Marinuotos citrinos ir "must try" tag'as
Galvoju, kad gal visai reikia įvesti naują mėnesio rubriką ir pasidalinti receptais, kurie reader'yje (ir ne tik) yra atsidūrę po must try tag'u. Tokį sąrašą, manyčiau, visi turim. Vis kaupiam, kaupiam tuos receptus, bet išbandom tik mažąją jų dalį, nes gi su kiekviena diena atsiranda vis naujų must try.
Savaitgalio (ir ne tik) pusryčiams
Sumuštiniai su karamelizuotu svogūnu, brie ir grybais - seilės kaupiasi vien nuo vaizdo.
Sumuštinis su čedariu ir svogūnu - panašus į aukščiau minėtą, bet turėtų būti ne mažiau skanus.
Omletas - man tai primena mokyklą (fe) ir Nidą (ak).
Granola su kokosų aliejumi - nesu granola person, bet bet... šitą noriu išbandyti.
Lietiniai - mano skoniui priimtini variantai. Tiek pirmas, tiek antras.
Kiaušinienė su parmezanu by Fabio Viviani. Gražiausias ir žavingiausias šefas iš visų Top Chef ever.
Bruschetta su rukolos pesto
Kiaušinienė su parmezanu by Fabio Viviani. Gražiausias ir žavingiausias šefas iš visų Top Chef ever.
Bruschetta su rukolos pesto
Pagrindiniai patiekalai
Mėsa
Paukštiena
Keptas viščiukas su rūkyta paprika - labai paprastas receptas, bet juk dažnai paprastumas pasiteisina. Be to, su rūkyta paprika beveik viskas skaniau.
Vegetariška
Burokėlių tarta su ožkos sūriu - burokėliai ir ožkos sūris yra gi žiauriai gerai.
Keptų daržovių sumuštinis - improvizuosim su daigintom rukolom.
Keptos vynuogės su saldžiomis bulvėmis - nė karto nekepiau vynuogių.
Kinva blynai - galima sakyti, kad kolekcionuoju kinvos receptus. Turiu netgi atskirą tag'ą, bet kaip iš jos nieko nedarau, taip nedarau. Tikiuosi, kad galiojimas dar nesibaigė.
Desertai
Kepti greipfrutai su ruduoju cukrumi. Nesveikai gerai atrodo, o Egidija dar sako, kad ir skanu. Reikės būtinai išbandyti.
Zacherio tortas - kada nors gaminsiu tortą. Tikrai. Išauš tokia diena, o dabar tegul pabūna must try sąraše.
Мутаки бакинские - neįsivaizduoju, kaip tai turėtų skambėti lietuviškai, bet atrodo gerai. Kažkas panašaus į ragelius su lazdyno riešutais. O tie tai jau yr žiauriai geri. Kepiau tris kartus.
Homemade Twix ir Homemade Snickers - šiaip tai neturiu žodžių.
Baumkuchen - čia daugiau iš wow serijos, o ne iš must try, bet lai būna.
Įvairūs
Ožkos sūrio, svogūnu ir bulvių duona su čiobreliu - skamba viliojančiai.
Apelsinų odelės sirupe - lyg tais dar mažai būčiau prisidariusi šiemet apelsinų cukatų.
Čedario, alaus ir garstyčių "pull apart" (nežinau LT vertimo) duona - na, žiauriai gerai skamba ir atrodo.
Marinuotos džiovintos slyvos - įtrauktas į artimiausiai gaminamų sąrašą. Toks VIP'inis must try. Taip, taip... must try dar turi ir savo kategorijas.
Sūdytos citrinos
Melissa Clark apie sūdytas citrinas kiek kitaip
Ne veltui pabaigiau citrinomis. Kažkada dariau sūdytas citrinas. Patiko. Bevartydama Hestono knygą šalia marinuotų agurkų netikėtai radau marinuotų citrinų receptą. Atrodo, tą knygą esu pervertus n kartų, bet kažkaip sugebėjau pražiopsoti. Kaip pirmam kartui dariau iš vienos citrinos. Visus kiekius tiesiog padalinau iš aštuonių.
Panaudojimas platus - į salotas, prie keptos vištienos, mėsos ar žuvies. Turi šiek tiek kartumo, šiek saldumo ir rūgštumo. Ragavau po trijų dienų. Neištvėriau. Kai pastovės ilgiau, skonis turėtų dar pagerėti. Jaučiu, būtų galima dar kokių prieskonių įmest kitą kartą.
Ne veltui pabaigiau citrinomis. Kažkada dariau sūdytas citrinas. Patiko. Bevartydama Hestono knygą šalia marinuotų agurkų netikėtai radau marinuotų citrinų receptą. Atrodo, tą knygą esu pervertus n kartų, bet kažkaip sugebėjau pražiopsoti. Kaip pirmam kartui dariau iš vienos citrinos. Visus kiekius tiesiog padalinau iš aštuonių.
Panaudojimas platus - į salotas, prie keptos vištienos, mėsos ar žuvies. Turi šiek tiek kartumo, šiek saldumo ir rūgštumo. Ragavau po trijų dienų. Neištvėriau. Kai pastovės ilgiau, skonis turėtų dar pagerėti. Jaučiu, būtų galima dar kokių prieskonių įmest kitą kartą.
Reikės:
1 kg vandens
750 g baltojo vyno acto
375 g cukraus
8 citrinos
Visus skysčius supilame į puodą. Suberiame cukrų, išmaišome ir užviriname. Atvėsiname iki kambario temperatūros.
