Spageti su tunu, jalapeno pipirais ir obuoliu


       Neseniai peržiūrinėjau visokius informacinius bukletus, parsivežtus iš kelionių. Na, žinot, būna jų info centruose daug. Taaaip, turiu jiems silpnybę. Susirenku viską... reikia, nereikia... vėliau kartais net ir praverčia, o ir šiaip smagu po kiek laiko pavartyt ir prisimint keliones. Taigi kuičiuosi aš po tą dėžę ir randu visą pluoštą norvegiškų receptų. Tiesa, kai kurie norvegų kalba. Bet argi tai didelė problema šiais laikais? Yra noras, yra google‘as, yra online žodynai... be to, ne tiek jau daug ten ir verst reikia. O jei neišsiverčia.... kaip sako vienoj reklamoj – improvise!
       Taigi šį kartą receptas, nugriebtas kažkokiam prekybos centre Norvegijoje (Pas mus ir galima panašių rast Rimi). Patiekalas labai tinka šaltam vakarui – lengvai aštru ir gaivu.

200 g spagečių
1 skardinė tuno šaltinio vandenyje
1 svogūnas
1 didelis obuolys
0,5 a. š. kario
4-5 griežinėliai jalapeno pipirų
1 v.š. miltų
2 v. š. garstyčių
pieno
druskos

       Išverdam spagečius, perpilam šaltu vandeniu ir atsidedam į šoną. Aliejuje pakepiname kubeliais supjaustytą svogūną. Sudedame prieskonius - karį, susmulkintus jalapeno pipirus, garstyčias. Šiek tiek dar viską pakepiname. Tada įdedame miltų ir dar šiek tiek maišydami pakepiname. Sudedame kubeliais supjaustytus obuolius ir tuną, įpilame pieną. Nuolatos maišome, kol padažas pradeda tirštėti. Sudedame spagečius ir viską gerai išmaišome.

       Skanaus!

 

 

4 komentarai:

duonosirzaidimu 2010 m. sausio 31 d. 18:23  

Tunas šaltinio vandenyje? Negirdėta.
O idėja labai labai gera. Ir skani. Ir greita. Žodžiu, dešimt balų :)

Savaitgalio rendezvous 2010 m. sausio 31 d. 18:52  

šitą tuną perku Mark&Spencers parduotuvėje. tikrai vertas dėmesio.

Egle 2010 m. vasario 1 d. 14:49  

Sveika prisijungusi :) Aš taip tyliai slapčia laukiau ir tikėjausi :) ir sulaukiau :)

Savaitgalio rendezvous 2010 m. vasario 1 d. 15:14  

Egle, ačiū :)

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP