Lietiniai

Žiema, žiema, bėk iš kiemo!... Paskutinė proga prisikirsti sočiai ir riebiai, jei laikotės tradicijų. O man tai tik pretekstas išsikepti blynų.


Jums reikės:
100 g kukurūzų miltų
100 g miltų
2 kiaušiniai
apie 0,4 l gazuoto mineralinio vandens
2 v.š. cukraus
žiupsnis druskos
gabaliukas lašinių kepimui

Į miltus įmušame kiaušinius, suberiame cukrų, druską ir maišydami pilame mineralinį vandenį. Tešla turi būti skysta. Paliekame kokias 30 minučių tešlą pastovėti. Įkaitiname keptuvę, patepame lašiniais ir kepame lietinius.

Skanaus!

8 komentarai:

Saulės pieva 2010 m. vasario 15 d. 19:13  

Čia ne blynai, čia geltonosios rožės :) Noriu blynų. Tik nemoku kepti tokių gražučių plonų lietinukų :(

Juliana 2010 m. vasario 15 d. 19:42  

Mm kokios nuotraukos... Kaip išmokti taip fotografuot, jei rankos ne iš ten auga...? :(

Jurga 2010 m. vasario 15 d. 19:50  

Saulės pieva, tešlą daryk skystą ir išeis ;) ir lašiniu tepk keptuvę. Esu bandžiusi su aliejumi tept - neišeidavo tokie ploni.

Juliana, ačiū :) Jei norėsi išmokt, išmoksi :) tikrai :)

Mazi.stebuklai 2010 m. vasario 16 d. 09:21  

Jurga, žadinančios apetitą nuotraukos. Gausim blynų šiandien, valiooooo!!!! :)

Asta 2010 m. vasario 16 d. 18:43  

Vajetau, koks plonumėlis!!! Man lietiniai yra vis dar neatrasta žemė :) Bet ir nelabai stengiuos ją atrast - čia mano brangiausiojo darbas, cha cha :D

O dėl nuotraukų tai taaaip, nuostabios, žodžių trūksta. Bet čia ne tik rankomis tikriausiai rūpintis reiktų, bet ir tuo, ką rankose laikai, ne visi fotikai leis tokį grožį sukurt :)))

Jurga 2010 m. vasario 18 d. 15:16  

Gerda, Asta, ačiū :)

Giedre 2011 m. spalio 8 d. 17:25  

Kuo galima pakeisti lasini? ar bandete cooking spray?

Jurga 2011 m. spalio 9 d. 10:02  

Giedre, nesu bandžiusi cooking spray :) Šiaip turėtų būt geras daiktas. O dėl lašinio... Man patinka su lašiniu, tai kažkaip ir negalvojau apie jo keitimą :)

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP