Sūrio sausainiai
Nebus jokios įžangos, nes galva ir taip šiandien zvimbia nuo durnų minčių apie gyvenimo prasmę, o dar diena tokia nei šiokia, nei tokia išpuolė. Ir net prieš pusvalandį suvalgytas šokoladinis keksiukas jos nepataisė. Kaip tyčia nusipirkau ne pirmo šviežumo. Na, būna dienų lyg tyčia, ar ne?
190 g miltų
100 g sviesto
1 kiaušinis
100 g. tarkuoto "Džiugo" sūrio
Įvairių prieskonių - džiovintų svogūnų, rozmarino, pankolio, itališkų žolelių mišinio. Iš principo galit naudot tokius, kokius mėgstat.
Kambario temperatūros sviestą sumaišom su tarkuotu sūriu. Įmušam kiaušinį. Ir pamažu iš pradžių maišant, o vėliau jau minkant suberiame miltus. Gerai išminkom tešlą ir suformuojam iš jos "dešrą", kurią įsukam į maistinę plėvelę ir paliekam šaldytuve 6-8 valandas.
Šaltą "dešrą" supjaustome maždaug 1 cm storio gabalėliais. Dedame ant skardos, išklotos kepimo popieriumi. Sausainių viršų pabarstome prieskoniais.
- Pirmą kartą kepant rekomenduoju pabandyt įvairius prieskonius. Man labiausiai patiko su svogūnais ir rozmarinais, nors ir kiti buvo skanūs. Ir kitą kartą prieskonius įmaišyčiau į tešlą.
Kepame 200 laipsnių temperatūroje apie 10-12 minučių. Kai gražiai paruduoja, galima jau traukti lauk. Sausainius būtinai palikit atvėsti ir tik tuomet perdėkit į lėkštę.
Skanaus!
Šaltinis - žurnalas "Gastronom" Nr. 05 (2010)
14 komentarai:
hmm, panašius ir aš kepu, tik niekada nepagalvojau apie palengvintą supjaustymą dešros pagalba. visada vargstu su formelėm ir kitokiais pribumbasais... dėkui už idėją!
O taip, labai patogu :)
AŠ lygiai tokius darau, net nespėju fotkint, kai brolis užgrobia visus ;) Su Džiugu rocks.
O su kokiais prieskoniais darai? Ar be nieko?
Tik rozmarinu arba juodaisiais pipirais. Arba be nieko. Ai dar su čili pipirais bandėm. Irgi geruliai.
aš tai tau pasakysiu kodėl keksiukas nevykęs buvo - nes nėr čia ko pirkalioti, reik pačiai kepti! nu svieto pabaiga, dievaži!
:)
Ieva mane aplenkė ir pasakė viską, ką ir norėjau pasakyt. Nėra ko pirkaliot keksiukų!!!
dar šį bei tą prisiminiau... o gi įvarau dar gerą saują sutraiškytų anakrdžių ir sezamo irgi dosniai įberiu... vat...
Tavo fotkės mane varo iš proto!!! :) Kažkur buvau nužiūrėjus tokius sausainius, jaučiu prie vyno išprotėjimas visiškas... :)
Nerealiai skanūs sausainiai, tikrai kepsiu namiškiams..:)
EGLE, džiovinti svogūnai su čili turėtų būt gerai.
IEVA ir EGLE B, tai yra vieninteliai patys geriausiai ir šauniausi šokoladiniai keksiukai, kuriuos perku. Jei kada susitiksim, aš jums jų nupirksiu ir pačios pamatysit :))
EGIDIJA, reiks pabandyt ir tavo variantus. Ačiū :)
VIOLETA, aha, prie vyno būt gerai ir prie alaus irgi nepamaišytų. Dėl nuotraukų tai stebini :)) tikrai, bet ačiū :)
KRISTINA, džiaugiuos, kad patiko :))
O jei Dziugo nera? Koks jis tas Dziugas? Kuo pakeist galima?
Su Edamer sūriu dariau, nes Džiugo nėra pas mus. Eina sau kaip skanu.
Ačiū už receptą.
Aurelija, bet kokiu kitu kietu parmezano tipo sūriu :)
Rūta, prašom :)
Rašyti komentarą