Marokietiška vištiena su sūdytomis citrinomis



       Na ką... nekantriai laukiau, laukiau ir sulaukiau - pagaliau sūdytos citrinos patapo vartojamos. Taigi marokietiško stiliaus vištiena:

Reikės:
2 a.š paprikos
1 a.š. kumino
1 a.š. malto imbiero
1 a.š. ciberžolės
1/2 a.š. cinamono 
1/4 a.š. šviežiai maltų pipirų 

2 v.š. alyvuogių aliejaus
6 vištienos šlaunelės (arba bet kokia kita vištos dalis) 
3 skiltelės česnako
2 vidutiniai svogūnai

1 sūdyta citrina (Išpjauname minkštimą ir baltąją dalį*. Žievelę smulkiai supjaustome)
200 g žalių alyvuogių
100-200 ml vandens

Kelios šakelės petražolių ir kalendros

1. Prieskonius sumaišome ir jais ištriname vištieną. Viską paliekame valandai. 
2. Stambiai supjaustome svogūną. Susmulkiname česnaką.
3. Imame gilią keptuvę su dangčiu. Įkaitiname aliejų, vištieną pakepiname iš abiejų pusių, kad gražiai apskrustų. Sudedame svogūnus ir česnaką. Įpilame vandens. Suberiame alyvuoges ir supjaustytas sūdytas citrinas. Uždengiame dangčiu ir verdame ant vidutinės ugnies apie 30 minučių. Arba kol vištiena pradeda nertis nuo kaulo. 
4. Sukapojame petražoles su kalendra ir užberiame ant vištienos. 
5. Patiekiame su ryžiais. 

       Druskos papildomai nereikia dėti, nes alyvuogės ir citrinos yra pakankamai sūrios. Na, nebent mėgstant sūriai, bet vis tiek atsargiai. Dėkit pačioj pabaigoj. 

       * Baltąją dalį itin kruopščiai išpjaukite, nes kitaip jausis kartumas.

Skanaus!



6 komentarai:

Jolie's foto 2011 m. balandžio 4 d. 13:39  

jetau kaip noreciau...
reikia eit citrinas raugt pirma :)

Jurga 2011 m. balandžio 4 d. 14:51  

Tau, Jolie, gerai, jaučiu, už lango auga citrinos ten pas jus :)

Liudas 2011 m. balandžio 4 d. 16:39  

Šis patiekalas dar žinomas kaip Tadžinas Maroke. Būna įvairių sonių :)
Norisi atgal į Maroką pagalvojus apie jį :>

Asta 2011 m. balandžio 4 d. 18:50  

Jei ne alyvuogės, čiupčiau lėkštę net nesusimąsčius :) Nors... čiupčiau ir dabar, ne taip sunku jas išrankios, o visa kita turėtų būti super skanu :))

Jolie's foto 2011 m. balandžio 4 d. 18:58  

nea, neauga.. na pas mane neauga..
beto, man Sisilietiskos pacios paciausios.. jau nusipirkau - ir eisiu gamint :)

Jurga 2011 m. balandžio 4 d. 19:50  

Liudai, esi teisus :) bet neturiu tadžino, tai tenka improvizuot :)

Asta, :) Bet jei darysi, tai vis tiek jų įmesk. Man atrodo, kad jos priduoda savo to - žaliųjų alyvuogių - skonio :)

Jolie, vis tiek varai neviltin :) O kuom skiriasi sicilietiškos nuo kitų? :)

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP