Baklažanų salotos su mocarela
Pagrindinė šios savaitės tema, aišku, knygų mugė. Visi tik ir skuba dalintis kas ką nusipirko, ką matė, ką aplankė, ką susitiko. Man ten niekada neužtenka vienos dienos. Visada einu du kartus. Kad ir kaip nepatiktų stumdytis ir plaukt pasroviui su minia, bet vis tiek knygų mugė turi kažką tokio, kas traukia ten eit vėl ir vėl. Dažniausiai einu iš ryto arba jau vakare, tada tikrai žmonių būna nedaug - gali laisvai žioplinėt, vartyt knygas ir tiesiog mėgautis pačiu buvimu ten.
Šiemet kaip niekada buvo gausus naujų kulinarinių knygų pasirinkimas ir susitikimų su jų autoriais. Gaila, bet energingąjį Jamie Lietuvoje tikriausiai dar negreit išvysime (Nors man užtektų ir susitikimo su A. Bourdain). Retai perku receptų knygas - kam pirkti, jei internete galima rasti tą patį, ar ne? Aišku, malonu yra vartyti knygą, bet pakloti 80 Lt už receptus ir gražias nuotraukas nesu nusiteikusi.
Na, gerai, laikas imtis salotų. Įkvėpimas atėjo žiūrint į Julijos Visockajos "Baklažanų salotas su mocarela". Teisingai Beata pasakė, kad kiekvienas mūsų esam unikalūs ir receptus interpretuojam savaip. Taigi, kaip dažnai man būna - įsitikinus, kad ir jums taip pat - iš originalių salotų liko tik pagrindinės sudedamosios dalys.
2-3 mocarelos gabaliukų
1 baklažano
1 paprikos
5-7 saulėje džiovintų pomidorų
1 česnako skiltelė
juodų alyvuogių
klasikinio prancūziško salotų užpilo (jei neturit, galit tiesiog pakeisti alyvuogių aliejumi)
druskos, pipirų, baziliko
prancūziško batono
Suplėšome mocarelą, sausai pakepiname riekelėmis supjaustytus baklažanus. Stambiomis juostelėmis supjaustom papriką ir taip pat sausai pakepiname. Tada sausai pakepame batoną. Visus produktus sudedame į dubenį, pabarstome druska, pipirais, baziliku. Užpilame salotų užpilu, rankomis atsargiai viską permaišome ir paliekame salotas šiek tiek pastovėti.
Po 10 minučių galime mėgautis nuostabiomis salotomis. Dar taurė balto vyno, krūva naujų knygų... ar galima norėt geresnės apniukusios popietės?
8 komentarai:
Na, ma Bourdain'as - 1000 kartų didesnis autoritetas nei Jamie (bet mes ir taip tą žinom)>.
Tiesa, mačiau, kad godojaisi, kad negavai "Šokolado". aš turiu "Šokoladą" namie, tik plonais viršeliais. Galiu paskolint, jei nori perskaityt. Man šiuo metu tikrai nereikia :) Tikrai tikrai.
ai, Egle, nevaryk ant mano Jamie :))) jis gi toks žavus :) Bourdain'o "No reservation" man ne itin patiko. Nors knyga tikrai puiki :)
dėl "Šokolado" - taip, noriu paskaityt, bet pirma turiu pabaigt Jurkevičių, o tada jau kreipsiuos :) ačiū už pasiūlymą :)
Taigi, gali paimti ir dabar, kada tik turi laiko - man nedega. Perskaitysi po 2 ar po 3 mėn. Man jos šiuo metu tikrai nereikia.
Jurkevičius įdomiai skaitosi. Vakar nuo 2,30 nakties iki 4,00 ryto skaičiau. Po gimtadienio :)
nelabai mėgstu skolintis knygas ir pati retai skolinu (ne kokia patirtis skolinimų :)), o taip ilgai laikyt tikrai nenorėčiau. tada mane sąžinė užgraužtų, kad taip ilgai negrąžinu :D
o Jurkevičius liuks. aš vakar ir ilgai lovoj skaičiau, kol jau akys beveik užsimerkė:)
Cha cha cha, vakarykštę naktį visos praleidom su Jurkevičium :))
Aš jau lovoj gulėdama atsiverčiau. Jau kaip ir miegot laikas, bet ne, sakau, dar vieną skyrių, na, dar vieną, ir dar :)
Salotos tavo puikios. Ir tokios tapybiškos nuotraukos! Lietuviškoj blogosferoj mažai fotografuojančių taip skaniai, kol kas vos du-tris suskaičiuoju žmogučius ;)
Jurga, suprantu apie ką kalbi :) (skolinimus), bet yra žmonės, kurie brangina knygą ir kuriems tikrai negaila. Tad feel free, jei tikrai norėsi.
tikrai čia juokingai mums išėjo su Jurkevičium :) Aš iki 12 val, tu tikriausiai iki 2 val, o po to jau Eglė nuo 2 val. perėmė jį :D
ačiū už nuotraukas :)
Eglė, susitarėm ;)
Kaip man jų dabar reiktų, tų salotų :) Niam :)
Rašyti komentarą