Žuvienė su imbieriniu vynu
Nors aplinkiniai tik akis demonstratyviai varto ir nesupranta... Bet vis tiek yay... Pamažu prasideda sezonas...
--------
Žuvienė su Stone's Original imbieriniu vynu. Man visai patiko. Turi šiek tiek saldumo, bet jį galima sušvelninti citrinos sultimis. Skonis tikrai įdomus, bet ne ta neutralia prasme, kuomet paprastai numykiu negalėdama išspausti nieko teigiamo, o ginčytis nėra noro ir nuotaikos.
Reikės:
2 porcijos
400 ml vandens
300 g baltos žuvies
2 lauro lapai
pipirų pagal skonį
1 a.š. druskos
10 g sviesto
1 poras, supjaustytas riekelėmis
1 svogūnas, supjaustytas kubeliais
1 skiltelė česnako, susmulkinta
3 vidutinės bulvės, supjaustytos kubeliais
2 v.š. citrinos sulčių
120 ml Stone’s Original imbierinio vyno
1. Į puodą supilame vandenį, sudedame žuvį, lauro lapus, suberiame druską ir pipirus. Užviriname. Verdame 10 minučių.
2. Kol žuvis verda, įkaitintoje keptuvėje ištirpiname sviestą ir pakepiname svogūnus, porą ir česnaką.
3. Žuvį išimame iš puodo. Suberiame bulves ir pakepintus svogūnus, porą ir česnaką. Verdame 10 minučių.
4. Šakute sugnaibome žuvį. Ją sudedame į sriubą. Tuomet supilame citrinos sultis ir imbierinį vyną. Paverdame dar 5-10 minučių, kol išgaruoja alkoholis. Paragaujame, ar netrūksta druskos ar citrinos.
2 komentarai:
Oi, koks čia skanumynas tavo virtuvėje! Labai labai :)
Šimtą metų žuvies nevalgiau :(
Yay! Mano aplinkiniai irgi kažkodėl varto akis :))
Rašyti komentarą