Ottolenghi kosheri

    Praeitą savaitę Nutikimuose nužiūrėjau gerą mintį. Things I saw today vadinasi. Idėją pritaikiau visai savaitei. Visai smagu žiūrėt... man. 


      -------

Prieš gaminant: 
     Šis ryžių ir lęšių patiekalas yra itin populiarus Egipte. Gali būti patiekiamas ne tik su aštriu pomidorų padažu, bet ir agurkų, pomidorų ir jogurto salotomis. Sotus ir aštrus, nėra brangus, visai tinkamas sunaudoti kruopų/makaronų likučiams. Man labai patiko. Minusas - lieka daug neplautų indų.   
    Išeina dvi didelės porcijos. Jei mėgstate karamelizuotus svogūnus, tai galite pjaustyti kelis. Man norėjosi daugiau. Jokiais būdais nesugalvokit nedėti kalendros. Jin ten labai gerą akcentą priduoda.    



Reikės:
150 g žalių lęšių
100 g ryžių
20 g sviesto
25 g vermišelių
200 ml vandens ar vištienos sultinio
1/4 a. š. tarkuoto muskato
1 a. š. cinamono
1 a. š. druskos
1/4 a. š. šviežiai maltų pipirų
2 v. š. alyvuogių aliejaus
1 svogūnas, supjaustytas plonomis riekelėmis

Pomidorų padažui:
2 v. š. alyvuogių aliejaus
1 česnako skiltelė, sutraiškyta
1 čili pipiras, sėklos išimtos, smulkiai sukapotas
4 pomidorai, supjaustyti kubeliais (tinka ir iš skardinių)
1 a. š. druskos
saujelė supjaustytos kalendros

1. Pirmiausia pradedame nuo pomidorų padažo: įkaitintoje keptuvėje supilame aliejų, sudedame česnaką ir čili. Pakepiname kelias minutes. Sudedame pomidorus ir suberiame druską. Verdame apie 20 minučių. Nukeliame nuo ugnies, suberiame kalendrą ir išmaišome. Atidedame į šalį.
2. Lęšius nuplauname, suberiame į puodą su vandeniu. Verdame apie 25 minutes, arba kol išverda. Nukošiame ir atidedame į šalį.
3. Ryžius perplauname kelis kartus ir koštuve paliekame nuvarvėti. Storadugniame puode ištirpiname sviestą, suberiame žalius (nevirtus) vermišelius ir juos apkepame vis pamaišydami, kol paruduoja. Tuomet suberiame ryžius, išmaišome, kol ryžiai pasidengia sviestu, supilame vandenį ar sultinį. Sudedame muskatą, cinamoną, druską ir pipirus. Užverdame. Ant vidutinės ugnies verdame apie 12 minučių. Išjungiame ugnį, nukeliame dangtį, uždengiame keliais vienkartiniais rankšluosčiais ir vėl uždengiame dangčiu. Paliekame 5 minutėms. Šis metodas nesulipina ryžių (Patikrinta jau ne kartą).
4. Įkaitintoje keptuvėje įpilame aliejaus, sudedame svogūnus ir kepame juos apie 20 minučių ant vidutinės ugnies, kol svogūnai palieka minkšti ir lengvai karamelizuojasi.
5. Lęšius sumaišome su ryžiais ir didžiąja dalimi svogūnų. Dedame į lėkštę, ant viršaus sudedame likusius svogūnus. Patiekame karštus su pomidorų padažu.

Skanaus!

Iš Ottolenghi knygos "The Cookbook"

8 komentarai:

Karolina 2011 m. spalio 8 d. 12:22  

Kaip man patinka tokie "marmalai", atrodo nieko ypatingo neįdedi, o kaip paragauji nustembi koks skonis :)

Viktorija 2011 m. spalio 8 d. 15:39  

Mums irgi smagu žiūrėti (na, bent jau man). Net užsinorėjau nusikopijuoti idėją :)

marija 2011 m. spalio 8 d. 17:33  

pamaniau, gal patiks ;) http://vimeo.com/29864141

Jurga 2011 m. spalio 9 d. 10:03  

Karolina, mhm... tie "marmalai" kartais nustebina :)

Viktorija, drąsiai gali kopijuot :) Panašių projektų yra begalės :)

Marija, patiko :)

Indrė 2011 m. spalio 9 d. 19:58  

O kaip aš norėjau į Take me nukeliauti... Gaila ne visad norai su galimybėmis sutampa :> papasakok daugiau, m? :)

Jurga 2011 m. spalio 9 d. 21:05  

Šiaip tai daug nepraradai, Indre :) Įdomiausias pranešimas buvo Ramanausko iš Love. O daugiau... daugiau pažiūrėjom gražių reklamų :D Ir, ir... viskas. Nėr daugiau ką pasakot. Ai, dar labai nuvylė A. Karalius. Kažkaip tikėjausi iš jo daugiau.

Asta 2011 m. spalio 10 d. 13:12  

Puiki idėja! Gražiai ir jaukiai žiūrisi tavoji savaitė :)

Simona 2011 m. spalio 18 d. 19:56  

Pritariu Astai, labai jaukios nuotraukos, smagu žiūrėti ;)o nuotraukos - kaip visada - labai skanios..mmm

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP