Sūrio sausainiai

       Nebus jokios įžangos, nes galva ir taip šiandien zvimbia nuo durnų minčių apie gyvenimo prasmę, o dar diena tokia nei šiokia, nei tokia išpuolė. Ir net prieš pusvalandį suvalgytas šokoladinis keksiukas jos nepataisė. Kaip tyčia nusipirkau ne pirmo šviežumo. Na, būna dienų lyg tyčia, ar ne?



190 g miltų
100 g sviesto
1 kiaušinis
100 g. tarkuoto "Džiugo" sūrio
Įvairių prieskonių - džiovintų svogūnų, rozmarino, pankolio, itališkų žolelių mišinio. Iš principo galit naudot tokius, kokius mėgstat.

       Kambario temperatūros sviestą sumaišom su tarkuotu sūriu. Įmušam kiaušinį. Ir pamažu iš pradžių maišant, o vėliau jau minkant suberiame miltus. Gerai išminkom tešlą ir suformuojam iš jos "dešrą", kurią įsukam į maistinę plėvelę ir paliekam šaldytuve 6-8 valandas.
       Šaltą "dešrą" supjaustome maždaug 1 cm storio gabalėliais. Dedame ant skardos, išklotos kepimo popieriumi. Sausainių viršų pabarstome prieskoniais.

       - Pirmą kartą kepant rekomenduoju pabandyt įvairius prieskonius. Man labiausiai patiko su svogūnais ir rozmarinais, nors ir kiti buvo skanūs. Ir kitą kartą prieskonius įmaišyčiau į tešlą.

       Kepame 200 laipsnių temperatūroje apie 10-12 minučių. Kai gražiai paruduoja, galima jau traukti lauk. Sausainius būtinai palikit atvėsti ir tik tuomet perdėkit į lėkštę.

       Skanaus!

       Šaltinis - žurnalas "Gastronom" Nr. 05 (2010)



14 komentarai:

egidija 2010 m. gegužės 26 d. 20:02  

hmm, panašius ir aš kepu, tik niekada nepagalvojau apie palengvintą supjaustymą dešros pagalba. visada vargstu su formelėm ir kitokiais pribumbasais... dėkui už idėją!

Jurga 2010 m. gegužės 26 d. 20:13  

O taip, labai patogu :)

Egle 2010 m. gegužės 26 d. 21:59  

AŠ lygiai tokius darau, net nespėju fotkint, kai brolis užgrobia visus ;) Su Džiugu rocks.

Jurga 2010 m. gegužės 26 d. 22:02  

O su kokiais prieskoniais darai? Ar be nieko?

Egle 2010 m. gegužės 26 d. 22:23  

Tik rozmarinu arba juodaisiais pipirais. Arba be nieko. Ai dar su čili pipirais bandėm. Irgi geruliai.

ieva 2010 m. gegužės 26 d. 23:19  

aš tai tau pasakysiu kodėl keksiukas nevykęs buvo - nes nėr čia ko pirkalioti, reik pačiai kepti! nu svieto pabaiga, dievaži!

:)

Egle B 2010 m. gegužės 26 d. 23:23  

Ieva mane aplenkė ir pasakė viską, ką ir norėjau pasakyt. Nėra ko pirkaliot keksiukų!!!

egidija 2010 m. gegužės 26 d. 23:32  

dar šį bei tą prisiminiau... o gi įvarau dar gerą saują sutraiškytų anakrdžių ir sezamo irgi dosniai įberiu... vat...

violeta 2010 m. gegužės 27 d. 08:13  

Tavo fotkės mane varo iš proto!!! :) Kažkur buvau nužiūrėjus tokius sausainius, jaučiu prie vyno išprotėjimas visiškas... :)

Kristina 2010 m. gegužės 27 d. 08:48  

Nerealiai skanūs sausainiai, tikrai kepsiu namiškiams..:)

Jurga 2010 m. gegužės 27 d. 09:05  

EGLE, džiovinti svogūnai su čili turėtų būt gerai.

IEVA ir EGLE B, tai yra vieninteliai patys geriausiai ir šauniausi šokoladiniai keksiukai, kuriuos perku. Jei kada susitiksim, aš jums jų nupirksiu ir pačios pamatysit :))

EGIDIJA, reiks pabandyt ir tavo variantus. Ačiū :)

VIOLETA, aha, prie vyno būt gerai ir prie alaus irgi nepamaišytų. Dėl nuotraukų tai stebini :)) tikrai, bet ačiū :)

KRISTINA, džiaugiuos, kad patiko :))

Aurelija 2010 m. gegužės 29 d. 12:13  

O jei Dziugo nera? Koks jis tas Dziugas? Kuo pakeist galima?

Rūta 2010 m. gegužės 30 d. 12:11  

Su Edamer sūriu dariau, nes Džiugo nėra pas mus. Eina sau kaip skanu.
Ačiū už receptą.

Jurga 2010 m. gegužės 30 d. 20:20  

Aurelija, bet kokiu kitu kietu parmezano tipo sūriu :)

Rūta, prašom :)

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP