Duona su manais
Šią duoną pamačiau kažkokioj laidoj. Spėjau įsidėmėt proporcijas - manai ir miltai per pusę ir patį vyniojimo principą. Dar pamenu, kad į vidų dėjo bileko ir bilenkiek. Tai ir aš sudėjau, ką radau šaldytuve. Iš principo receptas identiškas "duonai gėlių vazone". Manau, kad būtų visai įdomu pabandyt ir su kokiais grikių ar kukurūzų miltais.
Reikės:
250 g kvietinių miltų
250 g manų kruopų
300 ml vandens
pakelio sausų mielių
1v.š. cukraus
0,5 v.š. druskos
1. Viską darom lygiai taip pat, kaip parodyta 1, 2, 3 punktuose.
2. Baigę minkyti suformuojam rutulį, per vidurį įpjauname peiliu skersai ir išilgai, uždengiame rankšluosčiu ir paliekame kokiai valandai.
3. Po valandos tešlą dar kartą gerai išminkom ir iškočiojam stačiakampio formos. Na, man ne visai stačiakampis išėjo.
4. Įdarui naudojam, ką norim ar ką turim. Dedam suplėšytą mocarelą (Aš dar turėjau nedidelį gabaliuką sūrio su mėlynu pelėsiu, kuris pridavė labai gerą skonį) ir vieną kartą užvyniojam tešlą. Dar ant tešlos užtarkavau džiugo sūrio, užbarsčiau džiovintais svogūnais ir rozmarinu.
5. Tuomet dėjau kelis pievagrybius, vėl užvyniojau, dar dėjau - juodųjų alyvuogių, cukinijų, vieną pomidorą.
6. Galiausiai taip susukam visą tešlą ir supjaustom apie 5 cm storio gabaliukais.
7. Indą, kuriame kepsime, pabarstome miltais ir tuos gabaliukus išdėliojam stačius. Paliekam dar valandai.
8. Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.
Skanaus!
22 komentarai:
Taip ir žinojau, kad čia gėrių gėris :)))))) dievinu duoną. būtinai kepsiu.
Tik dėk daugiau įdaro. Man vėl kažkaip per maža jo buvo :) Norėjosi daugiau to drėgnumo, kuris būna nuo daržovių :)
o čia tai dalykėlis... jei ne mano baimė visko kas su mielėm gaminimo - kepčiau :)
Egidija, kodėl? Ta prasme, kad neiškils ar kaip? Šiaip tai aš trečią kartą tik gaminu su mielėm. Ir baisoka buvo iš pradžių, bet kažkaip pavyko.
Jėga! Jurga, tik norėčiau paklausti, ar manai, ar semolina miltai? nes čia toks amžinas klausimėlis... gal dėl to ir sausoka buvo, kad kruopos?
Jurga, aš pas tave nosį įkišusi vis užsimanau duonos! nu nėr gerai! :)
atrodo fantastiškai!
Jurga, atrodo baisiai skaniai, tik vat idomu, ar praėjus kelioms valandoms duonelė buvo tokia pat skani? Aš kartą kepiau manų duoną su razinomis, bet skani buvo tik kol vos šiltą, paskui labai išsausėjo ir skonis buvo prėskokas, netgi gausybė išbrinkusių razinų negelbėjo.
ELŽBIETA, ten buvo rusiškas vertimas. Ir buvo verčiama kaip манка. Tai spėju, kad tai ir yra semolina miltai, nes ir matėsi, kad jie daug smulkesni. Bet aš daug galvos nesukau dėl to - paėmiau manų kruopas. Pas mus aš niekur nemačiau jų pirkt. Iš principo ten tų manų visai nesijaučia. Negaliu sakyt, kad duona buvo sausa, bet man pritrūko įdaro. Norėjosi daugiau pomidoro, sūrio ar cukinijos :)
IEVA, eik gamint :)
LO, nu, žinok - ne :) Man ir kitą dieną ji buvo skani ir neišsausėjusi. Gal čia tos daržovės savo davė :)
bijau, kad bus kietos, kad aš miltų nepataikysiu ir panašūs kankinantys klausimai.
ai, dar, LO, nors patys duonos kampai ten, kur daržovių nebuvo, tai gal ne itin tokie - paliko kietoki.
egidija, :) suprantu. Dėl kietumo ir aš labiausiai pergyvenau.
OOO kaip faina. Smagi duona, tikrai. Reiks datyt tokią. Ačiūūūūū ;)
o tai gal naudinga pertept lakštą kokiais trintais pomidorais, dėl šlapumo...o tada daržoves daržoves..kaip patartum?
Onceuponaptisserie, prašom :))
Violeta, hmmm...arba bandyk daržoves dėliot iki kraštų kruopščiai ir daugiau, arba gal tešlą ploniau iškočiot :)
Jurga, aš jau išmėginau. Gavosi skaniai. Tik gal to šlapumo kiek irgi pritrūko, nors stengiausi įdaro negailėti. Pagalvojau, kad gal visai neblogai būtų prieš dedant įdarą tešlą ištepti pomidorų tyre + druska, pipirai + raudonėlis su šviežiu baziliku. Turėtų gautis drėgniau :) Labai ačiū už receptą!
CITRINA IR BULVE, o geras :) Kaip faina, kad viskas išėjo :) Hmm... gal vis tik tie manai tą drėgnumą ir atima?
VIOLETA, tavo mintis apie pertepimą pomidorais vis tik gera. Pabandyk taip ir tada jau pasakok, kaip išėjo :)
Sveiki, kaip siulete, kepiau sia duonyte su kukuruzu miltais(skrudintais). Gavosi puikiai. Tamsios, kaip rugines spalvos, minksta viduje su traskia plona plutele.Pertepiau naminiu pesto maisytu su saukstu pomidoru pastos ir plius nemazai idaro. Sausa nebuvo visai, ties idaru gerokai dregna, antra diena pastovejus dar labiau padreko (cia kur esu dregna, gal del to) jokio sausumo is vis neliko. Nu apsivalgymas, ne kitaip :) Kepsiu ir dar ne kart, aciu uz puiku recepta. Sekmes, laukiam sekanciu kulinariniu naujienu! Lina
Lina, labai smagu, kad viskas puikiai pavyko :)
O kas per skrudinti miltai? Galima plačiau? Pati skrudinai? Ar yra tokių pirkt?
Jurga, jau skrudintus pirkau. Jie siek tiek tamsesnes spalvos ir turi malonu skrudinimo kvapa, tas taip pat priduoda gerio skoniui. Tokius jau pirkau. Vadinasi La Pina, Toasted Corn meal. Taciau pirkau ne Lietuvoje. Pati esu Lietuvoje maciusi tik nekepintus. Bet gal jusu mintis suveiktu, tiesiog gal galima paskrudinti pvz.keptuveje ir paciam.Lina.
Hmm... įdomu. Gaila, kad pas mus nėra tokių. Reiks "pagūglint". Gal ką rasiu :) Ačiū :)
išbandyta, ačiū! :)
labai patiko tešla ;)
jaučiu, galima ir kaip picos padą naudot, tik jau reiktų itin plonai iškočiot. o pyragėlis išėjo didžiulis. kitąsyk darysiu su uogiene ar su kokiom uogom-obuoliais :)
Jurga, džiaugiuos, kad patiko :) Kaip picos padą, manau, kad galima naudot.
Rašyti komentarą