Brusketos su keptomis paprikomis



Vasariškas, lengvas ir be galo gardus receptas iš Y. Ottolehghi knygos "The Cookbook". Netgi sakyčiau toks keliantis priklausomybę. Noriu jo dar. Ir dideliais kiekiais. Ir su baltu vynu. Ir ant jūros kranto. Nors ne... Ten smėlis tarp dantų girgždės. Užtektų ir Neries pakrantės prie Baltojo tilto.  



Reikės:
2 raudonų paprikų
2 geltonų paprikų
2 v. š. aliejaus
žiupsnis druskos

Marinatui: 
60 ml alyvuogių aliejaus
2 v. š. balzamiko acto
2 v. š. vandens
1 a. š. muskovado cukraus
4 šakelės šviežio čiobrelio lapelių
1-2 česnako skiltelės, smulkiai supjaustytos
druskos ir šviežiai maltų pipirų pagal skonį

Kepintos mėgiamos duonos riekelių 

Papriką perpjaukite per pusę, išimkite sėklas ir nupjaukite baltąją dalį. Supjaustykite stambiomis juostelėmis. Sudėkite į kepimo skardą, užpilkite aliejumi, užbarstykite šiek tiek druskos ir viską išmaišykite. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie 35 min., arba kol suminkštėja. 

Iškepusias paprikas sudėkite į dubenį, uždenkite maistine plėvele. Taip lengviau nulupsite odelę. Kuomet paprikos atvės, nulupkite odelę. Išsiskyrusių sulčių neišpilkite. Supilkite viską į marinatą.  

Visus marinato produktus gerai išmaišykite dubenėlyje ir užpilkite ant paprikų. Palikite marinuotis bent 30 minučių. Dėkite ant paskrudintos duonos riekelių. 

Taip paruoštas paprikas galima šaldytuve laikyti iki 5 dienų. Bet netikiu, kad kas nors tiek laiko ištvertų jų nesuvalgęs. 

Skanaus! 



6 komentarai:

Indrė 2012 m. birželio 25 d. 09:43  

Būtinai bandysiu - atrodo pasakiškai skaniai

Gaby 2012 m. birželio 25 d. 10:09  

Hmmm... ar paveiksliuky paprikos neluptos? Labiausiai mane stabdo tas jų lupimas, bet jeigu būtų įmanoma jų nelupti, išbandyčiau:)

Jurga 2012 m. birželio 25 d. 13:14  

Indre, ne tik atrodo :)

Gaby, be reikalo. Gerai iškepusios, pabuvusios po ta plėvele jos lengvai lupasi. Bet jei jau labai, labai tingisi, tai gali ir su odelėm. Nieko neatsitiks.

Citrina ir bulvė 2012 m. birželio 26 d. 14:12  

o taip, čia ir mūsų vasarų topas :) Tik vietoj čiobrelių - mėtos ir (arba) raudonėliai. Niam. Niam. :)

Giedre 2012 m. birželio 26 d. 19:05  

Sveiki. Noriu pagirti Jusu bloga. Neapsakomai skatinate apetita. Aciu Jums!
Turiu klausima del papriku marinavimo. Ar muskovado cukru galima pakeisti kokiu kitu? Apie si nesu girdejusi, ka rekomenduotumete? Aciu :)

Jurga 2012 m. birželio 26 d. 21:19  

Citrina ir bulve, reiks išbandyt :) Aš dar galvoju, kad šitą padažą reiks su pomidorais pasidaryt.

Giedre, ačiū labai :)
Muskovadą galite pakeisti ruduoju cukrumi. Nors iš bėdos ir baltasis tiks. Skonis bus kiek kitoks, bet neturėtų labai jau suprastėti.

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP