Šokoladinis pyragas
Šokoladinis... labai, labai šokoladinis pyragas, užkariaujantis širdis ir protus. Na, bent jau taip žadėjo Molly Wizenberg ir aš to tikėjausi. Gaila, bet mano širdies jis neužkariavo, nors užkariavo kitų 4 žmonių širdis. Hmm... taip, kad išvadas darykit patys, ar norit jį išbandyt. Vis tik rezultatas 1:4. Šiaip jis yra skanus, tikrai skanus, bet jei reiktų rinktis tarp šito pyrago ir cheesecake'o, rinkčiausi pastarąjį.
Reikės:
200 g juodo šokolado (85 % kakavos)
200 g sviesto
225 g cukraus
5 kiaušiniai
1 v.š. miltų (kuriuos aš pamiršau įdėt)
Šokoladą ir sviestą ištirpiname ant garų. Suberiame cukrų ir gerai išmaišome. Masę paliekame atvėsti. Tuomet po vieną įmušame kiaušinius ir gerai išmaišome. Ir galiausiai įmaišome šaukštą miltų, nors jie ten kaip ir visai nereikalingi. Sviestu ištepame apvalią formą ir supilame šokoladinę masę.
Kepame įkaitintoje iki 190 laipsnių orkaitėje 25 minutes. Jei pyrago vidurys atrodo neiškepęs... Na, toks šiek tiek judantis... Dėl to visai nepergyvenkit. Taip turi būt. Palikit jį atvėsti ir viskas bus gerai. Geriausia jį kepti iš vakaro. Galite patiekti su plakta grietinėle ar ledais. Mes valgėm su kriaušėm.
Šaltinis "A Homemade Life" by Molly Wizenberg
Skanaus!
Add caption |
17 komentarai:
Jurga, iš nuotraukų atrodo nuostabiai skaniai! O dar vyno taurė šalia ir tooks vaizdas pro balkoną! Nuostabu! :)
Aha, ten valgyt ir vyną gert yra bais gera :) Vis pasistengiu įsiprašyt į svečius :D
Oi oi. Negaliu žiūrėt, kokia gundanti nuotrauka! Tavo fotografijos - tokia atgaiva širdžiai.
Klausyk, organizuok kursus kokius, a? Aš į pirmą eilę!
ir - beje - kaip knyga???
Milda, knyga patiko. Labai patiko. Noriu ten daug ką išbandyt. Ir istorijos gražios prie kiekvieno recepto :)
Kad aš nesijaučiu galinti ką nors mokyt :) Bet vis tiek ačiū už tokius žodžius :)
mmmm šokoladas... :) Teks darytis šitą skanumyną :)
vajetau... cypavau cypavau, kad tobulas, o tavo širdis liko neužkariauta!
Une, tikrai pabandyk :)
ieva, nu... įsivaizduoji :( Bet aš jo nenurašau. Jis TIKRAI skanus. Nors mano širdies neužkariavo, bet kitų valgytojų širdis užkariavo :D O tai jau nėr blogai :)
oi kaip romantiška, su vaizdu į miestą :) o ta pirma nuotrauka tai išvis killeris, gal ir gerai, kad namie nėra tokio pyrago, matyt visą suvalgyčiau :))
Aha, Bri, ten labai romantiška vieta :) Visai norėčiau ten gyvent :)
Kažką tokio esu kepus, bet kekso formoje. Atrodė gražiai kol neprapjovėm - vidus buvo neiškepęs, nes per storas... Bet nieko - valgė ir teiravosi "Kaip tą įdarą į vidų įdėjai??" ;D
Indre, svarbu pasakyt, kad taip turi būt :D Man pats viduriukas ir skystokas buvo, bet nieko. Vis tiek tiko :)
Labai labai skanu, dabar šlamščiu. Ačiū, Jurgute, už receptą.Be to, nieko jis neskystas - man gavosi kaip tos ponios Molly Wizenberg. Vidus kaip šokoladinio saldainio "Miglė" , tik truputį minkštesnis, viršus - šviesesnis ir traškus. Greičiausiai dėl to, kad kepiau tefloninėje skardelėje ir - būtent - elektrinėje orkaitėje, nes viskas vienodai kepa.....
Jurgita, super! Wow, čia taip nupasakojai, kad pati užsimaniau dar kartą jį išsikept :0 "Miglė" vieni mėgiamiausių saldainių.
Na, jei jau reiketu rinktis is dvieju,tai ir as pasirinkciau surio pyraga. Bet siaip tai labai geras sokoladiskai sokoladinis pyragas. Dar visas gabalas pupso saldytuve. Prasau i svecius:-)
Lina, adresą ir telefoną prašom :D Juokauju.
Vakar kepiau, sokoladini pyraga, jau antra karta. Puikaus skonio ir daug laiko neatimantis receptas. Dar pagardinau plakta grietinele. Skonis nepakartojamas... ;)
Rašyti komentarą