Obuolių vyne troškintas triušis


... O dar ir su išpampusiomis nuo brendžio džiovintomis slyvomis. Ir taip pat su ypatingai geru padažu, kuris daromas iš vyno ir sultinio, kuriuose tas vargšas triušis buvo troškintas. Gaminu jau antrą kartą. Supraskit receptas geras, nes triušiai tai jau į pabaigą, o neišbandytų receptų dar yra. Ir jų deja yra daugiau nei turiu triušių kameroj. 

Geresnio derinio nei triušis su polenta tikriausiai nėra (Man regis, kad jau kartojuosi, bet bala nematė). Tai su ja ir patiekite. Recepto atskirai neduosiu, manau, kukurūzų košę išvirt mokėsit ir taip. Tik pabaigoj neužmirškit įmesti sviesto ir įberti tarkuoto kietojo sūrio. Geriausiu atveju parmezano, tačiau kuo puikiausiai tinka ir mūsų džiugas. Dar ten gerai dera šiek tiek gorgonzolos ir sauja kapotų šviežių bazilikų. Šitą iš Mindaugo esu nužiūrėjus. 


Reikės:
100 g džiovintų slyvų
brendžio užpilti slyvoms
2 v. š. rudujo cukraus

1 triušio, jau sukapoto gabalais
aliejaus kepimui

2-3 vidutinės morkos, supjaustytos stambiais griežinėliais
1 svogūnas, supjaustytas stambiomis riekelėmis
3 česnako skiltelės, sutraiškytos
kelios šakelės šviežio čiobrelio
šakelė šviežio rozmarino
1 lauro lapas
300 ml obuolių vyno (naudojau Vorutos obuolių vyną) 
300 ml vištienos sultinio, arba obuolių sulčių (bandžiau abu būdus. Veikia taip pat gerai) 


Į brendį suberkite cukrų ir išmaišykite. Užmerkite slyvas kokioms 3-4 valandoms. 

Triušį apkepkite troškintuve ant aliejaus iš visų pusių, kol gražiai apskrunda (Dar triušį galite prieš tai apvolioti miltuose). Apkepusius triušio gabalus išimkite ir atidėkite į šoną. Ten pat apkepkite visas daržoves kokias 4-5 minutes. Supilkite brendį nuo slyvų. Palaukite, kol šiek tiek nugaruos alkoholis. Išmaišykite. Grąžinkite triušį atgal su visom išsiskyrusiomis sultimis, jei tokių bus. Sudėkite prieskonius, įberkite druskos pagal skonį. Supilkite vyną ir sultinį/obuolių sultis. Pilkite pagal poreikį. Skysčiai turi apsemti beveik viską.  

Kepkite 150 laipsnių temperatūroje 2 val. Triušis turi būti minkštas ir lengvai nertis nuo kaulo. 

Padažas. Visą skystį iš troškintuvo perpilkite į keptuvę. Kaitinkite ant didelės ugnies, kol išgaruoja apie 70-80 proc. skysčio. Tai trunka apie 10-15 min. 


Skanaus!









2 komentarai:

Inga Alenskaitė 2014 m. gegužės 6 d. 14:54  

O buvo taip - gavau dovanų triušį, įdėjau jį kameron ir atėjau čia, nes labai stiprios asociacijos (kažin kodėl). Ir neapsisprendžiu - geriau šitas ar su sidru. Katras tau ryškesnį įspūdį paliko?

Jurga M. 2014 m. gegužės 6 d. 16:40  

Šitas nuo slyvų turi šiek tiek saldumo. Jei atvirai... nežinau :) Man jie abu patinka. Ir dar su dūminiu alumi irgi patiko.

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP