Ottolenghi karamelizuotų česnakų tarta

       Laikinai turiu naują orkaitę. Garinę. Aišku, Electrolux'o, nes kas gi daugiau blogeriams pasiūlo išbandyti savo prietaisus. Kepiau dar tik vieną kartą. Bet, aišku, jau dabar matau, kad ji yra žymiai geresnė už mano senąją Zanussi orkaitę. 
       Šiandien ryte iš Juodžio nasrų ištraukiau mėsos termometrą. Ačiū dievui, kažkaip ten jam įstrigo tarp dantų ir nieko nenugraužė. Bet strioko buvo pakankamai. Daiktas tai juk ne mano, o jam sugraužt tą termometrą, tai minučių reikalas. 


       Originalų receptą šiek tiek keičiau, bet išėjo tikrai puikiai. Karamelizuotas česnakas praranda savo česnakiškumą ir įgauna tokį ganėtinai keistą skonį, bet ne blogąją prasme. Iš česnako lieka tik lengvas ir malonus jo kvapas. O tartos skonį daugiau mažiau galit įsivaizduot. Nieko neįprasto ir netikėto.     

Reikės (forma 24 cm):
250 g sluoksniuotos bemielės tešlos
3 vidutinės česnakų galvos (skiltelės atskirtos ir nuluptos)
1 v. š. aliejaus
1 a. š. balzamiko
150 ml vandens
3/4 v. š. cukraus
1 a. š. smulkiai sukapoto rozmarino
1 a.š. čiobrelio lapelių
90 g šviežio ožkos sūrio
90 g tarkuotos džiugo sūrio
2 kiaušiniai
100 ml pieno
100 ml natūralaus jogurto
druskos ir juodųjų pipirų

1. Tešlą šiek tiek pakočiojame, kad pilnai tiltų į kepimo formą, ir išklojame. Kraštelius apipjaustome peiliu. Dugną subadome šakute, įklojame kepimo popierių ir užberiame pupelėmis. Kepame 10-15 minučių 180 laipsnių temperatūroje.   
2. Kol kepa tešla, karamelizuojame česnakus. Nedideliame puodelyje užviriname vandenį ir suberiame česnakų skilteles. Verdame tris minutes, nupilame vandenį ir gerai nusausiname. 
3. Įkaitiname aliejų, suberiame česnakus. Kepame dvi minutes. Tuomet supilame balzamiką ir vandenį, sumažiname ugnį ir verdame apie 10 minučių. 
4. Sudedame cukrų, rozmariną, čiobrelius ir 1/4 v. š. druskos. Išmaišome. Verdame dar 10 minučių, arba kol skystis beveik išgaruoja, o česnakų skiltelės pasidengia sirupu. Atidedame į šalį. 
5. Ant iškepusio tartos pagrindo dedame pirštais sutrumpintą šviežią ožkos sūrį, suberiame tarkuotą džiugą. Tolygiai išdėliojame karamelizuotas česnako skilteles ir supilame visą tą skystį. 
6. Dubenėlyje šakute suplakame kiaušinius su pienu, jogurtu, druska ir pipirais. Viską užpilame ant tartos.
7. Kepame 160 laipsnių temperatūroje 35-45 minutes. 

Skanaus!





8 komentarai:

Vio 2011 m. rugpjūčio 28 d. 18:00  

nenoriu nugąsdinti, bet tavo katinas verda. :)
o tai koks tas skonis? galima valgyt pietums ir paskui "nekvepėsiu" visą dieną česnakais? :)

Jurga 2011 m. rugpjūčio 28 d. 19:41  

Skonis... na, nežinau, kaip jį apibūdint, bet jis geras :D
Bet vis tiek geriau valgyk vakarienei. Maža kas :D

julė 2011 m. rugpjūčio 28 d. 21:58  

Patinka Vio komentaras ,D Jei ketini katiną panaudoti maisto tikslams, geriau atiduok ne kebabų vyniokliams, o man,- gerbsiu ir mylėsiu ^_^

Vio, man tai česnakas tampa salduuuuus. Labai geras skonis. Šiaip česnako nevalgau, atpratus ėmė jis man dvokti, bet teko ragauti česnakinės sriubos, tai ką jūs ką jūs, pasaka, o ne sriuba.

Jurga 2011 m. rugpjūčio 29 d. 09:18  

Nea... Jul, negausi :P Aišku, kartais noriu jo užpakalį pačirškint už jo darbelius, bet vis tiek neduosiu :D

O tas česnakas nepasakyčiau, kad saldus. Jis šiek tiek kitoks nei kad būtų keptas nelukštentas orkaitėje.

Egle 2011 m. rugpjūčio 29 d. 10:45  

jau gavai knygą? :) (ar aš šitą momentą praleidau?)

Si 2011 m. rugpjūčio 31 d. 09:24  

O šitas kepinukas tai nerealus! Bandytas ne kartą ir visi lieka sužavėti:) Aš jį kepu ir tempiu į pasisėdėjimus, gamtas. 10 balų su pliusu!

Maisto Diletante 2011 m. rugsėjo 2 d. 17:00  

Prisibijočiau tiek česnako, todėl pusryčiam nerizikuočiau, bet vakarienei super

Asta 2011 m. rugsėjo 5 d. 13:42  

Oi, kaip kirsčiau... ne katiną, pyragą :D Ir ne pusryčiams ar pietums darbe, bet vakarienei. Jaučiu, kad pirščiukus galima apsilaižyti :)

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP