Cukinijų pyragas

       Originaliame recepte tai buvo pica. Nuo ten ir nužiūrėjau cukinijų paruošimo metodą. Receptas be tikslių proporcijų. Viskas priklauso nuo to, kokio dydžio darysit pyragą, o galbūt net ir mažus pyragaičius.


Reikės:

1 cukinijos
druskos pagal skonį
sluoksniuotos bemielės tešlos
plonai supjaustytos česnako skiltelės
sukapotų šalavijo lapelių
šiek tiek čili dribsnių 
vienos citrinos skiltelės
tarkuoto džiugo sūrio (arba kitokio kieto sūrio)

1. Pirmiausia labai plonomis riekelėmis supjaustome cukiniją. Apibarstome ją druska ir paliekame 30 minučių. Po pusvalandžio nupilame išsiskyrusį vandenį. Taip pat gerai nuspaudžiame vandens perteklių. Aš dar papildomai nusausinau su popieriniu rankšluosčiu.
2. Į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi, dedame sluoksniuotos tešlos lakštą, ant viršaus išdėliojame cukinijas, sudedame česnaką, užbarstome šalavijų lapeliais ir čili dribsniais. Išspaudžiame citrinos sultis ir apšlakstome per visą pyrago paviršių. Ir galiausiai pyragą apibarstome tarkuotu sūriu. 
3. Kepame 180 laipsnių temperatūroje 25-30 minučių.

Skanaus!

12 komentarai:

Asta 2011 m. liepa 25 d. 12:44  

Labai gaiviai, pavasariškai ir skaniai atrodo pyragas taviškis. Gaila, kad cukinijas aš tik tarkuotam pavidale mėgstu (o gal tik įsitikinus, kad kitaip nemėgstu?) :)

Jurga 2011 m. liepa 25 d. 12:59  

Asta, o kodėl? Jos gi tokio švelnaus skonio :) Pats laikas atsikratyt įsitikinimų ;)

Sigita 2011 m. liepa 25 d. 13:00  

Ačiū už dar vieną būdą panaudoti cukinijas :) jų šiais metais darže galybė!

Rūta 2011 m. liepa 25 d. 22:04  

Labai skaniai atrodo! O kokios būna cukinijos ant šio pyrago - traškios ar sultingos?

Jurga 2011 m. liepa 26 d. 09:27  

Sigita, tikiuos, kad patiks :)

Rūta, jos minkštos. Ir skanios. Bent jau man :)

Maisto Diletante 2011 m. liepa 26 d. 20:13  

Kur pasisuksi ten cukinijos, bet pyragas nuostabus...

Jurga 2011 m. liepa 27 d. 07:22  

Sezonas, sezonas :D Nieko nepadarysi :)

Sigita 2011 m. liepa 28 d. 09:55  

Kepiau. Labai labai patiko ir tikriausiai kartosiu, nes cukinijos nesibaigia :)

Cukinijų skonis mane nustebino gerąja šio žodžio prasme. Pabuvusios druskoje, jos tarsi paraugintos - pamarinuotos. Na, aš gal tos druskos nepagailėjau, nes buvo sūroka, bet sūrumą atsvėrė prėska tešla, o šalavijas, pastebėjau kepdama kitokius kepinius su šaldyta tešla, tinka idealiai.
Ačiū už puikų receptą :)

Jurga 2011 m. liepa 28 d. 13:00  

Sigita, prašom :) Man šalavijas su cukinija kažkaip labai "groja" kartu :)

oditele 2011 m. liepa 28 d. 19:35  

nuostabi spalvų paletė..;)mmm itin gardžiai atrodantis pyragas..;)

Anonimiškas 2011 m. rugpjūtis 22 d. 22:27  

Puikus receptas:) salavijo nebuvo, bet ir be jo labai greit sveciai sukapojo pilna dubeni sio stebuklo :)

Samelka 2013 m. gegužė 28 d. 12:41  

Štai, kaip atrodo tikras cukinijų pyragas: http://www.davidlebovitz.com/2010/08/zucchini-cake-with-crunchy-lemon/

O aukščiau esančiame recepte tikrai matau puikią cukinijų picą :)

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP