Blyneliai su obuoliais
Kadangi prasidėjo nekulinarinis-tingėjimo-atstokitvisinuomanęs-noriubūtnamųšeimininkė-kokiaprasmė-kameprasmė periodas, tai paprastas ir greitas recepčiuks ateinančio savaitgalio (Nors gal kiek neįprasta jau pirmadienį pradėti galvoti apie savaitgalį) pusryčiams. Blynai užmatyti rusiškam Saveur, 1/2012, bet ten kažkaip labai chitriai ir sudėtingai visas procesas aprašytas - pirma obuolius pakepinti svieste, tada juos apvolioti tešloj, tada dėti į keptuvę ir taip suformuoti didelį blyną. Ir dar kartą viską apkepti. Bet galima gi viską ir paprasčiau padaryti. Kiekį pritaikiau vienai porcijai.
Reikės:
1 kiaušinis
žiupsnelis druskos
60 ml miltų
60 ml pieno
1 a. š. vanilinio cukraus
1 vidutinis obuolys (arba 2 maži)
aliejaus kepimui
1 a. š. cukraus pudros sumaišytos su žiupsniu cinamono
1. Na, blynus tikrai mokam visi užsimaišyt. Visi turit savo metodus, gudrybes ir aš gal jau nemokysiu to daryt. Tai ir nesiplėsiu. Užsimaišom tešlą ir paliekame šiek tiek pastovėti. Šiaip Saveur rašo, kad reikia palikti valandai, bet aš tiek niekada nepalikinėju. Paprastai palaikau 10-20 minučių. O Jūs kiek laikot? Ar visai nelaikot?
2. Kol tešla "ilsisi", nulupame obuolį, perpjauname per pusę, išpjauname sėklas, supjaustome plonais griežinėliais.
3. Imame nedidelę keptuvę, įkaitiname, įpilame šlakelį aliejaus. Tešlos įpilame per visą keptuvę. Ant viršaus išdėliojame obuolio skilteles. Šiek tiek pakepame, apverčiame ir dar šiek pakepame. Išeina lygiai du blynai.
4. Dedame į lėkštę ir apibarstome cukraus pudra su cinamonu pagal skonį.
14 komentarai:
Šitą ir aš dariau laaabai senai, net bloge yra :) Bet toks paskrudęs gavosi, kaip ir pas tave. Matyt, tokia jo dalia :)
Jezau, koks įdomus katinas, kokia čia veislė?
>> (Nors gal kiek neįprasta jau pirmadienį pradėti galvoti apie savaitgalį)
Norma. ^iandien 9:30 bendradarbei rašiau per komunikatorių, "Aaaaagneeeeeeeeeeeeeeeeeee, noriu savaitgalio"
:D
Manau, gardumas šiek tiek pakepusį blyną, prieš apverčiant, pabarstyti cukrumi ir, jei keptuvėj nebeliko, uždėti sviesto - obuoliai karamelizuotųsi:)darau taip su prancūziškais skrebučiais, gal ir čia neblogai išeitų:)
o blynų tešlą, sako, geriausia šaldytuve palaikyt, valandą. Tada glitimas išsiskiria. Pati palaikau bent pusval. ne šaldytuve. Gal ir verta pabandyt laikyt šaltai.
Nieko sau dydžio blynELiai. Smagu (nes nieko baisaus tokiuos dalykuos nebūna) ir įsivaizduot, kaip tuomet atrodo tavieji blynai. :)
Ėėė, ir galima - paprašysiu? Kai jau bus aišku, kokiaprasmė-kameprasmė, galima atsakymą paviešint? Na, įkvėpimui ir/ar nusižiūrėjimui. :)
Karolina, jei yra daugiau riebalų, jie ne taip greitai apskrunda, nors man jis visai nemaišo :)
Anonime, cornish rex :)Labai mieli padarėliai :)
Jule, jei taip sakai :D
Vita, mhm... turėtų gerai išeit su tuom cukrum.
Nelabai būna laiko tešlą laikyt visą valandą. Ir taip jau šeštadieniais atsikeliu vos ne per pietus :))
Insolente, nu nėr jis labai diiidelis tas blynas. Mano keptuvė mažutė nu :D
Dėl atsakymo... aš dabar galiu pasakyt, kokios išvados prieisiu - nėr ko vienoj vietoj sliekų ieškot ir vaidint mirštančios gulbės :D
Skaniai atrodo :) Aš kažką panašaus su bananais dariau, irgi neblogai :)
Su bananais turi būti visai gerai, Viktorija :) Bent jau man taip atrodo.
kažkada esu bandžiusi į pačią blynų tešlą įtarkuoti obuolių su cinamonu, bet tokie blynai su obuoliais atrodo gerokai įdomiau ir skaniau. :)
O as isvis kaip is menulio iskritus - niekada net negirdejau, kad reikia tesla pailsint.. Grazus blynai. O as, zinok, jau nuo sekmadienio vakaro sestadienio pusrycius planuoju.
Domante, man šitas variantas labiau patinka nei įtarkuoti :)
Milda, pabandyk ;) jie tokie... šiek tiek kitokie išeina nei kepant iš karto.
A ko taip anksti pradedi planuot? :))
Vajė kaip skaniai atrodo. Būtinai reikės pabandyti!
Sveiki, jusu tinklarascio nuotraukos pasakiskos! gal isduotumete paslapti koki fotoaparata naudojate??
aciu :)
Ačiū labai :) Naudoju Nikon D7000, objektyvas 50 mm, f 1.8 :)
Rašyti komentarą