Žuvienė

    
       Visai neplanavau šio įrašo, bet sriuba išėjo jau tokia... na.. tokia skani ir kvapi, kad negaliu nepasidalinti. Vakar pirmą kartą pjausčiau upėtakio filė (taip, taip, nepraleidau vieno tinklo akcijos :) ) Po mano pjaustymų ant kaulų dar visai padoriai liko žuvies. Sumečiau į puodą kaulus, uodegą, galvą ir išviriau sultinį, o šiandien beliko išvirti turėtas daržoves.
       Jums reikės:
1 morkos
1 svogūno
1 paprikos
skardinės pomidorų be odelių
5-6 v. š. ryžių
druskos, pipirų, poros lauro lapų, kario ir čili miltelių

       Nelabai net ir yra ką rašyti... Į sultinį sumetam pjaustytas daržoves, ryžius ir prieskonius. Čili nereikėtų padaugint, turi būti tik šiek tiek aštru. Virti apie 30 min. Pagardinti galima grietine. Aš paprastai pilu pieno.
       Skanaus!

2 komentarai:

Egle 2010 m. vasario 2 d. 13:04  

Kiek šeimininkių, tiek ir receptų :) Maniškis prašo, kad užbalinčiau lydytu sūreliu, bet tada jau jokios druskos į sriubą nededu. Šiaip skanu labai.

Su pomidorai žuvienės nesu virusi, tik troškinti juose žuvį mėgstu. Ir kaip aš nepagalvojau? :)

Savaitgalio rendezvous 2010 m. vasario 2 d. 14:27  

Su lydytu sūreliu pirmą kartą girdžiu :)reiks kada pabandyt. O pieną pilu greičiau iš praktinių paskatų - nereikia laukt, kol atšals sriuba :)o ir šiaip retai perku grietinę.

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP