Garintų baklažanų salotos

      
       Radau naują meilę - garintus baklažanus. Pirmą kartą juos pamačiau paskutiniame "Gastronom" numeryje, po to mačiau Lino Samėno garintų baklažanų salotas su mėtom. Neva tai gruziniškas patiekalas. Tikrai nežinau, kiek tame tiesos, bet kas tai pirmas sugalvojo buvo genijus.  Man tai buvo kažkoks nerealus atradimas. O klasikinis derinys - baklažanai, pomidorai, svogūnai, česnakas, bazilikas - yra tiesiog AK! Bet kas nemėgstat baklažanų, tai net nemėginkit gamint - išsigarinę jie patampa tokie šliuurpt. Suprantant, apie ką aš?

Taigi vienai porcijai reikės:
1 vidutinio baklažano
1 svogūno
2-3 pomidorų
1 mocarelos
česnako skiltelės
šviežio baziliko
druskos, šviežiai maltų pipirų
sviesto kepimui

       Baklažaną perpjaunam išilgai ir supjaustom 1-2 cm storio juostelėm ir dedam į garintuvą. Aš garintuvo neturiu, bet turiu tokį kaip ir specialų sietelį, kuris įsideda į puodą. Į puodą įpilam šiek tiek vandens, dedam tą sietelį, sudedam baklažanus, užberiam druskos ir garinam 10-15 minučių.
       Kol baklažanai garinasi, darom padažą - smulkiai supjaustom svogūną ir česnaką. Sudedam į keptuvę ir kepame, kol svogūnai šiek tiek suminkštėja. Tuomet sumetam kubeliais pjaustytus pomidorus ir dar pakepam kokias 4-5 minutes, kol pomidorai suminkštėja. Galit kepti tol, kol daržovės visai suminkštės. Man patinka dar šiek tiek neiškepusios, kad jaustųsi svogūno gabaliukai.
       Baklažanus sudedam į lėkštę, užpilam pomidorų, svogūno padažu, suplėšom mocarelą ir uždedam ant viršaus. Užbarstom šviežiai maltais pipirais ir baziliku. Daug baziliko.

       P.S. Dar juodų alyvuogių įdėkit. Liko už kadro. Visai pamiršau apie jas.

Skanaus!


12 komentarai:

Kristina 2010 m. birželio 9 d. 14:21  

man patinka "šliurpt" :))
pabandysiu :)

Jurga 2010 m. birželio 9 d. 14:32  

Kristina, po to pasakok :) Gal čia man vienai jos taip labai patiko :)

egidija 2010 m. birželio 9 d. 14:39  

kaip tik nuo vakar gaminto ratatouille liko baklažanų. bandysim pagarinti :)

Jurga 2010 m. birželio 9 d. 18:46  

Egidija, būtinai pabandyk :) Tikiuos, kad patiks taip, kaip man patiko :)

Jurga 2010 m. birželio 9 d. 20:38  

reiks kada pasitaikius progai išbandyt tuos garintus baklažanus. o skonis panašus, kaip apvirtų vandenuke? nujaučiu, jog į padažą labai tiktų ir pievagrybiai/morkos/cukinija, o vietoj mocarelos-feta :))

egidija 2010 m. birželio 9 d. 21:33  

jau išbandžiau, su kuskusu :) labai patiko :) ir visai jie neištižę, tik gabaliukais stambesniais reikia supjaustyti. dar į kompaniją įpaišiau cukiniją, papriką ir saliero šaknį. ir kaip kita Jurga sako, puikiai čia feta tiko.

Jurga 2010 m. birželio 9 d. 21:34  

Jurga, nesu valgius vandenyje virto. Bet turėtų būt panašus skonis :) Aš dar vietoj mocarelos galvojau apie džiugą :)
Ir dar reiks pabandyt tą variantą su mėtom būtinai.

Jurga 2010 m. birželio 9 d. 21:37  

Egidija, :) bet jis toks slidus palieka... nu toks šliuurpt :D kito žodžio nerandu :))

Aš fetą nelabai mėgstu, todėl manęs tokiu deriniu, merginos, nesuviliosit :DDD

egidija 2010 m. birželio 9 d. 21:54  

o tas šliuurpt labai į kazlėkus panašus - man tinka :D
o dėl sūrinių reikalų, tai: на вкус и на цвет, товарищя нет :)

Jurga 2010 m. birželio 9 d. 22:28  

Egidija, tiksliai - kazlėkai gi :DDD

Anonimiškas 2010 m. birželio 11 d. 03:50  

Aciu uz recepta, tikrai neitiketina, bet labai skanu :)

Violeta 2012 m. spalio 12 d. 12:12  

Ačiū už puikų receptą šiandienos pietūs nerealiai skanūs :)

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP