasaulio kulinarijos čempionate „Culinary World Cup 2014“, šventiniai pietūs.
Adresas - Litexpo, Laisvės pr. 5, Vilnius
Kaina - 100 lt. Bilietus parduoda tiketa.lt.

Spalio 16 dieną restoranas "Monte Pacis" pristatė naują virtuvės šefą Ernestą Viršilą. Pakeistas meniu, maistas atrodo turbo. Įtrauktas į mano must visit Kaune sąrašą.
Adresas - T. Masiulio g. 31, Kaunas.

"Steak Supply" specializuota mėsos produktų parduotuvė-mėsinė. Asortimentas - vietoje brandinama mėsa. Buvau užsukus pasižiūrėt kas ir kaip. Mintyse bręsta prašmatnesnė vakarienė kokia nors proga. Kainos... Geras produktas niekada nebus pigus, bet kainos tikrai proto ribose.
Adresas - Gedimino pr. 9, PC GO9 Vilnius.

Pagaliau Vilniuj galima gauti šviežios gruziniškos duonos. OK, bereikalingi angliavandeniai, bet nu taip skanu gi ką tik iškepta, ne?
Adresas - Chačapuri, Halės turgus, pagrindinis įėjimas ir iš karto sukat į kairę.




ĮDOMU
Sukurtas pirmasis išsamus lietuviškų ekologiškų produktų žemėlapis. Jis patogus naudoti – paiešką galima vykdyti pasinaudojant raktiniais žodžiais, ūkio gaminama produkcija, veiklos sritimi arba teritorine priklausomybe. Žemėlapis nurodo artimiausią maršrutą, kaip nuvykti iki norimo ūkio. Ekologinių ūkių žemėlapyje pavaizduoti visi Lietuvos ekologiniai ūkiai, turintys VšĮ „Ekoagros“ išduotą sertifikatą. Šiuo metu žemėlapyje yra virš 2000 ekologinių ūkių.
Lietuvos ekologinių ūkių žemėlapis

KNYGOS
Dvi naujos lietuviškos kulinarinės knygos ir abi išleistos blogerių. Sveikinimai! Well done, moterys!
"Nostalgiški skanumynai" išleido Renata iš "Sezoninė virtuvė".



"Saulėtos virtuvės saldumynų knyga: daugiau nei 100 gardžių desertų bet kuriai šventei ir sezonui" Astos iš "Saulėta virtuvė".


KURSAI
Kulinarijos studija su jos nauju savininku Gian Luca pristato italų virtuvės kursus. Išmoksite ne receptų, bet gaminimo pagrindų. Praeitą mėnesį blogeriai buvo pakviesti į parodomąją pamoką. Gaminome pastą su trimis tradiciniais itališkais padažais. Apie receptus nesiplėsiu, nes pastą, bolognese, pesto ir sviestą su šalavijais tikiu, kad mokat pasigaminti. O jei nemokat, tai galit nueiti į kursus. Gian Luca Jums viską smulkiai ir išsamiai papasakos, o jei turėsit klausimų, tai mielai atsakys kas, kaip ir kodėl. Pakankamai išsamiai situaciją nušvietė Beata iš "Braškės su pipirais" ir Lina iš "Kiaunės reikaliukai".
Daugiau informacijos kulinarijosstudija.lt.







FILMAI
Prieš savaitę pradėtas rodyti "The Trip to Italy". Nesitikėjau, kad šitą filmą kada nors kas nors atveš į Lietuvą, bet "Kino pavasaris" tai padarė. Ir ačiū jiems už tai. Filmas yra "The Trip" tęsinys. Tik šį kartą veiksmas iš Anglijos persikelia į Italiją. Daug pokalbių, daug maisto, daug britiško humoro, kuris ne visada yra suprantamas. Bet still šitas filmas man patiko, kaip ir patiko pirmoji jo dalis.


Antras naujas filmas yra "Foodies". Lietuvoj nerodomas. Galbūt "Kino pavasaris" nudžiugintų kitą pavasarį parodydami jį savo kulinarinėje programoje. Būtų labai smagu pamatyti. Juo labiau, kad jame pasakoja ir lietuvė Aistė Misevičiūtė. Jei kas nežino, tai ji turi savo blog'ą Luxeat.

2 komentarai:

Julė 2014 m. lapkričio 3 d. 20:08  

Ačiū! Jau kartojuosi n-tą kartą turbūt, bet rekomendacinio pobūdžio įrašai man yra turbūt patys pačiausi!

Unknown 2014 m. lapkričio 4 d. 17:49  

Jul, man patinka, kad tau patinka :)

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP