Garintų baklažanų salotos
Radau naują meilę - garintus baklažanus. Pirmą kartą juos pamačiau paskutiniame "Gastronom" numeryje, po to mačiau Lino Samėno garintų baklažanų salotas su mėtom. Neva tai gruziniškas patiekalas. Tikrai nežinau, kiek tame tiesos, bet kas tai pirmas sugalvojo buvo genijus. Man tai buvo kažkoks nerealus atradimas. O klasikinis derinys - baklažanai, pomidorai, svogūnai, česnakas, bazilikas - yra tiesiog AK! Bet kas nemėgstat baklažanų, tai net nemėginkit gamint - išsigarinę jie patampa tokie šliuurpt. Suprantant, apie ką aš?
Taigi vienai porcijai reikės:
1 vidutinio baklažano
1 svogūno
2-3 pomidorų
1 mocarelos
česnako skiltelės
šviežio baziliko
druskos, šviežiai maltų pipirų
sviesto kepimui
Baklažaną perpjaunam išilgai ir supjaustom 1-2 cm storio juostelėm ir dedam į garintuvą. Aš garintuvo neturiu, bet turiu tokį kaip ir specialų sietelį, kuris įsideda į puodą. Į puodą įpilam šiek tiek vandens, dedam tą sietelį, sudedam baklažanus, užberiam druskos ir garinam 10-15 minučių.
Kol baklažanai garinasi, darom padažą - smulkiai supjaustom svogūną ir česnaką. Sudedam į keptuvę ir kepame, kol svogūnai šiek tiek suminkštėja. Tuomet sumetam kubeliais pjaustytus pomidorus ir dar pakepam kokias 4-5 minutes, kol pomidorai suminkštėja. Galit kepti tol, kol daržovės visai suminkštės. Man patinka dar šiek tiek neiškepusios, kad jaustųsi svogūno gabaliukai.
Baklažanus sudedam į lėkštę, užpilam pomidorų, svogūno padažu, suplėšom mocarelą ir uždedam ant viršaus. Užbarstom šviežiai maltais pipirais ir baziliku. Daug baziliko.
P.S. Dar juodų alyvuogių įdėkit. Liko už kadro. Visai pamiršau apie jas.
Skanaus!
12 komentarai:
man patinka "šliurpt" :))
pabandysiu :)
Kristina, po to pasakok :) Gal čia man vienai jos taip labai patiko :)
kaip tik nuo vakar gaminto ratatouille liko baklažanų. bandysim pagarinti :)
Egidija, būtinai pabandyk :) Tikiuos, kad patiks taip, kaip man patiko :)
reiks kada pasitaikius progai išbandyt tuos garintus baklažanus. o skonis panašus, kaip apvirtų vandenuke? nujaučiu, jog į padažą labai tiktų ir pievagrybiai/morkos/cukinija, o vietoj mocarelos-feta :))
jau išbandžiau, su kuskusu :) labai patiko :) ir visai jie neištižę, tik gabaliukais stambesniais reikia supjaustyti. dar į kompaniją įpaišiau cukiniją, papriką ir saliero šaknį. ir kaip kita Jurga sako, puikiai čia feta tiko.
Jurga, nesu valgius vandenyje virto. Bet turėtų būt panašus skonis :) Aš dar vietoj mocarelos galvojau apie džiugą :)
Ir dar reiks pabandyt tą variantą su mėtom būtinai.
Egidija, :) bet jis toks slidus palieka... nu toks šliuurpt :D kito žodžio nerandu :))
Aš fetą nelabai mėgstu, todėl manęs tokiu deriniu, merginos, nesuviliosit :DDD
o tas šliuurpt labai į kazlėkus panašus - man tinka :D
o dėl sūrinių reikalų, tai: на вкус и на цвет, товарищя нет :)
Egidija, tiksliai - kazlėkai gi :DDD
Aciu uz recepta, tikrai neitiketina, bet labai skanu :)
Ačiū už puikų receptą šiandienos pietūs nerealiai skanūs :)
Rašyti komentarą