Šokoladu aplietas keksas
Cha, gavau vakar cukraus. Bet su nuotykiais. Ateinu į parduotuvę, cukraus lentynos, aišku, beveik tuščios. Stovi dvi pensininkės ir šneka. Aš nieko blogo negalvodama ir labai nežiūrėdama imu vieną iš dviejų cukraus pakelių toje lentynoje. Tik girdžiu piktą balsą - čia mano!!! - ?! ... Ir viena iš jų įsitveria nagais į tuos du savo pakelius... Na, žinokit, apstulbau. Pasilenkiau ir pasiėmiau cukrų iš žemiau esančios lentynos.
O mano keksų manija tęsiasi toliau. Šį kartą puikus ir minkštas, šiek tiek biskvitinis keksas. Kitą kartą dėčiau citrinos sulčių. Trūksta ryškesnio skonio.
100 g sviesto (82 %)
90 g cukraus
5 tryniai
3 baltymai
40 g kondensuoto pieno
70 g miltų
50 g krakmolo
1 1/2 a.š. kepimo miltelių
1. Visi produktai turi būti kambario temperatūros.
2. Sviestą su cukrumi išsukame iki purumo.
3. Po vieną įmaišome trynius.
4. Supilame kondensuotą pieną.
5. Atskirame dubenyje persijojame miltus, krakmolą ir kepimo miltelius. Ir gerai viską išmaišome, kad kepimo milteliai pasiskirstytų vienodai.
6. Miltus po truputį suberiame į tešlą.
7. Baltymus gerai išplakame ir atsargiai įmaišome į tešlą.
8. Kepame 170 laipsnių temperatūroje. Ten parašyta, jog keksas kepa apie valandą laiko. Man iškepė per 40 minučių.
Glazūra:
100 g šokolado
40 g sviesto
Viską ištirpinam ir užpilam ant kekso.
Pagal Chadeyka. Dar išbandykit Ufos keksą su migdolais. Vietoj paprastų riešutų dėjau migdolų drožles. Skanesnis nei šitas.
10 komentarai:
menki juokai, brač! kitą kartą į plaukus kibs - būk atsargi ;)
man taip smagu ir gera į tavo nuotraukas žiūrėt :)
Kitą kartą, tikiuos, cukraus krizė jau bus pasibaigus :D
Tau pasisekė, jog išvis radai cukraus ;)
aš, deja, atėjusi į parduotuvę tik tuščias lentynas radau - nei balto, nei rudo, nei gabalinio, nei cukraus pudros... :/
O keksas jau Toooks simpatiškas!
Aš irgi šiandien cukraus du pakiukus nusičiupau, nors prie tuštėjančių lentynų teko prasibraut po pasipiktinusias moteriškaites :) Bet bent jau velnių negavau :))
Keksas tikras groooožis! :)
Nesuprantu, kur jūs cukraus ieškote - vakar didelėj maksėj pagriebiau paskutinius keturis lietuviško cukraus pakelius, tačiau greta dar buvo pilna krūva lenkiško, tik keletu centų brangesnio (na, gerai, po 3.99).. Šiandien užėjau į eilinę IKI - sutinku, viena lentyna iššluota, bet kitoj to cukraus - nors vežimu vežk. Taip ir nesuprantu..
kas čia per istorijos su cukraus trūkumu? tik išvažiuok iš Lietuvos keliom dienom ir atitrūksti nuo visų aktualijų...
:))))) nu nieko sau nuotykis su cukrum :)) labai prajuokino :) o keksas labai gerai atrodo, nors galvojau, kad atsivalgiau ju, bet paziurejus i fotografija apsigalvojau :))
Egidija, reikalas tas, kad kažkas paleido antį, kad cukrus brangs dvigubai. Nors tam nėra pagrindo, bet žmonės šluoja cukrų. Pati mačiau, kaip nešė po 6 kg cukraus :)O man iš tiesų pasibaigė kaip tyčia :) Čia juk ne grikiai gi, kuriuos valgau kartą per pusę metų :)
Tas besiliejantis tirštas ir kvapnus (aš jį jau jaučiu) šokoladas pirmoje nuotraukoje.... (dabar turėtų būti tas Homer'io S. "mmm, chocolate, hrhrhrhr") :D
O su cukrum nustebinot. Prieš 2004 atsimenu visi druską kilogramais pirkosi, dabar jau cukrus :)
Oi, Juliana, prieš pusę metų žmonės lygiai taip pat pirko grikius :D Nebuvo galima rast nė su žiburiu :)
Rašyti komentarą