Avienos troškinys su rabarbarais

       Turiu naujus kaimynus. Sužinojau iš įkyraus ir nuolatinio lojimo kiauksėjimo... O kadaise ten gyveno terjeras. Stafordšyro. Ramus toks...

------

       Aviena - arba ją labai mėgstat, arba labai nemėgstat. Abejingų šiuo klausimų dar nesu sutikusi. Aš priklausau tų pirmųjų būriui. Ir su didžiausia nostalgija prisimenu Juodkalniją ir ten ragautą geriausią avieną savo gyvenime. 
      Receptas savo eilės laukė visus metus. Ieva neleis pameluot. Tai iš jos jį gavau. Šiek tiek keičiau prieskonius. Vietoj kumino naudojau karį, o vietoj džiovintos kalendros dėjau šviežią. Skonis... O skonis itin geras. Kam aktualus avienos kvapas - aš jo nejaučiau. Pats rabarbarų ir mėsos derinys itin vykęs. Rabarbarų nesijaučia, lieka tik maloni rūgštelė. Gerai pagalvojus, juk kepam vištą su obuoliais. Gal ir nėra taip jau netikėtas derinys. Recepte yra cukraus, bet saldumo nesijaučia.    



Reikės:
2 raudonųjų svogūnų
2 skiltelės česnako
gabaliukas šviežio imbiero (1-2 cm dydžio)
2 v. š. alyvuogių aliejaus kepimui
500 g avienos
1 a. š. kario
skardinė kokosų pieno
100 ml vandens (arba sultinio)
200 g rabarbarų
40 g cukraus
sauja smulkintos kalendros
druskos, pipirų pagal skonį

1. Supjaustome svogūnus kubeliais, susmulkiname česnaką ir imbierą.
2. Įkaitintoje keptuvėje pakepame mėsą iš visų pusių. Tuomet sudedame svogūnus, česnaką ir imbierą. Viską dar pakepiname apie 5 minutes.
3. Supilame kokosų pieną ir vandenį (arba sultinį), uždengiame dangčiu ir troškiname 45 minutes.
4. Supjaustome rabarbarus gabaliukais, užpilame cukrumi. Viską taip paliekame iki mėsa išsitroškins.
5. Praėjus 45 minutėm nudengiame dangtį ir dar patroškiname 15 minučių.
6. Suberiame rabarbarus kartu su cukrumi. Troškiname apie 10 minučių iki suminkštėja rabarbarai. Įdedame druskos, pipirų ir smulkintos kalendros. Išmaišome.
7. Patiekiame su ryžiais, kuskusu ar duona.

Pagal danų žurnalą "Bolig Liv". Už vertimą iš danų kalbos gilus reveransas Ievos vyrui.

Skanaus!

14 komentarai:

Vio 2011 m. birželio 13 d. 08:56  

nu jo šunėkas ne iš protingųjų. tėvai turėjo tokį..buvo truputį psichinis. tai ir užjaučiu. o šita aviena, aš nesu jos anei ragavus iš vis gyvenime...keista..yra dar va pasirodo ką nuveikt.. :)

Jurga 2011 m. birželio 13 d. 09:12  

Bet jis konkrečiai durnas. Laksto po terasą galvą užvertęs į dangų ir loja, loja, loja :S

O dėl avienos... blemba, kaip taip gali būt? :)

Indrė 2011 m. birželio 13 d. 09:20  

Hehe kaip tik spėjau aną savaitę kibinus su aviena pagaminti ir sužinoti, kad man ji patinka. Su rabarbarais - kodėl gi ne. Ratas produktų, ko niekada nevalgyčiau labai siaurėja :] kol kas ten tik naminiai augintiniai, vabalai ir salierai :D Gaila artimiausiu metu išvis neteks jokios mėsos pirkti, nes yra svarbesnis pirkinys - šaldytuvas...

Jurga 2011 m. birželio 13 d. 10:13  

Šaunuolė, Indre, kad va taip atrandi naujus skonius :)
Su sliekais ir naminiais augintiniais viskas aišku, o salierai kuom nusikalto, kad jų nevalgytum? :D

Indrė 2011 m. birželio 13 d. 10:40  

Na gal aš juos blogai pagaminau (dėjau į tą citrusinę Džeimio vištą ant daržovių keptą). Na nepatiko nors tu ką. Kažkuo pankolius primena... Jų irgi nelabai ,bet neužskaitau, nes pankolių arbatą mėgstu :]]

Mindaugas Danys 2011 m. birželio 13 d. 14:16  

čia gal Bistryčios g. tokia didelė terasa?

Rennie 2011 m. birželio 13 d. 15:47  

Avieną ir rabarbarus labai mėgstu, man turėtų būti pats tas.

Jurga 2011 m. birželio 13 d. 19:41  

Indre, tada suprantu. Mhm, jie turi šiokio tokio pankoliškumo :)

Nea, Mindaugai, čia Lazdynuose.

Rennie, lauksiu atsiliepimų :)

Žiupsnelisdruskos 2011 m. birželio 13 d. 21:22  

Jurga, o čia aviena ar ėriena? Avienos aš niekada nesu ruošusi, bet ėriena turbūt mėgstamiausia mėsa ir jos 'kvapas' man yra kažkokia mistika, nes niekada nieko BLOGO ar NEMALONAUS nesu užuodus. Ėriena skaniai kvepia.. ėriena!

Jurga 2011 m. birželio 14 d. 09:18  

Ten aviena, Milda. Pas mus ėrienos sunkiai rast galima. Bent jau aš nerandu niekur. Ir šiaip nei aviena, nei ėriena nėra populiari ant LT kažkodėl.

ieva 2011 m. birželio 14 d. 09:49  

yea baby! :)

dabar Tau reiks daryt levandų ledus arba kepenėlių pate su levandomis ;)

Lina 2011 m. birželio 14 d. 09:55  

O as labai labai labiausiai megstu aviena. Ir man kvapas malonus ir siaip labai skanu. Iki siol nebuvau girdejusi tokio varianto su rabarbarais, nors ir gyvenu skandinvijoje ir daniskai skaityti moku:-) Bus labai idomu pabandyti.

Jurga 2011 m. birželio 14 d. 12:55  

ieva, turi tą kepenėlių pate? :) Skamba pikantiškai.

Lina, nepagalvok klaidingai. Tai nėra koks tai tradicinis danų receptas. Tiesiog verstas iš daniško žurnalo :) O receptą išbandyk ;) Labai skanu.

Vio 2011 m. birželio 15 d. 09:17  

chaa koks durnas šuo :D
aš gi dariau kepenėlių pate su levandom pagal Ievos pasidalintą receptą užpreitom Velykom :)
o kur man tą avieną gaut reikėjo mažam tokiam? :))

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP