Lietiniai
Žiema, žiema, bėk iš kiemo!... Paskutinė proga prisikirsti sočiai ir riebiai, jei laikotės tradicijų. O man tai tik pretekstas išsikepti blynų.
Jums reikės:
100 g kukurūzų miltų
100 g miltų
2 kiaušiniai
apie 0,4 l gazuoto mineralinio vandens
2 v.š. cukraus
žiupsnis druskos
gabaliukas lašinių kepimui
Į miltus įmušame kiaušinius, suberiame cukrų, druską ir maišydami pilame mineralinį vandenį. Tešla turi būti skysta. Paliekame kokias 30 minučių tešlą pastovėti. Įkaitiname keptuvę, patepame lašiniais ir kepame lietinius.
Skanaus!
8 komentarai:
Čia ne blynai, čia geltonosios rožės :) Noriu blynų. Tik nemoku kepti tokių gražučių plonų lietinukų :(
Mm kokios nuotraukos... Kaip išmokti taip fotografuot, jei rankos ne iš ten auga...? :(
Saulės pieva, tešlą daryk skystą ir išeis ;) ir lašiniu tepk keptuvę. Esu bandžiusi su aliejumi tept - neišeidavo tokie ploni.
Juliana, ačiū :) Jei norėsi išmokt, išmoksi :) tikrai :)
Jurga, žadinančios apetitą nuotraukos. Gausim blynų šiandien, valiooooo!!!! :)
Vajetau, koks plonumėlis!!! Man lietiniai yra vis dar neatrasta žemė :) Bet ir nelabai stengiuos ją atrast - čia mano brangiausiojo darbas, cha cha :D
O dėl nuotraukų tai taaaip, nuostabios, žodžių trūksta. Bet čia ne tik rankomis tikriausiai rūpintis reiktų, bet ir tuo, ką rankose laikai, ne visi fotikai leis tokį grožį sukurt :)))
Gerda, Asta, ačiū :)
Kuo galima pakeisti lasini? ar bandete cooking spray?
Giedre, nesu bandžiusi cooking spray :) Šiaip turėtų būt geras daiktas. O dėl lašinio... Man patinka su lašiniu, tai kažkaip ir negalvojau apie jo keitimą :)
Rašyti komentarą