Tarta su nektarinais

       Ir vėl receptas pagal Deividą. Jo anyžinį pyragą kepu jau bilekokiom progom, o dabar dar prisidėjo ir šitas receptas. Nuo šiol tartų pagrindą darysiu tik tokį. Be galo paprastas, lengvai gaminamas ir labai trapus. Kas man iki šiol niekaip nepavykdavo. Tešla išeidavo kieta ir visiškai netrapi. Dabar tik reikia pasinaudot Julės stebuklinga formule ir proporcijas adaptuot savo 24 cm skersmens formai.   

Pyrago pagrindui (23 cm skersmens formai):
90 g sviesto (supjaustyto gabaliukais)
1 v. š. aliejaus (naudojau saulėgrąžų)
3 v. š. vandens 
1 v. š. cukraus 
1/8 a. š. druskos
150 g miltų 

1. Orkaitę įkaitiname iki 210 laipsnių temperatūros. 
2. Visus produktus, išskyrus miltus, sudedame į karščiui atsparų indą ir dedame į orkaitę 15 minučių. Sviestas turi pradėti burbuliuoti, o kraštai lengvai paruduoti. 
3. Sviestą atsargiai išimame iš orkaitės, supilame miltus ir greitai viską išmaišome.  
4. Tešlą dedame į kepimo formą ir pirštais suformuojame jos formą. Jei tešla dar karšta, tai šiek tiek luktelėkit, kol pravės ir bus galima liesti rankomis. 
5. Tešlą subadome šakute ir kepame 15 minučių. Arba kol gražiai paruduoja.  


       Kadangi norėjau išbandyti tik pagrindą, o taip staigiai po ranka nebuvo jokio padoraus recepto, tai įdaras iš lempos, t.y. iš to, kas buvo namie. Varškę naudojau saldžią (su kažkokiais priedais), todėl cukraus papildomai nedėjau, bet jei jaučiat, kad jos Jums trūksta - įdėkit. 

1 kiaušinis 
180 g varškės 
0,5 a. š. vanilės ekstrakto 
3 v. š. semolinos* 
3 nektarinai 
migdolų drožlių ir cukraus pudros apibarstymui. 

1. Kiaušinį išplakame mikseriu ir sumaišome su varške. Suberiame semoliną ir gerai išmaišome. 
2. Nektarinus supjaustome skiltelėmis. 
3. Varškės įdarą dedame ant iškepusio pyrago pagrindo, o ant viršaus išdėliojame nektarinus. Apibarstome cukraus pudra ir migdolų drožlėmis. 
4. Kepame 15 minučių 190 laipsnių temperatūroje. 

* semolina yra tos pačios manų kruopos tik smulkesnės (daug smulkesnės) nei įprastos. 

Skanaus! 




12 komentarai:

Laura 2011 m. rugpjūčio 18 d. 20:58  

Kaip gražu permatomos lėkštės desertams.

Žiupsnelisdruskos 2011 m. rugpjūčio 18 d. 21:38  

Geeeras! Nektarinu tarta! As irgi labai skania nektarinu tarta kepu paskutiniu metu bet niekaip nebuna laiko nufotografuot. Bet labai skani. Manau jau grizus dalinsiuos :)

Taviske faina, kad su varske. Mmmm niam!

Vio 2011 m. rugpjūčio 19 d. 09:09  

nuostabu. nežinau ką daugiau ir pasakyt.

Asta 2011 m. rugpjūčio 19 d. 12:48  

Koks skanumynas. Koks gražumynas! :))

Akvilina 2011 m. rugpjūčio 19 d. 13:01  

Kaip grazu!!!! Amen!
Neprisimenu, kada paskutini karta valgiau skanu pyraga... visa vasara vien ledai...

skaniosdienoss 2011 m. rugpjūčio 19 d. 18:55  

Kaip skaniai atrodo! Taip ir norisi, kad kas pavaišintų iš šių nuostabių lėkštučių :)

Gerulka 2011 m. rugpjūčio 20 d. 16:59  

O jei panaudosiu paprastas manas, tai jau bus nelabai gerai ?..

Jurga 2011 m. rugpjūčio 21 d. 08:27  

Gerulka, nemanau, kad turėtų būt blogai :) Pabandyk.

Rennie 2011 m. rugpjūčio 30 d. 11:32  

Norėjau pasiteirauti, kur tu tą semoliną perki, nes aš visur ieškau semolinos miltų ir niekur Lietuvoj nerandu. Noriu sicilietišką duoną kepti, baisiai skani, tik su kitais miltais tokia skani nesigauna.

Jurga 2011 m. rugpjūčio 30 d. 11:51  

Rennie, Marks&Spencer turi :) Kaina yra apie 6 Lt, jei gerai atsimenu.

Rennie 2011 m. rugpjūčio 31 d. 00:21  

Dėkui, dėkui, ryt bėsiu pirkti, tik akinius pasiimsiu, nesuprantu, kaip anksčiau jų ten neužtikau, turbūt be akinių buvau :)

Anonimiškas 2014 m. rugsėjo 1 d. 10:54  

Puikus pyragas. As tik idarui vietoj varskes dejau grietine. Skonis beveik kaip krem bliure :)

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP