Šokoladinis pyragas

       Šokoladinis... labai, labai šokoladinis pyragas, užkariaujantis širdis ir protus. Na, bent jau taip žadėjo Molly Wizenberg ir aš to tikėjausi. Gaila, bet mano širdies jis neužkariavo, nors užkariavo kitų 4 žmonių širdis. Hmm... taip, kad išvadas darykit patys, ar norit jį išbandyt. Vis tik rezultatas 1:4. Šiaip jis yra skanus, tikrai skanus,  bet jei reiktų rinktis tarp šito pyrago ir cheesecake'o, rinkčiausi pastarąjį.


Reikės:
200 g juodo šokolado (85 % kakavos)
200 g sviesto
225 g cukraus
5 kiaušiniai
1 v.š. miltų (kuriuos aš pamiršau įdėt)

       Šokoladą ir sviestą ištirpiname ant garų. Suberiame cukrų ir gerai išmaišome. Masę paliekame atvėsti. Tuomet po vieną įmušame kiaušinius ir gerai išmaišome. Ir galiausiai įmaišome šaukštą miltų, nors jie ten kaip ir visai nereikalingi. Sviestu ištepame apvalią formą ir supilame šokoladinę masę.
       Kepame įkaitintoje iki 190 laipsnių orkaitėje 25 minutes. Jei pyrago vidurys atrodo neiškepęs... Na, toks šiek tiek judantis... Dėl to visai nepergyvenkit. Taip turi būt. Palikit jį atvėsti ir viskas bus gerai. Geriausia jį kepti iš vakaro. Galite patiekti su plakta grietinėle ar ledais. Mes valgėm su kriaušėm.

Šaltinis "A Homemade Life" by Molly Wizenberg

Skanaus!

Add caption

17 komentarai:

Citrina ir bulvė 2010 m. liepos 3 d. 23:17  

Jurga, iš nuotraukų atrodo nuostabiai skaniai! O dar vyno taurė šalia ir tooks vaizdas pro balkoną! Nuostabu! :)

Unknown 2010 m. liepos 4 d. 07:50  

Aha, ten valgyt ir vyną gert yra bais gera :) Vis pasistengiu įsiprašyt į svečius :D

Milda 2010 m. liepos 4 d. 11:51  

Oi oi. Negaliu žiūrėt, kokia gundanti nuotrauka! Tavo fotografijos - tokia atgaiva širdžiai.

Klausyk, organizuok kursus kokius, a? Aš į pirmą eilę!

Milda 2010 m. liepos 4 d. 11:51  

ir - beje - kaip knyga???

Unknown 2010 m. liepos 5 d. 20:48  

Milda, knyga patiko. Labai patiko. Noriu ten daug ką išbandyt. Ir istorijos gražios prie kiekvieno recepto :)
Kad aš nesijaučiu galinti ką nors mokyt :) Bet vis tiek ačiū už tokius žodžius :)

Unė Jasiukėnaitė 2010 m. liepos 5 d. 21:55  

mmmm šokoladas... :) Teks darytis šitą skanumyną :)

ieva 2010 m. liepos 6 d. 09:48  

vajetau... cypavau cypavau, kad tobulas, o tavo širdis liko neužkariauta!

Unknown 2010 m. liepos 6 d. 10:42  

Une, tikrai pabandyk :)

ieva, nu... įsivaizduoji :( Bet aš jo nenurašau. Jis TIKRAI skanus. Nors mano širdies neužkariavo, bet kitų valgytojų širdis užkariavo :D O tai jau nėr blogai :)

Bri 2010 m. liepos 7 d. 22:50  

oi kaip romantiška, su vaizdu į miestą :) o ta pirma nuotrauka tai išvis killeris, gal ir gerai, kad namie nėra tokio pyrago, matyt visą suvalgyčiau :))

Unknown 2010 m. liepos 8 d. 09:17  

Aha, Bri, ten labai romantiška vieta :) Visai norėčiau ten gyvent :)

Indrė 2010 m. liepos 10 d. 13:18  

Kažką tokio esu kepus, bet kekso formoje. Atrodė gražiai kol neprapjovėm - vidus buvo neiškepęs, nes per storas... Bet nieko - valgė ir teiravosi "Kaip tą įdarą į vidų įdėjai??" ;D

Unknown 2010 m. liepos 11 d. 11:15  

Indre, svarbu pasakyt, kad taip turi būt :D Man pats viduriukas ir skystokas buvo, bet nieko. Vis tiek tiko :)

Jurgita 2010 m. rugsėjo 10 d. 15:57  

Labai labai skanu, dabar šlamščiu. Ačiū, Jurgute, už receptą.Be to, nieko jis neskystas - man gavosi kaip tos ponios Molly Wizenberg. Vidus kaip šokoladinio saldainio "Miglė" , tik truputį minkštesnis, viršus - šviesesnis ir traškus. Greičiausiai dėl to, kad kepiau tefloninėje skardelėje ir - būtent - elektrinėje orkaitėje, nes viskas vienodai kepa.....

Unknown 2010 m. rugsėjo 10 d. 20:10  

Jurgita, super! Wow, čia taip nupasakojai, kad pati užsimaniau dar kartą jį išsikept :0 "Miglė" vieni mėgiamiausių saldainių.

Lina 2011 m. liepos 10 d. 23:32  

Na, jei jau reiketu rinktis is dvieju,tai ir as pasirinkciau surio pyraga. Bet siaip tai labai geras sokoladiskai sokoladinis pyragas. Dar visas gabalas pupso saldytuve. Prasau i svecius:-)

Unknown 2011 m. liepos 11 d. 08:56  

Lina, adresą ir telefoną prašom :D Juokauju.

Kukoriske Sabaliskiai 2012 m. vasario 3 d. 14:35  

Vakar kepiau, sokoladini pyraga, jau antra karta. Puikaus skonio ir daug laiko neatimantis receptas. Dar pagardinau plakta grietinele. Skonis nepakartojamas... ;)

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP