Keptos vištos blauzdelės su lazdyno riešutais ir medumi
Kažkas rašė, kad nusivylė Ottolenghi. Nesuprantu. Jis gi toks puikus ir skanus. Na, čia ne tik apie jo knygas šnekant. Labai noriu jo naujos knygos "Jerusalem", tačiau kantriai taupau litus kitai. Belieka tik į wishlist'ą įsitraukt.
Receptas jau buvo išgirtas Eglės iš Monkey dinner. Tai galų gale galiu kartu padūsaut, kad tikrai labai puikus. Man buvo geras ir be rožių vandens, ir be šafrano. Garnyrui naudojau ne kuskusą, o kubeliais pjaustytas morkas ir pastarnoką. Prie jų gi dera medus ir cinamonas. O kur dar kepinti lazdyno riešutai! Galvojau kokių nors prieskonių dar pakrapyt ant jų, bet po to apsisprendžiau, kad užteks to, kas nuvarvės nuo vištienos.
Į orkaitės apačią įkišau ir seną kepimo formą su vandeniu. Kažkada gi gyriau Electrolux garinę orkaitę ir kaip puikiai joje kepa višta. Efektas toks pat - mėsa sultinga ir nesudžiūvusi. Pabandykit. Gal patiks ir Jums.
4 vištos blauzdelių (apie 500 g)
2 svogūnų, supjaustytų plonomis riekelėmis
3 v. š. alyvuogių aliejaus
1 a. š. malto imbiero
1 a. š. cinamono
4 v. š. citrinos sulčių
druskos pagal skonį
100 g lazdyno riešutų
70 g skysto medaus
garnyrui:
2 didelių morkų
1 didelio pastarnoko
3 v. š. alyvuogių aliejaus
druskos pagal skonį
Dubenyje vištienos šlauneles sumaišykite su svogūnais, aliejumi, imbieru, cinamonu, citrinos sultimis ir druska. Marinuokite bent jau 1 valandą, o geriausia per naktį.
Morkas ir pastarnoką supjaustykite kubeliais. Supjaustytas daržoves sumaišykite su aliejumi ir druska. Suberkite į kepimo indą.
Ant daržovių sudėkite marinuotas vištos blauzdeles. O ant orkaitės dugno pastatykite kokį nors karščiui atsparų indą su vandeniu. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 40 minučių.
Kol kepa vištiena, keptuvėje sausai pakepinkite riešutus. Nulupkite odeles ir stambiai sukapokite. Sumaišykite su medumi. Užpilkite ant blauzdelių. Ir dar kepkite apie 10 minučių, arba kol iškepa vištiena ir daržovės. Aš mėgstu traškesnes daržoves, tai kepu šiek tiek trumpiau. O Jūs jau žiūrėkit pagal save ir savo orkaitę.
10 komentarai:
kaip skanu, o derinys: morkos-pastarnokas-lazdyno riešutai-medus,višta ... traukiu sąrašan... poros metų vien valgymui reiktų... ačiū už idėją!!!
Ottolenghi knygų mačiau Humanitas knygyne. Jei nesusivaideno, tai man atrodo, kad ten kaip tik ir buvo Jerusalem. Tikriausiai nieko naujo nepasakiau, bet jei kartais nežinojai, tai va, ten yra :)
Mr. Y.Ottolenghi yra JEGA; ikvepia mane - ne tas zodis; knygu neturiu, bet drauge turi; as irgi nesuprantu tu, kurie nusivyle; tavo slauneles - YUMMY!! receptas bus tikrai isbandytas, nes slauneles musu namuose labai populiaru; kai isbandysiu, prizadu tau papasakoti ispudzius; labai grazus irasas!
keistai paprasta, mano sąrašas irgi ne ką trumpesnis. Ir jis dar turi tendenciją ilgėti :)
Sandra, pasakei naujieną. Velniava, dabar neturėsiu ramybės :D
Aušra, labai tikiuos, kad patiks :) Ir būtinai parašyk.
Jurga, o aš kaip tik galvojau, ką čia rytoj įdomesnio su vištos šlaunelėm nuveikt... :D
Kviečiu sumesti partiją visiškai nerimto, bet laaaabi nuostabaus žaidimo partiją (įkišau uodegą - tai traukiu ir kitus paskui save). http://lietuvos-vireja.blogspot.be/2012/11/zaidziame-zaidimus.html
Iskepiau; buvo labai skanu! tokie silti, rudeniski kvapai: cinamonas, imbieras, medus riesutai; dariau taip, kaip tu: dejau morku, pastarnoku ir dar rutabaga rope ipjausciau; tik blauzdeliu buvo ne 4 o 16; liuks patieklas; tikrai kepsiu dar ne viena karta;
Nu, fain, kad patiko :)
O ta ropė skani? Aš ją turguj žiūrėjau, žiūrėjau. Tas pardavėjas sakė, kad ją daugiau žalią valgo, tai ir nepirkau :)
Jurga, ta rope (angl. rutabaga) labai labai skani; kai iskepa ji patampa tokia ryskiai geltona ir saldi; nors nekepta irgi liuks; vienu zodziu - gera rope;
Reiks nusipirkt šeštadienį :)
Rašyti komentarą