Clafoutis su abrikosais ir rozmarinu


Clafoutis atėjo pas mus iš Prancūzijos. Ir yra daromas su su vyšniomis. Ir pageidautina su kauliukais, nes tuomet neva tai skonis yra geresnis. Bet ne apie tai kalba, nes nenaudosim jokių vyšnių. Nei su kauliukais, nei be jų. Vietoj jų dėsime abrikosus ir šiek tiek šviežio rozmarino, o paviršių pabarstysime migdolų drožlėmis. Ir visa tai, mano galva, dera puikiai. Galima netgi būtų orkaitėje išsikepti abrikosų puselių, apibarstytų rozmarinu, cukraus pudra ir migdolių drožlėmis. Kažkaip atrodo, kad turėtų būti itin gerai.  

Šiaip tai vartau akis, nes nejaučiu skirtumo tarp flaunarde ir clafoutis. Jų skonis beveik identiškas. Galbūt flaunarde šiek tiek puresnis buvo, bet aname recepte ir miltų mažiau buvo. Čia gal ir visa esmė yra? Arba vyšnios su kauliukais. Na, nesupaisysi tų prancūzų ir jų virtuvės vingrybių. 

Reikės: 
500 g abrikosų
60 g sviesto + formos pertepimui
4 kiaušiniai
100 g cukraus
125 g miltų
200 ml grietinėlės
200 ml pieno
3 šakelės šviežio rozmarino lapelių 
migdolo drožlių paviršiui pabarstyti
cukraus pudros paviršiui pabarstyti

Ištepkite kepimo formą sviestu. 

Abrikosus perpjaukite per pusę, išimkite kauliukus ir išdėliokite kepimo formoje. 

Ant mažos ugnies ištirpinkite sviestą. Palikite atvėsti. 

Kiaušinius išplakite su cukrumi iki baltumo. Suberkite persijotus miltus. Išmaišykite. Maišant iš lėto supilkite pieną, grietinėlę ir praaušusį sviestą. Gausite pakankamai skystą tešlą. Suberkite rozmariną. 

Tešlą užpilkite ant abrikosų. Užberkite migdolų drožlių. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30-40 minučių, arba kol paviršius gražiai paruduoja. Iškepusį apibarstykite cukraus pudra. 

Skanaus! 

Su pakeitimais iš Savuers, 04/2011. 


13 komentarai:

Žiupsnelisdruskos 2012 m. liepos 22 d. 22:41  

oi kaip skaniai. man dabar abrikosu manija uzejus.. Bet tai klafutis koks geltonas - superiniu vistu kiausinius, matyt, dejai. Man tai baltas visada gaunasi.

Jurga 2012 m. liepos 23 d. 06:52  

Joooo... Tikrų tikriausi naminiai kiaušai :) Pati negalėjau patikėt tokia spalva :)

ieva 2012 m. liepos 23 d. 07:25  

saule, sviesta dedi 2 karus :)
maisau pusryciams sita geri dabar!

Jurga 2012 m. liepos 23 d. 09:09  

Oi, Ieva, ten CUKRUS turi būt! Gerai, kad pasakei! Tikiuos, kad jo įdėjai :)

daliam 2012 m. liepos 23 d. 20:23  

Hmmm o rozmarino tiek daug? Nors kepinyje nesimato tiek daug. Visgi gal uzteks keleto smulkintu lapeliu?

Jurga 2012 m. liepos 23 d. 20:55  

Daliam, aš neturėjau omeny tų šakelių, kurias pardavinėja supakuotas parduotuvėse :) Nedidelės tos šakelės. Ždž, dėkit tiek, kiek jums atrodo verta :) Keli lapeliai rezultato neduos jokio :)

ieva 2012 m. liepos 23 d. 22:05  

cukraus, Jurga, cukraus dejau :) ka tu cia mane visai nurasai :)

rozmarinu dosniai kroviau ir TAIP SKANU ir gera buvo! eik tu sau!

Jurga 2012 m. liepos 24 d. 09:26  

Tik apsidraudžiu, Ieva, tik apsidraudžiu :D
Einu žiūrėt, kaip ten iškepei :)

daliam 2012 m. liepos 26 d. 20:49  

Nu supratau, teks genet savo rozmarina :D
O ciobrelis tinka tokiem dalykam ar nelabai?

Jurga 2012 m. liepos 27 d. 09:02  

Galvoju dėl čiobrelio... Gal ir tiktų. Verta visai pabandyt. Vat su persikais čiobreliai gerai tinka. Esu bandžiusi ne kartą, ypač šituos keptus mėgstu http://www.zaidimuaikstele.lt/2009/08/ant-groteliu-kepti-persikai-su.html

Jura 2012 m. rugpjūčio 2 d. 16:30  

Clafouti aš dažniausiai darau pagal kitą (gal net ir paprastesnį) receptą. Bet štai rozmarino idėja yra GENEALI! Dabar mėgaujuosi clafouti su abrikosais ir slyvomis ir tas rozmarinas TAIP tinka! Ačiū už idėją!

Jurga 2012 m. rugpjūčio 3 d. 09:15  

Prašom, prašom, Jura :)

Egle 2013 m. balandžio 18 d. 11:38  

Clafoutis yra su vyšniom ir tik su vyšniom, o flaugnarde yra tas pats clafoutis tik su kokiais nors kitais vaisiais ar uogom. va :)

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP