Marmurinis keksas su mėtomis


Sakiau, kad mėtų nemėgstu, bet dabar biški gal persigalvojau. Persigalvojau tai jau šiek tiek anksčiau, kuomet paragavau šaltos pipirmėčių arbatos. Nuuu... Kažkaip visai labai patiko. O šitam kekse jos irgi taip jau maloniai tą gomurį nuteikia. Reiks pradėt pipirmėčių arbatą gert, o ir nervams, sako, gerai.  

Reikės 
(formos plotis - 22 cm, aukštis - 10,5 cm):
265 g miltų
1 1/4 a. š. kepimo miltelių
1/2 a. š. druskos
170 g kambario temperatūros sviesto
200 g cukraus
4 dideli kiaušiniai
1/2 a. š. vanilės ekstrakto
120 ml pieno
1/4 a. š. mėtų ekstrakto*
100 g baltojo šokolado
100 g juodojo šokolado

Dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius ir druską. 

Mikseriu išplakame sviestą iki purumo (apie 3 minutes). Suberiame cukrų ir dar plakame 2-3 minutes. Po vieną įmušame kiaušinius. Kiekvieną kartą gerai viską išplakdami. Supilame vanilės ekstraktą ir vėl šiek tiek paplakame.

Miltus suberiame per tris kartus, o pieną supilame per du, t.y. beriame trečdalį miltų, išplakame. Supilame pusę pieno, išplakame. Ir vėl miltai, pienas ir miltai. 

Garų vonelėje ištirpiname baltąjį ir juodąjį šokoladus (Aišku, atskirose vonelėse). Šiek tiek atvėsiname. 

Tešlą padaliname į dvi dalis. Į vieną dalį įlašiname mėtų ekstrakto ir ištirpinto baltojo šokolado. Viską išmaišome. O į kitą dalį įmaišome juodąjį šokoladą ir taip pat išmaišome. 

Formą ištepame sviestu ir apibarstome miltais. Miltų perteklių iškratome. Ir dedame vieną šauktą juodos tešlos, o kitą šaukštą baltos. 

Kepame iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie pusantros valandos. Taip yra parašyta knygoje. Aš kepiau 180 laipsnių apie 45 minutes. Bet žiūrėkit, aišku, pagal savo orkaitę. 


* Mėtų ekstrakto, jei neklystų, ant LT nėra pirkti. Jį keičiau mėtų tinktūra, kurią pardavinėja vaistinėse. Jos kaina yra beveik 5 Lt. 


Šaltinis Dorie Greenspan "Baking".



9 komentarai:

Aušra 2012 m. balandžio 23 d. 20:53  

Dorie Rocks! keksas super, o katinas ar tik ne mano Nilsas...???

Nendre 2012 m. balandžio 23 d. 20:59  

Man irgi buvo keista Meta kepiniuose, bet kaip pasidariau metiniu keksiuku sokoladiniu, su metiniais sokoladiniais gabaliukais - tai keistumasd dingo. TIkrai skanu.

Nendre 2012 m. balandžio 23 d. 21:00  

Persiprasau uz klaidas, net geda pasidare pamacius kiek vienam sakinyje klaidu padariau ....

Diana 2012 m. balandžio 23 d. 21:38  

Apskritai, tai man šie apvalūs keksai kažkokios magijos turi. Keksų keksai. Ir skonių begalės.
O ir šito gabalėlio norėčiau, kad man tylom, suvyniotą į popierių, kas įdėtų. :)

Miglė 2012 m. balandžio 23 d. 21:56  

O aš jau praeitą savaitę pradėjau svajot apie mėtų arbatą iš šviežiai darže nuskintų lapelių... Ech, kiek ten iki vasaros :)

Asta 2012 m. balandžio 24 d. 02:09  

va šito kekso tai labai norėčiau prie arbatos vėsų vakarą... paieškos objektų Australijoje sąrašą reik papildyti mėtų ekstraktu :)

Ausrra 2012 m. balandžio 24 d. 12:58  

O man įdomu, kaip suprantu buvo įpilta 1/4 šaukštelio mėtų tinktūros ir tai panašiai gavosi dvylika lašų? Ar pakako to "mėtiškumo"? Atrodo, kaip visuomet, puikiai :)

Jurga 2012 m. balandžio 24 d. 20:45  

Aušra, kadangi naudoju tuos matavimo šaukštus, tai dėjau lygiai 1/4 a.š. Net neįsivaizduoju, kiek tų lašų ten yra :) Mėtiškumo pakako :) Tik tos tešlos man netolygiai pasiskirstė, tai vienur intensyviau jautėsi, o kitur visai nesijautė :)

Rennie 2012 m. balandžio 25 d. 11:48  

Skaniai atrodo :) Mėtos man tikras gėris.

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP