Būtina išbandyti

Taigi kovo mėnesio must try sąraše atsidūrę receptai. Kai kas buvo net ir išbandyta.

Savaitgalio (ir ne tik) pusryčiams


Rūkytos lašišos ir apelsino paštetas
Rūkytos lašišos ir apelsino paštetas - Eglė visai neseniai savo savaitgalio džiugesiuose buvo paminėjusi. Man labai jis patiko. Apelsinas ir citrina ten labai niam. O su daiginta rukola iš viso gerai suėjo.

Žirnelių daigai su česnaku ir kiaušiniene - žirnelių daigai man buvo mėnesio atradimas. Ne pats daigų faktas, aišku. Tuos tai daiginu visokiausius ir dedu visur. Bet pats žirnelių daigų dydis kažkaip nustebino. Prieš kelias dienas pasisodinau ir aš. Man atrodo, turėtų būt skanu.

Kepti duonos gabaliukai su skystu kiaušiniu - karališkiems savaitgalio pusryčiams.

Omletas su prieskoninėmis žolelėmis ir špinatais

Sardinių paštetas su citrina


Užkandžiai, salotos, sriubos


Baklažanų musas - mano meilė baklažanams yr didelė ir neišmatuota.

Morkų avokado salotos

Kepto pankolio sriuba su rūkyta lašiša - pankolis su žuvim... mmm.... yr gi žiauriai skanu.

Apie sultinius


Pagrindiniai patiekalai


Prieskonių mišinys žiediniams kopūstams

Ottolenhgi mėsos kukuliai - tik gaminau ne su malta jautiena, bet su vištiena. Su jautiena ir turėtų būtų skanūs.

Kepta višta su citrinžole 

Kopūstų, svogūnų ir paprikų tarta - vien į nuotrauką pažiūrėjus kaupiasi seilės. 

Pasta su kopūstas ir ančiuviais - šitą išbandžiau. Labai patiko. Nežinau, kaip kitiems, bet man kepti kopūstai yra skanu.

Kepti žiediniai kopūstai - šitas receptas yra žiauriai geras. Bandžiau ir su žiediniais kopūstais, ir su brokoliu. Vienodai gerai. O prieskonių mišinys yra idealus visokių prieskonių sunaudojimui. Pasidariau jau antrą kartą.


Desertai


Pasta su keptais kopūstais ir ančiuviais

Varškės sausainiai - patiko "sulankstymo" būdas.

Sezamų sausainiai

Šokoladiniai keksiukai - na, skaniai atrodo gi.

keksiukai su mėlynėmis

Šokoladiniai cupcake'ai

Snickers pyragas


Kruasanai - kada nors tikrai gaminsiu.


Įvairūs


Ottolenghi mėsos kukuliai
Bulgariškas prieskonių mišinys - sprendžiant iš sudėties, turėtų būt geras.

Cukrus su žolelėmis - nors sunkiai įsivaizduoju cukrų su šalavijais, bet kodėl gi ne.

Migdolų pienas

8 komentarai:

Citrina ir bulvė 2012 m. kovo 29 d. 14:00  

kaip fainiai... ypač pusryčiai, visi be galo viliojantys. Ir aš noriu išbandyt lašišos apelsino paštetą... ir dar daug visko norisi išbandyt, galva susisukus. :)

Rennie 2012 m. kovo 29 d. 15:54  

Bet tai žirneliai kookie įspūdingi. O aš irgi šiandien prie daigintinių temos kaip susitarusi prisėdau :)

Juliana 2012 m. kovo 29 d. 18:17  

Varškės sausainukai iš mano vaikystės :) Minkšti viduje su traškia plutele ant viršaus. Ehh, ehh :)
Daug skanumynų tuose internetuose, tik kaip suspėt viską... :)

Unknown 2012 m. kovo 29 d. 21:33  

Citrina ir bulve, mane pačią šitie pusryčiai ypač vilioja. Visus noriu išbandyt :)

Rennie, mhm... lygiai tą patį apie juos pagalvojau :) Na, skonis turi būt jų geras.

Juliana, o aš nesu mačiusi tokių sausainių. Nei ragavusi kažkaip niekada.
Neįsivaizduoju ir aš, kada viską reikia spėt išbandyt. Ir to norisi, ir ano, o laiko vis pritrūksta :)

Citrina ir bulvė 2012 m. balandžio 2 d. 15:28  

Jurga, o kaip tu daiginai rukolą? Jų sėklos tokios mažytės...

Unknown 2012 m. balandžio 2 d. 20:12  

Ant vienkartinio rankšluosčio. Pirmiausia patiesiu į indą rankšluostį, sudrėkinu, o tada išberiu sėklas. Ir laistau du kartus per dieną. Arba pagal poreikį :)

Citrina ir bulvė 2012 m. balandžio 2 d. 21:55  

O, kaip paprastai :) Einu taip jas ir patalpinsiu :) ačiū!

keistai paprasta 2012 m. balandžio 22 d. 14:48  

Su ricotta ką tik padariau, kaip galima tokį skonį padėt stingt per naktį a? Skanumėlis koksssssss...... Ačiū! ;)

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP