Baklažanų ir juodojo šokolado konfitiūras

       Dariau iš pusės kiekio. Na, patys suprantat, negi rizikuosi kilogramu baklažanų ir net dviem su puse plytelės šokolado, kai net neįsivaizduoji, kas per nesąmonė gali gautis.


       Kiekį pateikiu visą, koks ir buvo nurodytas žurnale. Reikės:

1 kg baklažanų
800 g cukraus
50 g šviežio imbiero
1 citrinos sulčių
250 g juodo šokolado (naudojau 85% kakavos)
300 ml vandens

1. Baklažaną nulupame ir supjaustome kubeliais.
2. Imbierą sutarkuojame per smulkią tarką.
3. Į puodą supilame vandenį ir cukrų. Kaitiname tol, kol cukrus ištirpsta. Tuomet sumetame baklažanus, imbierą ir ant lėtos ugnies vis pamaišydami verdame apie 1 valandą.
4. Supilame citrinos sultis. Aš nors dariau ir iš pusės kiekio, bet supyliau visos citrinos sultis. Viską išmaišome ir suplakame blenderiu.
5. Susmulkiname šokoladą, supilame į masę ir maišome tol, kol šokoladas ištirpsta.
6. Konfitiūrą išpilstome į indelius.

       Šitą konfitiūrą galima patiekti su cukatų duonos skrebučiais (Na, ten taip parašyta. Ar pas mus yra tokios duonos?) ir prie brandžių sūrių. Man visai nieko buvo ir su mocarela, su džiugu ir neblogai. Manau, kad prie paprastos skrudintos duonos ir bus skanu.
       Koks skonis? Visai nieko. Bet gerai, kad dariau tik iš pusės kiekio, nes nežinočiau, kur tiek dėt reiktų. Baklažanų visai nesijaučia. Kažkas panašaus į kokį šokoladinį kremą su lengvu imbiero prieskoniu. Bet antrą kartą negaminčiau.

Šaltinis - Gastronom, 2010/07

15 komentarai:

Asta 2010 m. liepos 11 d. 20:59  

O bet tačiau bent atrodo tai tikrai gražiai. Fotogeniškai :))

Egle 2010 m. liepos 11 d. 21:00  

Eksperimenatorė :) Nu bet laimei, pasiskaičiau atsiliepimą apie antrą kartą. Nors aš tokio derinio... nu net nežinau ar gaminčiau...

Unknown 2010 m. liepos 11 d. 21:06  

Asta, aha, neblogai, neblogai atrodo :)

Egle, mane jis kažkaip sudomino. Ten dar trys tokie keisti deriniai yra - burokėlių uogienė su vanile, agurkų uogienė ir svogūnų uogienė su cinamonu ir citrina.
Galėsiu pavaišint. Pati pamatysi :)

Rūta 2010 m. liepos 11 d. 21:15  

Labai įdomus receptas! smagu tokius jei ne pačiai gaminti, tai bent kitų bloguose pasiskaityti, bet kartu ir įkvėpimo eksperimentams pasigaudyti! :))

Viktorija 2010 m. liepos 11 d. 22:41  

Geras, norėčiau išbandyti agurkų uogienę :)

Unknown 2010 m. liepos 12 d. 08:52  

Rūta, smagu, jei įkvėpiau kam nors :)

Viktorija, jei nori, galiu vakare parašyt tą receptą. Galėsi išbandyt ir po to papasakosi mums ;)

Sparnuotis 2010 m. liepos 12 d. 10:46  

Puikumėlis, kaip man patinka tokie ekperimentai! Nekantraudama lauksiu burokėlių uogienės:)

Viktorija 2010 m. liepos 12 d. 11:08  

Jurga, puiku. Parašyk, po atostogų išbandysiu :)

Unknown 2010 m. liepos 12 d. 21:11  

Sparnuoti, net nebežinau kaip ten bus su tais burokėliais :) Jei tik bus įkvėpimas. Nors galiu receptą tau perleist, jei nori pabandyk :)

Viktorija, agurkų uogienė:
1 kg agurkų
600 g cukraus
2 citrinų sultys ir minkštimas
nedidelis pundelis mėtų

Mėtas susmulkiname. Agurkus nulupame, išimame sėklas ir plonai supjaustome. Į puodą sudedame mėtas, cukrų, agurkus ir citrinas. Paliekam viską 2-3 val. Po to ant vidutinės ugnies viską užvirti ir virti tol, kol masė taps karamelės tirštumo, t.y. apie 30 min. Ir viskas. Supilstom į indelius, užsukam ir sterilizuojam 20 min. (Nors aš to nedariau) Tinka prie mėlyno ir kieto sūrių.

Viktorija 2010 m. liepos 12 d. 22:31  

Ačiū, būtinai išbandysiu :)

Citrina ir bulvė 2010 m. liepos 13 d. 12:27  

Kokia įdomi kombinacija! Įsivaizduoju, kad visai neblogai tiktų ir su kokiais blyneliais ar užsivarvinti ant ledų. :)
Agurkų uogienę irgi viliotų išmėginti, ypač jei pas mamą darže priaugs daug agurkų (kaip paprastai būna) ;)

ieva 2010 m. liepos 13 d. 21:08  

PERPETUUM MOBILE tu! ir amžinas įkvėpimas :)

Unknown 2010 m. liepos 14 d. 09:14  

Citrina ir bulve, hmm... sakai ant ledų? Reiks pabandyt :)

ieva, abipusis jausmas :)

egidija 2010 m. liepos 19 d. 23:57  

nu va, pagaminau tą agurkų "uogienę" :) agurkų skonio ten visai nesijaučia, labiau gal citrina ir pipirmėtė (mėtos neturėjau). dar nuo savęs dalį cukraus keliais šaukštais medaus pakeičiau. labai skanu ne tik su sūriais, bet ir su melionu ar blyneliais kokiais...

Unknown 2010 m. liepos 20 d. 09:08  

Egidija, cha, taip ir galvojau, kad ten agurko nesijaus, bet tikrai netikėjau, kad bus skanu :)

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP