Garstyčių tarta


Užsiprieskoniavau vienintelę savo palangę visokiais ten builiais, dašiais, mairūnais, šalavijais, raudonėliais, čiobreliai, lofantais, melisom ir bazilikais. O galėjau gi pasisodint raudonų pelargonijų kaip visi normalūs žmogai. 

----------

Garstyčių tarta iš Dorie Greenspan knygos "Around my french table". Labai paprasta, bet tikrai gardi. Kai tik turguje atsiras tikrų pomidorų, būtinai bandysiu variantą su jais. Jūs irgi pabandykit. Vietoj morkų ir porų įdėkite riekelėmis supjaustytų pomidorų, o daugiau viskas tas pats.  



Tartos pagrindas (forma 24 cm):
156 g miltų
1 v. š. cukraus
1/2 a. š. druskos
85 g sviesto (tiesiai iš šaldytuvo)
1 didelis kiaušinis
1 a. š. šalto vandens

Sumaišome miltus, cukrų ir druską. Gabaliukais supjaustome sviestą ir pirštais sutriname su miltais iki trupinių. 

Kiaušinį lengvai suplakame su vandeniu ir užpilame ant tešlos. Su šakute tešlą išmaišome. Galiausiai rankomis suformuojame rutulį ir jį suplojame. Suvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą mažiausiai 3 valandoms. 

Ant miltuoto paviršiaus iškočiojame tešlą ir perkeliame į formą. Suformuojame formos kraštus, tešlos perteklių nupjauname peiliu. 

Tešlą vėl dedame į šaldytuvą vienai valandai. 

Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių. Kepame apie 20 minučių, arba kol lengvai paruduoja. Viršų galite uždengti folija ir užberti pupomis. 





Tartos įdaras:
1 didelė stora morka
3 maži porai, tik baltosios dalys
2 rozmarino šakelės
3 dideli kiaušiniai
6 v. š. grietinės (aš dėjau natūralaus jogurto)
2 v. š. Dižono garstyčių
2 v. š. grudėtųjų garstyčių
druskos ir baltųjų pipirų pagal skonį

Morkas ir porus supjaustome 5-6 cm ilgio šiaudeliais. Sudedame į garintuvą, ant viršaus uždedame rozmarino šakelę ir gariname apie 10 minučių, arba kol daržovės suminkštėja.

Kiaušinius sumaišome su jogurtu (arba grietine), garstyčiomis, druska ir baltaisiais pipirais. 

Kiaušinių plakinį supilame į iškeptą pagrindą ir sudedame garintas daržoves. Ant viršaus uždedame rozmarino šakelę. 

Kepame 200 laipsnių temperatūroje apie 20-30 minučių, arba kol iškepa. 





10 komentarai:

Unknown 2012 m. gegužės 2 d. 20:51  
Autorius pašalino šį komentarą.
Mindaugas 2012 m. gegužės 2 d. 20:54  

Reiks kada pasigamint, kadangi jos knygos neturiu, tad thanx ;)

Jura 2012 m. gegužės 2 d. 21:07  

as irgi sia tarta esu nusiziurejusi. Labai smagios nuotraukytes.

Aušra 2012 m. gegužės 2 d. 21:16  

dar graziau, nei originalas!

Milda 2012 m. gegužės 2 d. 21:35  

Labai graži tarta, bet dar gražesni tavo žolynai ant palangės! Mano tai paauga paauga ir numiršta..

Laurute 2012 m. gegužės 3 d. 01:35  

Aha, man irgi kažkodėl numiršta. :) Daabr čiobrelį auginu, tai net stebiuosi, kad vis dar gyvas... :) O tarta tai sveikuoliškai atrodo. :)

Unknown 2012 m. gegužės 3 d. 09:43  

Gaminkit, gaminkit :)

Dėl žolių tai tos parduotuvinės man irgi ilgai nesilaiko. Rozmarinas tveria daugiausiai pusmetį. Geriausia yra pirkti daigus iš turgaus. Dabar kaip juos pardavinėja. Arba auginti iš sėklų :)

Dalia 2012 m. gegužės 3 d. 10:51  

Labai labai gražios nuotraukos... Tarta turėtų būt skani, tokia pavasariška :)

Anonimiškas 2012 m. gegužės 3 d. 14:54  

Gardziai atrodo, ale kiek darbo....

Jurgittos receptai 2012 m. gegužės 8 d. 13:47  

O mano simpatija kaip tobulai ziovauja :))

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP