Imbierinis pyragas

Ginger cake

       Šį kartą nuostabus imbierinis pyragas su lengvais pakeitimais pagal Nigel Slater iš jo knygos "The Kitchen  Diaries" (Apie šitą naują apsėdimą parašysiu šiek tiek vėliau). Nors jį labai skeptišku žvilgsniu palydėjau į orkaitę dėl tešlos skystumo, bet pyragas išėjo drėgnas, minkštas ir lengvai kandantis liežuvį. Šiek tiek primena vaikystėje mano močiutės keptą meduolį.

Reikės:
250 g miltų (405D)
2 a.š. malto imbiero
1 a.š. cinamono
1 1/2 a.š. kepimo miltelių
žiupsnis druskos
200 g medaus* 
2 a.š. imbiero sirupo** 
125 g sviesto (82%)
55 g imbiero gabaliukų iš sirupo
125 g muskovado cukraus
2 kiaušiniai (L dydžio)
240 ml pieno

1. Dubenyje persijojame miltus, maltą imbierą, cinamoną, druską ir kepimo miltelius. Dar su šluotele viską gerai permaišome. 
2. Medų, imbiero sirupą ir sviestą pakaitiname ant mažos ugnies, kol viskas ištirpsta. Bet neužviriname. Tiesiog kai tik sviestas ištirpsta ir nukeliame nuo ugnies. Suberiame cukrų ir labai smulkiai sukapotus imbierus. Viską išmaišome.   
3. Į dubenėlį įmušame kiaušinius, supilame pieną ir lengvai viską suplakame su šluotele. Labai stengtis nereikia, tiesiog pienas su kiaušiniais turi susimaišyti. 
4. Tuomet į miltus šiek tiek įpilame medaus, sviesto ir cukraus mišinio, išmaišome. Tada vėl įpilame, vėl išmaišome. Ir taip kol viską supilsite. Kai viską išmaišome, tuomet pilame pieno ir kiaušinių mišinį. Irgi po truputį. Tešla išeina skysta. Na, tokia beveik kaip blynams. 
5. Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi. Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 40 minučių. Ar pyragas iškepęs, patikrinkite su mediniu pagaliuku - ištraukus jis turi būti švarus. 
6. Paliekame atvėsti. Ir jei turėsite valios, suvyniokite į foliją ir palikite kelioms dienoms subręsti. 


* Pagal receptą buvo auksinis sirupas. Tad jei jo turit, naudokite jį.
** Imbiero sirupą kažkada gaminau pagal kepykla Nr. 5 receptą. Tik imbiero gabaliukus taip ir palikau tame sirupe. Stovi tas sirupas jau labai ilgai šaldytuve. Buvo gera proga jį sunaudot. 

Skanaus! 


8 komentarai:

Asta 2011 m. balandžio 10 d. 22:52  

Atrodo skaniai, skamba nekasdieniškai - žodžiu, tikrai mielai paragaučiau :) Beje, gražūs pokyčiai! :)

Unknown 2011 m. balandžio 11 d. 08:29  

Ačiū, Asta :)

Karolina 2011 m. balandžio 11 d. 22:50  

Tikrai puikūs pokyčiai :)

Milda 2011 m. balandžio 11 d. 22:51  

Oi kaip myliu šitą knygą! Myliu! Pyrago atsigriebčiau gabaliuką, oi kaip ;)

Unknown 2011 m. balandžio 12 d. 09:26  

Ineta, tikrai puikuoliškas :) Nors tikrai galvojau, kad bus nurašytas į nesėkmes, bet nustebino :)

Karolina, ačiū :) man pačiai labai patinka šiuo momentu.

Milda, jis genialus :) Negaliu atsidžiaugt ta knyga.

Rennie 2011 m. balandžio 12 d. 23:22  

Pyragas atrodo labai drėgnas ir viliojantis, mėgstu tokius. O ta knyga, jaučiu, ir man labai patiktų, reiks pasiieškot.

Unknown 2011 m. gegužės 6 d. 13:22  

Super receptas:)dekavoju :)

Unknown 2011 m. gegužės 6 d. 20:23  

Nėr už ką ;)

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP