Lietiniai su brendžiu
Paėmus naują "Verslo klasės" numerį pirmiausia susirandu Giedriaus Vilpišausko straipsnį. Jis man toks kaip ir savotiškas guru. Giedrius sako, Giedrius žino. Ir taškas. Jei darbe nebūtų prenumeruojamos "Verslo žinios", tai tikriausiai ir pirkčiau tą žurnalą vien dėl jo. Sakau tikriausiai, nes dabar pažiūrėjau į kainą... hmm... Išeitų du bobiški žurnalai. Gaila, kad kelią į savo blog'ą pamiršo.
Taigi į Užgavėnių temą blyneliai pagal Giedrių:
Į dubenį įberiame kelis kupinus šaukštus miltų, įmušame du kiaušinius, įberiame žiupsnį druskos. Tada su šakute išmaišome viską tiek, kiek maišosi. Dabar įpilame šiek tiek pieno. Ir vėl išmaišome. Vėl pieno ir vėl išmaišome. Kuomet tešla pasidaro jau pakankamai skysta, imame plakimo šluotelę. Pieno pilame tiek, kad tešlos konsistencija būtų riebios grietinėlės tirštumo. Tešla turi būti vienalytė, be gumulėlių.
Tešlą palikite pastovėti pusvalandžiui. Iš tešlos išsikirs plakimo metu susidarę burbuliukai, ir kepami blynai mažiau plyšinės. Tešlai pastovėjus labiau įmirks miltai, todėl bus lengviau kepti, o ir pati tešla bus lankstesnė.
Keptuvę įkaitiname, patepame lašinių gabaliuku ir samčiu pilame tešlą į keptuvės vidurį. Pavartom, kad blynas gražiai pasklistų per visą keptuvę. Blyną apverskite tuomet, kai jau matysit, kad blynelių kraščiukai yra padžiūvę ir šiek tiek užsilenkę į viršų, o visas paviršius sausas. Iš to kiekio man išėjo 10 blynelių.
Taigi toliau mums reikės - šiek tiek cukraus, brendžio ir sviesto. Į blynelio centrą dėkit nedidelį sviesto gabaliuką, visą blyno paviršių pabarstykit puse arbatinio šaukštelio cukraus. Lenkit per pusę ir dar kartą per pusę. Žiūrėk, kad sviesto gabaliukas būtų blyno centre, mums nereikia, kad ištirpęs sviestas išbėgtų keptuvėje.
Keptuvėje ištirpiname šiek tiek sviesto, kai tik jis nustoja putoti, dedame keturis blynelius ir juos paskrudiname iš abiejų pusių. Tuomet imame pusę taurelės brendžio ir pilame į keptuvės vidurį, keptuvę greitais judesiais judiname, kad blyneliai pradėtų slidinėti. Dabar brendį galite uždengti degtuku. Arba jis pats turėtų užsidegti, jei pakaks kaitros. Palaukite, kol ugnis užges ir visiškai nebesijaus alkoholio kvapo. Viskas. Blyneliai paruošti.
Nepaisant to, kad man alkoholis neužsidegė, blyneliai gavosi tokie, kaip ir buvo parašyta - "skonis pasakiškas, brendis suteikia lengvą džiovintų vaisių prieskonį, vidus minkštas nuo sviesto, o paskrudusi plutelė traška". Žodžiu, fantastika.
Skanaus!
"Verslo klasė", 2011, kovas
12 komentarai:
Oi ir aš šiandien lietinius ketin(a)u kepti! Blyninės artėta, artėja...! :))
Jau norėjau rašyt, ar neužteko pyrago ir sausainių? :D
Ho ho, ir aš šitą straipsnį skaičiau :D Gerai gerai, kai darbe visokių skaitymų voliojasi.
Neužteko! :P
Jule, geras straipsni, nia? :)
Milda,:D
mane tai baisiai domina tie maži dailūs stikliniai indeliai.. pasidalink paslaptimi, iš kur? :)))
Anonime, ten buvo jogurtas. O jogurtą pirkau tik dėl tų indelių :)
blynciai! skaitau Giedriaus straipsnius vi-sa-da. anas toks šaunus atrodo:) tai ir vaizduojuos tave liejančią tešlą keptuvėn, o ryžas ir juodas aplink sukinėjas :) pasiiiiiiiilgau :)
Vio, jie tik trukdyt ir niokot gali viską aplink, o ne nekaltai sukinėtis :D
bet tu juos vis tiek labai myli, tuos niokotojus :D
Visiškas kosmosas ir fantastinsi receptas:) Ir nuotraukos!
Vio, nu tai tep, tep :)
Migle, kodėl kosmosas? Negi blynų nekepi? :)
Rašyti komentarą