Keptas šamas su keptais svogūnais aluje
Praeitą kartą rašiau apie garintą šamą su pankoliais. Kadangi man dar liko to dovanoto šamo, tai šį kartą keptas šamas su keptais svogūnais aluje. Pagal receptą svogūnų padažą reikia sutirštinti miltais, bet man labiau patinka palaukti, kol alus nugaruoja ir viskas pradeda karamelizuotis.
Reikės:
šamo filė
miltų apvoliojimui
sviesto kepimui
2 didelių svogūnų
apie 300 ml alaus
1 a. š. muskovado cukraus
1 v. š. sidro acto (arba baltojo vyno acto)
druskos, baltųjų pipirų pagal skonį
Šamo filė supjaustome norimo dydžio gabaliukais, apvoliojame miltuose ir iškepame svieste.
Svogūną supjaustome kubeliais. Keptuvėje ištirpiname sviestą, sudedame svogūnus ir apkepame apie 5 minutes ant mažos ugnies. Supilame alų. Verdame viską 15 minučių, arba kol alus beveik išgaruoja. Įberiame druskos pagal skonį, baltųjų pipirų, muskovado cukraus ir supilame actą. Išmaišome ir dar patroškiname kelias minutes.
Patiekiame su bulvių koše.
Šaltinis N. Marcinkevičienė "Metai už stalo". Šiek tiek pakeista.
8 komentarai:
Tai kiek laiko tu viena tą šamą valgai? Kašarai nepadeda? ;)
Labai skaniai atrodo, o karamelizuoti svogūnai tai visada skanu!
Aš tos medžiagos irgi turiu :) Vaikams patalynę pasiuvau :)
Dar pamiršau pagirti lėkštę. Nu nerealiai ji man graži
Taigi jis ne toks jau mažas buvo. Pirma vieną pusę filė, o po to antrą nu :D
Blemba, patalynę iš mano "staltiesės"? :D
lėkštę tai už 1,5 lt paėmiau iš Maximos. Paskutinė buvo likusi.
uppppssss... turbūt aš visas lėkštes į sodybą surinkau :D atrodo yumi :)
Ot kokia :D
Ilgai "medžiojau", kol radau tinkamas bei kiekį reikiamą :D Bet, kaip pastebėjau, ne pirmą kartą jos tampa akcijinėmis, taip kad dar bus manau ir Tau, jei reikia :)
Kad jos dingo iš viso prekybos. Kaip ir tokios vienos pieno spalvos lėkštės, kol aš galvojau, ar man jų reikia. Nusipirkau vieną didelę, o po to sumąsčiau, kad reiktų antros tokios, bet jau buvo per vėlu :)
labai skaniai atrodo.
JAV šamus gaudo rankomis- toks sportas kaimietukų http://animal.discovery.com/videos/hillbilly-handfishin-noodling-a-70-pound-catfish.html
Aš buvau kartą nusipirkus šamukų(catfish), ir tikrai,jautėsi stiprus dumblo kvapas- nevalgiau. Reiks mėgint lietuviškų.
Rašyti komentarą