Meksikietiški paplotėliai
Aš tikrai nesu pamišus dėl Jamie Oliver, kaip tai galėtų ir pasirodyti iš mano paskutinių įrašų. Man patinka jo laidos, knygos gal ne itin, bet laidas mielai žiūriu. Taigi šį kartą vienas mėgiamiausių mano užkandžių (kartais sueinantis ir kaip vakarienė). Pirmą kartą gamintas labai seniai, kai tik jo laidas pradėjo rodyti vienas lietuviškas kanalas. Ne viską tuomet spėjau užsirašyt, tai teko improvizuoti su žalumynais.
Tiesa, neseniai susilažinau. Jei laimėsiu, Jamie Oliver knyga mano... Aš nepamišus dėl jo. Tikrai.
Pirmą kartą gaminau pagal originalų receptą:
pundelio kalendros (Anksčiau vietoj jos naudojau krapus ir petražoles)
pundelio laiškinių svogūnų
1 paprikos
100 g tarkuoto čedario sūrio (arba kito gerai besilydančio sūrio)
tortilijų
dar galima įdėti čili pipirų, bet mano santykiai su čili yra keblūs, tai aš nededu.
Kalendrą, svogūnus, papriką smulkiai supjaustome, sutarkuojame sūrį. Viską išmaišome dubenyje ir dedame tarp dviejų tortilijų. Kepame sausai iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies maždaug po minutę.
Skanaus!
2 komentarai:
Panašiai ruošiu užkandą į gamtą. Skanu :)
Labai apetitiškai atrodo. Tu tikrai nesi pamišus dėl Jamie Oliver :D ;)
Rašyti komentarą