Citriną labai gerai nuplauname. Supjaustome plonais griežinėliais. Sudedame į paruoštą stiklainį, užpilame marinatu ir užsukame dangteliu. Laikome šaltai. Valgyti galima po 4 dienų. Šaltai laikomos gali stovėti iki 6 mėnesių.
Šaltinis "Heston Blumenthal at home"
20 komentarai:
Somebody has a crush on Fabio ;) Į eilę, sakyčiau... :) O šis sąrašas tikrai yra labai gera idėja. Man tai reikia panašaus sąrašo, kuriame susirašyčiau ką reikia būtinai iš jau pagamintų patiekalų kartoti.
o wow.. kiek visko, net galva apsisuko :) ir tikrai tag'ai niekad nesibaigs, kaip ir knygose sužymėti skirtukai, kaip naujai perkamų žurnalų užžlankstyti puslapiai :) po galais :) linkiu neišprotėt :)
žiauriai įdomus sąrašas. ir aš norėčiau išbandyti beveik viską :D beje, pamenu marinavai (ar sūdei?) kažkada citrinas, bet taip ir nepapasakojai ką su jomis gaminai...
Labai geras sąrašas, ateisiu pas tave pasiskaityt, nes pati tai tingėsiu tokį užsivesti :)
Bandžiau kažkada užrašus vesti su žurnalų receptais, netgi su puslapiais žurnale, Paskutiniį kartą vedžiau tą dieną, kai sugalvojau :)
Puikus sąrašas. Ir puiki idėja :)
Marinuotos slyvos tai jooo, pas mane irgi VIP sąraše... jau keletą mėnesių. Bet aš receptą radau čia http://laperla-foto.livejournal.com/126071.html. Ten dar kuskusas buvo gamintas su tomis slyvomis.
Homemade Twix ir Snickers patiko, skaniai atrodo
Aj, viskas patiko, ką jau ten. Mano must try dar labiau išaugo (!!!) ;]
Tai tipo, mergos, jūs tokių neturit? :D Netikiu. Vis tiek gi kažkur klijuojat, tag'inat, žymit patikusius receptus.
Jura, joo... Fabio, Fabio galiu seilėtis ir seilėtis :D
Egidija, mhm, gaminau. Ir nuoroda yra įdėta į jas yra. Buvo kažkoks receptas su vištiena :) Šiaip daugiausiai vištienai ir sunaudojau jas :)
Kaip aš pas La Perlą pražiopsojau šitą receptą :)
Dėl Twix ir Snickers tai taip norėčiau, kad juos man kas nors pagamintų :) Nes pati tai biški tingiu. Iš kitos pusės - jie taaaip skaniai ir viliojančiai atrodo.
Jo, žymimės, bet pagaunu save 'ant' minties, jog nežinau, ką gaminti artimiausiems pietums //
Visi linkę išprotėti :D Ką tu, tokia pasiūla.
Desktop'e pradėjau kažkada nuo dokumento 'artimiausi', paskui atsirado ir 'patys artimiausi', o paskui ir 'jdhfgkfgjjhjhkjhkjhk', kuris savo pavadinimu tiesiog išsiskiria iš likusios krūvos //
:D
Wow, Jurga, koks sąrašas. Labai įdomus, man patinka :))
Diana, vienu metu mano patys artimiausiai gaminami buvo atidarytos chromės kortelės, bet kai jų prisikaupė per 20 ir chromė pradėjo lėtai krautis, tai pasiryžau viską uždaryt taip ir nepabandžius :D Vargas su tais receptais.
Jul, kai dėjau Zacherio tortą ir Baumkuchen tai apie jus su Asta pagalvojau :)
O šakės, koks geras sąrašas! Nors iš tikro, tai jis labai pavojingas, nes prailgina mano turimą :D
Asta, faktas, kad blogeriams šito sąrašo negalima žiūrėt, nes turi savo ilgus sąrašus :D
As sitam reikalui naudodavau My Delicious, bet dabar ten pasikeitimai kazkokie ivyko ir as nebegaliu priregistruot, o be to nelabai prisimenu net kokiais budais registruodavausi, nes turejau mygtuke skaityklej - spust ir issaugota. Tada budavo labai paprasta susirasti ko noriu pagal tagus. ;/
O aš dar be readerio tag'ų naudoju ir evernote. Kažkaip ten susikūriau man vienai suprantamą sistemą :D
Reiks dar pažiūrėt ir My Delicious.
Oi nu, negalima taip :D Ne tik "must try" sąrašas taip pailgėja, bet ir readeris pučiasi nuo naujų blogų :) O jau kaip to Baumkuchen'o užsinorėjau...
Na vat, tamstos dėka savuosius sąrašus tenka pailginti.. O "pull apart" lietuviškiausiai būtų gal plėšoma duona? :)
Nugis kaip skaniai tos citrinos atrodo :) Labai noriu tavo tą knygą pavartyti, tik ši savaitė tokia užkimšta, reik kitą savaitę planuot apsikeitimą. O receptai, tai labai geruliai, tik spėk gaminti :)
Viktorija, nu... soris :D
Aušra, aš ir taip buvau pagalvojus, bet skamba tai kažkaip keistokai :) Tai taip ir palikau :)
Rennie, susirašom tada kitą savaitę, nes šią savaitę ir man nebelabai išeitų :)
Mano mazoje uzbookmarkintu receptu kolekcijoje yra ir pora Savaitgalio Rendez-vous receptu - caponata (daytas N kartu) ir tas brie suris su riesutais ir medumi - (NEREALUS).
Tas keptas brie tai be konkurencijos :) Reiktų gal ir man išsikept kada. Seniai jau valgiau jį.
Rašyti komentarą